Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Videoclip oficial: Die Antwoord - Baita Jou Sabela feat. Slagysta

Die Antwoord neagă toate zvonurile despre desfiinţarea trupei odată cu lansarea unui nou single, "Baita Jou Sabela". Piesa este o colaborare cu rapperul Slagysta şi primeşte un videoclip filmat într-o închisoare. Urmăreşte noul clip în articol.

"Baita Jou Sabela" este o melodie ceva mai simplă şi minimalistă faţă de predecentele track-uri Die Antwoord. Piesa se împarte intre secţiunea repetitivă şi plină de ecou a lui Slagysta şi rap-ul lui Yolandi Visser, artista din Die Antwoord cu o pasiune pentru rozătoare. Ninja apare în clip doar fugitiv şi îşi asumă rolul de regizor al videoclipului. Povestea nu este complexă şi avem doar cadre cu personaje încarcerate.

Yolandi mituieşte paznicii cu teancuri de bani şi cântă rap dintr-un Lamborghini, cu care îl şi ia pe Ninja când este eliberat. Beat-ul iniţial al acestui single are ceva foarte sud american în el, ceva de samba, de Rio şi de imn de Cupă Mondială. Noua melodie ar urma să fie inclusă pe viitorul album Die Antwoord, care e subiect de zvonuri de câţiva ani. Este cunoscut drept "House of Zef" şi a avut la un moment dat şi titlul temporar de "27".

Decembrie este o lună specială pentru Yolandi, componenta feminină a grupului sud african, care şi-a sărbătorit ziua de naştere pe 1 decembrie. Artista a împlinit 35 de ani. Ultimul single lansat de trupă a fost "DntTakeM4aPoes", care a venit în luna mai. De pe viitorul disc am mai putut asculta şi piesa "2 Golden Dawn 7", apărută încă din vara lui 2018. Die Antwoord a cântat în România pe scena festivalului Electric Castle 2014, dar şi la festivalul DelaHoya în 2016.

În ciuda popularităţii şi viralizarii clipurilor sale, formaţia are o carieră de doar 11 ani în spate. A devenit definiţia contra-culturii sud africane moderne, în special a celei Zef. Iniţial era un trio, cu Ninja, Yolandi Visser şi DJ Hi-Tek, dar acesta din urmă s-a retras. În ultimii ani artiştii au cochetat cu marele ecran, apărând în filmul SF al lui Neill Blomkamp, "Chappie".

Citește mai multe despre Die Antwoord
Videoclipuri cu Die Antwoord
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE