Urmărește-ne în Social Media

Disturbed - Unstoppable

Disturbed a lansat "Unstoppable" în 2022, acesta fiind printre primele single-uri de pe noul album, "Divisive", iar acum ne oferă şi un videoclip oficial pentru acest track. E de altfel una dintre cele mai bune melodii de pe LP.

Piese ca "Unstoppable" ne amintesc de ce Disturbed a fost aleasă pentru a îşi include piesele pe coloane sonore de filme horror şi jocuri NFS. Melodiile lor imprimă energie, angoasă, agitaţie pozitivă şi îşi pot găsi locul şi într-un playlist de fitness. Ajută mult şi vocea lui David Draiman, care are un timbru plăcut şi pătrunzător.

Videoclipul e unul destul de simplu, realizat mai degrabă din editare decât din vreo filmare măiastră. Artiştii din trupă sunt trasnformati în demoni şi proiectaţi pe ecrane postate pe o coloană uriaşă în stil Mad Max sau Johnny Mnemonic. Practic mesajul clipul e că în fiecare din noi se ascunde un demon.

Spre final de piesă avem şi un combo de tobe, chitară şi mini urlet al lui Draiman, plus vocea şoptită, care ne duc la început de ani 2000. Nu e chiar "Down With the Sickness", dar nici foarte departe. "Unstoppable" a fost al doilea single de pe albumul "Divisive", lansat în noiembrie 2022 prin casa de discuri Reprise.

Albumul include 10 piese cu mesaj social şi este al optulea din discografia formaţiei americane. Acest disc a fost produs de către Drew Fulk, omul care şi-a pus amprenta pe materiale de la Motionless în White, Lil Peep şi Highly Suspect. Promovarea acestui material începea cu "Hey You" în iulie 2022, iar melodia a ajuns pe locul întâi la posturile radio de rock din SUA.

Au trecut 4 ani între ultimele două albume, iar grupul s-a reunit la început de 2022, încărcat de emoţiile resimţite în pandemie. Toate s-au revărsat în muzică, împreună cu senzaţiile şi sentimentele trezite de diviziunea din SUA. Disturbed lua fiinţă în 1994, fiind activă până în 2011, cu o pauză până în 2015. Formaţia heavy metal provine din Chicago şi în ciuda a ceea ce credeaţi nu Draiman a fost primul solist, ci Erich Awalt. 5 dintre albumele trupei au debutat pe locul întâi în topul Billboard 200.

Comentarii