Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Going Backwards

Depeche Mode au lansat videoclipul piesei "Going Backwards", în mod surprinzător doar al doilea material video asociat ultimului album. Aceasta este prima melodie de pe LP-ul "Spirit", iar clipul este disponibil în 2 versiuni: una standard şi una ce poate fi urmărită la 360 de grade.

Cei cu headseturi VR se pot bucura de o vizualizare la 360 de grade a reprezentaţiei legendelor synth pop. Cu abundenţă de ecrane, holograme, proiectoare şi efecte luminoase, Depeche Mode realizează o creaţie magnetică, electro-magnetică chiar. Clipul a fost regizat de către Timothy Saccenti, care a colaborat şi cu Franz Ferdinand şi a realizat reclame pentru Nike.

Depeche se află între timp în turneul "Spirit", dedicat discului lansat în luna martie. Acesta a fost primul de la "Delta Machine" din 2013 şi transmite puternice mesaje sociale şi politice. Gahan and co sunt total nemulţumiţi de ce se întâmplă pe glob, între Brexit, conflictul din Siria şi Trump. Turneul actual a debutat cu cover-uri tribut pentru David Bowie (piesa "Heroes") şi a inclus melodii legendare ale artiştilor.

"Going Backwards" critică lipsa de respect, hedonismul şi involuţia umană. Gahan cântă cu vocea sa de bariton despre faptul că "putem urmări totul cu sateliţi" şi că putem "vedea oameni murind în timp real". E interesantă integrarea la doar 2 versuri distanţă a kill-urilor de pe consolele de jocuri şi a mentalităţii de troglodit. Toate aceste versuri sunt însoţite de o chitară cu riff-uri groase, o percuţie perfect sincronizată şi de această dată un sintetizator mai discret decât de obicei.

Depeche se apropie mai mult de synth rock aici decât de synth pop. Îi aşteptăm pe 23 iulie la Cluj-Napoca, la ultimul lor concert european din turneul actual. Britanicii ne-au vizitat în 2013, cu piese de pe "Delta Machine" la Arenă Naţională.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Depeche Mode revine în România cu prilejul turneului "Memento Mori"

Depeche Mode pornește în cel de-la 19-lea turneu din carieră - "Memento Mori". Trupa britanică va poposi și în România în vara lui 2023. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Depeche Mode revine în România, de data aceasta la Arena Națională din București, cu un concert ce are loc pe 26 iulie 2023. Evenimentul face parte din turneul mondial "Memento Mori".

Depeche Mode au anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Berlin lansarea unui nou album, urmată de un turneu mondial. Cel de-al 15-lea album de studio Depeche Mode se va intitula "Memento Mori" și va fi lansat undeva în primăvara lui 2023, prin casa de discuri Columbia Records. Vorbind despre "Memento Mori", Martin Gore a mărturisit:

"Am început să lucrăm la acest proiect la începutul pandemiei, iar temele sale au fost direct inspirate de acea perioadă. După dispariția lui Fletch, am decis să continuăm deoarece suntem siguri că asta ar fi vrut să facem. Acest lucru a dat proiectului și mai multă însemnătate".

Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea din cariera Depeche Mode și primul în mai bine de cinci ani. Anteriorul turneu al trupei a fost Global Spirit din 2017-2018. Acea "excursie" muzicală a fost cea mai lungă de până acum și cu cele mai mari încasări, Depeche Mode cântând în fața a peste 3 milioane de fani pe parcursul a 130 de concerte în Europa și America de Nord.

După ce a vândut peste 100 de milioane de albume și a cântat în fața a peste 35 de milioane de fani din întreaga lume, Depeche Mode rămâne o forță muzicală într-o continuă evoluție. O inspirație de necontestat pentru fani, critici și artiști deopotrivă, Depeche Mode continuă să avanseze, albumul și turneul "Memento Mori" reprezentând debutul unui nou capitol muzical valoros.

Bilete concert Depeche Mode la Arena Națională

  • Biletele vor fi disponibile online începând de vineri, 7 octombrie, de la ora 10:00.
Citește în continuare