Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Going Backwards

Depeche Mode au lansat videoclipul piesei "Going Backwards", în mod surprinzător doar al doilea material video asociat ultimului album. Aceasta este prima melodie de pe LP-ul "Spirit", iar clipul este disponibil în 2 versiuni: una standard şi una ce poate fi urmărită la 360 de grade.

Cei cu headseturi VR se pot bucura de o vizualizare la 360 de grade a reprezentaţiei legendelor synth pop. Cu abundenţă de ecrane, holograme, proiectoare şi efecte luminoase, Depeche Mode realizează o creaţie magnetică, electro-magnetică chiar. Clipul a fost regizat de către Timothy Saccenti, care a colaborat şi cu Franz Ferdinand şi a realizat reclame pentru Nike.

Depeche se află între timp în turneul "Spirit", dedicat discului lansat în luna martie. Acesta a fost primul de la "Delta Machine" din 2013 şi transmite puternice mesaje sociale şi politice. Gahan and co sunt total nemulţumiţi de ce se întâmplă pe glob, între Brexit, conflictul din Siria şi Trump. Turneul actual a debutat cu cover-uri tribut pentru David Bowie (piesa "Heroes") şi a inclus melodii legendare ale artiştilor.

"Going Backwards" critică lipsa de respect, hedonismul şi involuţia umană. Gahan cântă cu vocea sa de bariton despre faptul că "putem urmări totul cu sateliţi" şi că putem "vedea oameni murind în timp real". E interesantă integrarea la doar 2 versuri distanţă a kill-urilor de pe consolele de jocuri şi a mentalităţii de troglodit. Toate aceste versuri sunt însoţite de o chitară cu riff-uri groase, o percuţie perfect sincronizată şi de această dată un sintetizator mai discret decât de obicei.

Depeche se apropie mai mult de synth rock aici decât de synth pop. Îi aşteptăm pe 23 iulie la Cluj-Napoca, la ultimul lor concert european din turneul actual. Britanicii ne-au vizitat în 2013, cu piese de pe "Delta Machine" la Arenă Naţională.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena
Comentarii