Urmărește-ne în Social Media

Disturbed - Are You Ready

Disturbed a lansat un nou single, "Are You Ready", însoţit de un videoclip cu tentă SF. Melodia este plină de energie, în buna tradiţie a trupei, care a anunţat şi că pregăteşte un nou album. Vă invităm să vizionaţi noul clip în cadrul articolului.

Asociaţi cu muzica din filme cu vampiri şi jocuri NFS, cei de la Disturbed au ajuns definiţia rockului alternativ cu rol de imn, care te înalţă. "Are You Ready" ar fi ca acasă într-un joc NFS şi are secvenţe cu un personaj rebel, care face parkour într-o societate distopica în care drone şi roboţi îl urmăresc.

Aminteşte de pelicule ca "Elysium" sau "Chappie", prin designul acelor roboţi. Piesa este plină de riff-uri antrenante, care fac muzică de acest gen bună pentru pasionaţii de fitness ce vor mai mult BPM decât al melodiilor DNB sau electro. Disturbed a confirmat şi titlul noului album, "Evolution", care va sosi pe 19 octombrie prin Reprise Records. "Are You Ready" a fost selectat ca prim single de pe LP, după ce trupa a organizat un sondaj online.

Acesta era pornit săptămâna trecută, iar fanii au avut de ales între e o melodie mai heavy sau o baladă. Consensul a tins spre latura heavy, aşa cum se vede în cazul acestui release. Ce lipseşte acestui single? Un solo memorabil şi de impact spre final sau un breakdown în care solistul să pregătească o dezlănţuire vocală. Posibil să auzim asta la una dintre celelalte 9 piese de pe album.

Disturbed ajunge la 7 albume de studio cu acest material. Solistul trupei, David Draiman a avut un moment special şi emoţionant în cadrul concertului de la Rockfest, când a comemorat viaţa şi cariera lui Vinnie Paul, ex Pantera. Şi-a amintit de relaţia sa cu toboşarul, afirmând că Paul avea "o inimă deosebită" şi "o măiestrie incredibilă". Ca tribut trupa Disturbed a cântat piesa "Walk" de la Pantera.

Draiman nu e prea mulţumit de starea actuală a muzicii rock. A afirmat în 2016 că e bizar că grupul său a fost nomalizat la aceeaşi categorie de premii ca Beyonce la Grammy-uri. Aceasta apărea la categoria "Best Rock Performance" datorită colaborării cu Jack White pe piesa "Don't Hurt Yourself".

Comentarii