Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Where's the Revolution

Depeche Mode a lansat un nou videoclip pentru single-ul "Where's the Revolution", extras de pe noul album"Spirit". La o săptămână de la debutul acestei melodii vedem şi un material video cu încărcătură socială şi politică. În clip, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher pun umărul la ceea ce pare a fi o revoluţie a proletariatului.

Clipul este regizat de Anton Corbijn, colaborator Depeche de câteva decenii bune. El este şi creatorul unor videoclipuri iconice precum "Enjoy the Silence" de la Depeche Mode, "Heart-Shaped Box" de la Nirvana sau "One" de la U2. Noul material video este alb/negru, dar a fost strecurată şi o nuanţă de roşu pentru costumul lui Dave Gahan, care apare în figura unui politician care le comandă maselor de oameni.

Vedem muncitori cu bască mărşăluind, iar Dave aminteşte de "guvern şi ţară", dar şi de religie, întrebându-se pe timbru de bariton "unde e revoluţia?". Refrenul pare a păstra din acele elemente de cor puternic şi gospel, care au influenţat atât de mult albumul precedent, "Delta Machine". Pe lângă lansarea acestui videoclip, Depeche a pornit şi o campanie de social media trăznită.

Aceştia vor permite fanilor să administreze pagina de Facebook timp de un an, câte un fan având acest rol în fiecare zi. Fiecare va putea posta păţanii, poveşti personale, clipuri, fotografii de la concerte şi chiar coveruri după melodiile trupei. Fanii pot aplica aici.

Între timp Depeche se pregăteşte de lansarea albumului "Spirit" pe 17 martie, materialul discografic cu numărul 14 al trupei britanice. Produs de către James Ford, care a lucrat cu Florence and the Machine sau Arctic Monkeys, acest LP are 12 piese. Dacă ne luăm după primul single, sound-ul va fi bazat mai mult pe sintetizatoare şi mai puţin pe chitara care îi place atât de mult lui Martin Gore.

Turneul de promovare pentru "Spirit" porneşte pe 5 mai la Stockholm şi se încheie pe 23 iulie la Cluj-Napoca. Acolo Depeche va cânta pe Cluj Arena, la 3 ani după ce ne-a vizitat pe Arena Naţională din Bucureşti.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena
Comentarii