Urmărește-ne în Social Media

Depeche Mode - Going Backwards

Depeche Mode au lansat videoclipul piesei "Going Backwards", în mod surprinzător doar al doilea material video asociat ultimului album. Aceasta este prima melodie de pe LP-ul "Spirit", iar clipul este disponibil în 2 versiuni: una standard şi una ce poate fi urmărită la 360 de grade.

Cei cu headseturi VR se pot bucura de o vizualizare la 360 de grade a reprezentaţiei legendelor synth pop. Cu abundenţă de ecrane, holograme, proiectoare şi efecte luminoase, Depeche Mode realizează o creaţie magnetică, electro-magnetică chiar. Clipul a fost regizat de către Timothy Saccenti, care a colaborat şi cu Franz Ferdinand şi a realizat reclame pentru Nike.

Depeche se află între timp în turneul "Spirit", dedicat discului lansat în luna martie. Acesta a fost primul de la "Delta Machine" din 2013 şi transmite puternice mesaje sociale şi politice. Gahan and co sunt total nemulţumiţi de ce se întâmplă pe glob, între Brexit, conflictul din Siria şi Trump. Turneul actual a debutat cu cover-uri tribut pentru David Bowie (piesa "Heroes") şi a inclus melodii legendare ale artiştilor.

"Going Backwards" critică lipsa de respect, hedonismul şi involuţia umană. Gahan cântă cu vocea sa de bariton despre faptul că "putem urmări totul cu sateliţi" şi că putem "vedea oameni murind în timp real". E interesantă integrarea la doar 2 versuri distanţă a kill-urilor de pe consolele de jocuri şi a mentalităţii de troglodit. Toate aceste versuri sunt însoţite de o chitară cu riff-uri groase, o percuţie perfect sincronizată şi de această dată un sintetizator mai discret decât de obicei.

Depeche se apropie mai mult de synth rock aici decât de synth pop. Îi aşteptăm pe 23 iulie la Cluj-Napoca, la ultimul lor concert european din turneul actual. Britanicii ne-au vizitat în 2013, cu piese de pe "Delta Machine" la Arenă Naţională.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 23 iulie 2017

Depeche Mode

Loc
Cluj Arena
PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Dave Gahan interpretează în mod unic "Nothing Else Matters" pe albumul de coveruri Metallica

Metallica a petrecut o bună parte din anul 2021 surprinzându-ne cu coveruri ale pieselor sale legendare de pe "The Black Album". Cel mai nou release de acest gen este unul suav şi baritonal şi vine de la Dave Gahan, solistul Depeche Mode. Artistul interpretează piesa "Nothing Else Matters" într-un mod unic.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Metallica a colaborat cu peste 50 de artişti, care au realizat coveruri neaşteptate ale pieselor de pe albumul "The Black Album" lansat cu 30 de ani în urmă. Rezultatul se numeşte "The Metallica Blacklist" şi include variante neaşteptate de coveruri de la Dave Gahan, Miley Cyrus, J. Balvin, Corey Taylor, Janes, Rina Sawayama, Biffy Clyro şi mulţi alţii. Dave Gahan ne oferă o variantă sensibilă şi preponderent vocală a lui "Nothing Else Matters", cu sample-uri discrete de pian, de viori şi unele atmosferice în fundal.

Videoclipul cu visualizer lichefiat a fost realizat de către Aaron Hymes. Un total de 53 de coveruri apare pe noul album, care a debutat chiar astăzi, pe 10 septembrie 2021. 100% din veniturile generate de LP vor merge direct la organizaţii caritabile, dintre care jumătate la fundaţia Metallica All Within My Hands şi jumătate la câte o fundaţie aleasă de fiecare artist care a contribuit cu un cover.

Dave Gahan a ales World Central Kitchen, o organizaţie non profit care asigură alimente celor afectaţi de dezastre naturale. Pe 9 septembrie Metallica a promovat noul album printr-o reprezentaţie live alături de Miley Cyrus, interpretând piesa "Nothing Else Matters" la postul de radio Sirius XM, unde are emisiune Howard Stern. Pe lângă "The Metallica Blacklist" a debutat şi o ediţie aniversară de 30 de ani a lui "The Black Album", care include piese demo, B-sides şi rarităţi. Va sosi în ediţii speciale, inclusiv un dublu vinil de 180 de grame, CD standard şi ediţie 3 CD Expanded, plus una Limited Edition Deluxe Box Set, cu 24 de ore de muzică.

Printre cele mai neaşteptate coveruri ale LP-ului "Blacklist" se numără cel realizat de Chase and Status din UK, maeştri DNB, care colaborează cu MC-ul BackgRoad Gee pentru o versiune inedită de "Wherever I May Roam:.". Elton John, Yo-Yo Ma, basistul Metallica Robert Trujillo şi toboşarul Red Hot Chili Peppers Chad Smith au colaborat de asemenea pentru această uriaşă opera cover.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6