Urmărește-ne în Social Media

Dimitri's Bats - Dancing and Falling

Dimitri's Bats, unul dintre cele mai proaspete acte indie de la noi a lansat piesa "Dancing and Falling", care primeşte un videoclip visător. Această creaţie aminteşte de petrecerile de apartament ale anilor '70. Vă invităm să vizionaţi clipul în cadrul articolului.

Dacă numele Dimitri's Bats vă sună familiar, asta e pentru că formaţia a apărut la multiple evenimente de tip Street Food Festival în ultimul an. Artiştii debutau cu single-ul "Cold" pe final de 2017 şi au continuat cu un release mid-tempo dansant, numit "Bottom of the Ocean", care apărea în 2018. Cheful de dans a rămas activ şi pe "Dancing and Falling", cea mai nouă creaţie a băieţilor.

Piesa se află pe EP-ul de debut "Mess". Videoclipul este regizat de Radu Osaciuc şi Sonia Ciocan şi are ca inspiraţie o petrecere cu tema anii '70. Toată lumea este îmbrăcată în cămăşi colorate, dansează şi se distrează. Totul se petrece ca într-o buclă temporală, cu aceeaşi piesă pusă pe repeat, dar asta nu deranjează pe nimeni. Tinerii dansează şi fredonează acelaşi cântec iar şi iar.

Cei care nu rezistă toată noaptea dispar ca nişte stafii. Indie rockerii Dimitri's Bats au ieşit din undeground-ul românesc, pentru un suflu indie proaspăt. Experienţa nu le lipseşte totuşi, având în spate know how-ul muzical al lui Radu Osaciuc, cunoscut pentru proiectul muzical Sophisticated Lemons. Rezultatul este un hibrid de mai multe genuri muzicale: rock alternativ, electro pop, mid tempo.

Formaţia s-a prezentat publicului în toamna lui 2017 în cadrul evenimentului "The Fresh in the Garden". Numele Dimitri's Bats vine de la o legendă urbană din Neagra, judeţul Neamţ. Acolo un sătean avea obiceiul de a prinde lilieci şi a îi ţine în cuşti în casă. Respectiva persoană nu vorbea cu nimeni din sat, ci doar cu liliecii.

Dimitri's Bats sunt:

  • Radu Osaciuc - voce, chitară
  • Marius Acsintoaie - chitară
  • Cristian Drâmba - bass
  • Andrei Drăgusanu - synth, backing vocals
  • Andrei Costache - tobe

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Summer Well la Iaşi? Catedral aduce un lineup curatoriat de Summer Well, cu Sevdaliza headliner

Dacă vreţi vibe-ul de "un festival ca o vacanţă" şi în alte oraşe decât Bucureşti, atmosfera de la Summer Well e pe cale să călătorească spre estul ţării. Va ajunge la Iaşi, în cadrul evenimentului Catedral, cu un lineup curatoriat de Summer Well. Avem detalii despre artiştii care participă la eveniment şi specificul său în articol.

Publicat

pe

Festival Catedral Iasi 2022
Festival Catedral Iasi 2022 │ FOTO: Romanian Creative Week

Catedral combină concertele cu evenimente de artă vizuală şi a fost anunţat în premieră de Romanian Creative Week. Romanian Creative Week (RCW) a anunţat una dintre surprizele pregătite pentru cea de-a doua ediție, programată la Iași în perioada 20 - 30 mai 2022: CATEDRAL, cu un line-up curatoriat de Summer Well, eveniment care îmbină muzica și artele vizuale.

CATEDRAL este organizat de către Catedral Music Fest în cadrul RCW şi este cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, fiind programat pentru datele de 20 mai şi 21 mai 2022. Show-urile se vor desfășura pe o scenă impresionantă, proiectată de o echipă de artiști îndrumați de Andrei Cozlac, distins de UNITER cu două premii pentru video mapping, în 2020 și în 2022.

În lineup se află trupa Milky Chance, cu aproape 10 milioane de ascultători lunar pe Spotify şi sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cele mai populare piese ale formaţiei germane de folk se număra "Down by the river", "Stolen Dance şi "Flashed Junk Mind".

Un alt nume de headliner este Sevdaliza, un soi de "Bjork din Orientul Mijlociiu". Cântăreaţa iraniană are videoclipuri unice şi o persoană scenică specială, şi-a construit un personaj ce nu imită nimic şi nu seamană cu vreun alt artist, este emoţie pură. Videoclipurile sale îmbină tehnologia cu metafizicul şi cu senzualitatea. Hiturile sale includ "Human", "Shabrang", "Bluecid" şi "That Other Girl".

În lineup se află de asemenea şi Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri's Bats şi Zimbru, care a cântat la Summer Well 2019 şi 2021.

Bilete şi informaţii:

Accesul la CATEDRAL se va face doar pe bază de abonamente, care pot fi cumpărate online, începând cu data de 24 martie 2022. Abonamente EARLY BIRD, în număr limitat, au fost puse în vânzare la prețul de 149 de lei + 6% booking fee, urmând ca prețul unui abonament să ajungă, în scurt timp, la 179 de lei + 6% booking fee.

Mai multe informații despre Catedral pot fi găsite pe site-ul Romanian Creative Week, precum și pe paginile de Facebook și Instagram dedicate evenimentului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5