Urmărește-ne în Social Media

Delta Pe Obraz - Ritmul meu color

Trupa Delta Pe Obraz a lansat piesa "Ritmul meu color", extrasă de pe albumul său de debut - "RITM COLOR". Melodia este acompaniată de un videoclip disponibil în articol, te invităm să îl urmărești.

Videoclipul piesei "Ritmul meu color" a fost regizat de Victor Detto și îi are ca protagoniști pe Gheorghe Gușan și Olga Anghelici.

"Istoria videoclipului vine de la capodopera dramaturgică a lui Anton P. Cehov, <<Unchiul Vanea>>. Am mers cu imaginația mai departe de ceea ce scrie Cehov și ne-am imaginat cum decurg zilele celor două personaje - unchiul Vanea și nepoata lui, Sonia - pierduți într-o rutină și într-o iluzie construită de alții.
Fiecare își caută <<la orice oră târzie, acea inimă, care ar bate în ritmul lor color>>. Ne-am propus să studiem zona periculoasă a libertății. Au nevoie ei de acea libertate și dacă știu ce să facă cu ea.

Cei doi actori - Olga Anghelici și Gheorghe Gușan - interpretează aceste roluri și în spectacolul <<Unchiul Vanea>> , în regia lui Dumitru Acriș, spectacol pe care încă ai ocazia să-l vezi la Teatru Satiricus de la Chișinău" - Delta Pe Obraz.

Pentru Delta Pe Obraz, albumul "RITM COLOR" este un studiu asupra propriei identități. Discul conține atât elemente din copilăria trupei, cu motivele unui rock classic alternativ, cât și elemente care pun temelia unei tranziții în lumea sunetelor electronice. Fiind primul album, s-a mizat pe calitate și nu pe cantitate. Materialul are o dramaturgie bine construită, astfel încât fiecare piesă să devină continuarea precedentei.

RECOMANDARE: RITM(ul) COLOR al trupei Delta Pe Obraz: "Sinceritatea în muzică e foarte valoroasă, în ultima vreme"

Comentarii

rock

RITM(ul) COLOR al trupei Delta Pe Obraz: "Sinceritatea în muzică e foarte valoroasă, în ultima vreme"

Delta Pe Obraz ne dă avânt să ne colorăm mintea, cu fiecare pulsație de pe albumul de debut, "RITM COLOR". Este un material personal, ce cuprinde melodii armonioase, dure, neșlefuite, cu versuri ce încapsulează adevăruri dureroase. Trupa ne-a introdus în universul acestui disc muzical printr-un interviu disponibil de citit mai jos.

Publicat

pe

Delta Pe Obraz
Delta Pe Obraz │ FOTO: Andrea Stanciu

Pentru Delta Pe Obraz, albumul "RITM COLOR" este un studiu asupra propriei identități. Discul conține atât elemente din copilăria trupei, cu motivele unui rock classic alternativ, cât și elemente care pun temelia unei tranziții în lumea sunetelor electronice. Fiind primul album, s-a mizat pe calitate și nu pe cantitate. Materialul are o dramaturgie bine construită, astfel încât fiecare piesă să devină continuarea precedentei.

Formația a prezentat noul disc în cadrul unui turneu cu evenimente în mai multe orașe din țară. "RITM COLOR" s-a auzit în Galați, Constanța, Sibiu, Craiova, Timișoara, Bacău, Iași, Suceava, Rădăuți, București, Chișinău, Cluj-Napoca.

Mai mult, trupa urmează să lanseze în curând și un videoclip muzical, pregătit pentru piesa "Ritmul meu color". Materialul va putea fi urmărit pe 16 aprilie, în Control, în cadrul unui concert special marca Delta Pe Obraz.

Interviu Delta Pe Obraz despre albumul "RITM COLOR":

InfoMusic: "RITM COLOR" este albumul vostru de debut, iar despre premierele din viața noastră se spune că ele nu se uită niciodată. Cum vedeți acest material, sunteți mulțumiți de această reușită în discografia voastră?

Delta Pe Obraz: Cu siguranță această perioadă va deveni una memorabilă, pentru că a fost una extrem de diversă la toate capitolele. Asta a și generat forma, stilul și consistența albumului. Suntem siguri că "RITM COLOR" nu va fi primit unanim. Asta a fost una din mize. Era inevitabil ca evenimentele din trupă - iubiri, despărțiri, schimbări în percepție, realizări, dezamăgiri - să nu-și aducă impactul în muzica pe care o facem.

În contextul ăsta, putem spune că suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să creăm, pentru că am obținut un album autobiografic sau, cel puțin, unul care vorbește mult despre noi. Sinceritatea în muzică e foarte valoroasă, în ultima vreme.

InfoMusic: "RITM COLOR" este un album care vorbește, printre altele, despre identitate, lupte interioare și frica de a defila cu propria autenticitate și vulnerabilitate. Cum ați pornit în această călătorie muzicală și cum simțiți că sunteți acum, că s-a încheiat?

Delta Pe Obraz: În această călătorie am pornit fără a fi știut. Nu ne-am împotrivit "valurilor".  Totul a început de la primele concerte în România, după care să urmeze festivalurile - ăsta era un semn al unei nevoi de a ne maturiza și de a ne asuma responsabilități. Albumul este doar un rezultat, să zicem, palpabil - adevărata esență trebuie simțită.

Această "călătorie muzicală" de fapt nu s-a încheiat. E o perioadă de tranziție la o etapă mai asumată și mai curajoasă. Am terminat turul de promovare a albumului, care este epilogul acestei perioade. Poate e cazul să mergem mai departe aspirând la scopuri mai mari? Sau ar fi cazul să mai rezolvăm ceva ce s-a trecut cu vederea? E un continuu proces de căutare pentru a evita rătăcirea.

InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "RITM COLOR" și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?

Delta Pe Obraz: Prima a fost "LIMPEDE", dar ea era deja lansată. Am pus-o pe album pentru că a rezonat cu întreaga imagine. Nu putea lipsi de pe album.

Dacă omitem "LIMPEDE", prima a fost "INVITĂ-MĂ ÎN CASĂ". Faptul că a fost prima se vede prin ce e abordat. Nuanțe din Delta Pe Obraz 2021-2022 - adică IUBIREA. Nu ne-am fi permis s-o omitem. Necesitatea vitală de a fi iubit și a dărui iubire doar "omului tău". Piesa asta s-ar numi "ne repetăm, dar sub altă formă". "INVITĂ-MĂ ÎN CASĂ" a avut două roluri. De a da impulsul acestui album și de a epuiza subiectul unei iubiri puerile. Asta și s-a întâmplat, au urmat "ALT NUME", "CARNE", "CALCI" - 3 piese absolut diferite din toate punctele de vedere.

InfoMusic: Din paleta vastă de stări emoționale pe care le trăim de-a lungul existenței noastre umane, aleg furia, melancolia, anxietatea, dorul, iubirea și pacea. Ce culoare ați atribui fiecăreia dintre acestea?

Delta Pe Obraz: E o întrebare aproape intimă, de asta nu ne permitem să răspundem :))).

Am putea cu siguranță să afirmăm că mereu ai această paletă cu tine și în tine. Asocierea unei stări cu o anumită culoare diferă de la zi la zi, poate chiar de la oră la oră.
Ești viu și ai un ritm deloc constant. Azi furia poate să-ți șoptească un violet, iar mâine să ți se asocieze cu un negru infinit. Uneori alegi tu cum să te simți, alteori trebuie să te lași abuzat de propriul creier în accesele lui de sinceritate. Poate sunt și oameni care nu știu ce înseamnă un verde cald.

InfoMusic: În perioada în care ați lucrat la album, v-ați confruntat cu blocaje creative și cum le-ați depășit, în cazul în care au apărut?

Delta Pe Obraz: Blocajele cel mai des întâlnite erau legate de producție. Fiecare decizie trebuia să fie bine gândită și să capete sens în cadrul întregului album. Un exemplu ar "INTRO" și "OUTRO", în care nu sunt versuri clasice, ci două manifeste - unul care oferă o expoziție și ultimul care trage cortina.
Totul devine simplu în creare, producție, mix, master etc, când nu o iei prea serios (în sensul bun). E un soi de regim FĂRĂ RESPONSABILITATE. Acest regim sporește creativitatea și nu te mai simți presat de preconcepții.
Cu acest album nu ne-am propus să spargem gura târgului, ci ne-am propus să ne manifestăm în cele mai sincere culori.

Copertă album "RITM COLOR"

Copertă album "RITM COLOR" │ FOTO: Delta Pe Obraz www.facebook.com

InfoMusic: "RITM COLOR" este lansat și sub formă de CD, iar coperta albumului nu are cum să nu miște privitorul în vreun fel. Cum a luat naștere această idee de prezentare și cu cine ați colaborat pentru a o aduce la viață?

Însăși istoria coperții e o istorie atât de contextuală cu "RITM COLOR". De asta s-a ocupat Gheorghe Gușan. În căutarea unei coperți perfect încadrate în album, s-a dovedit că acea fotografie exista deja de doi ani. Făcută cu altă ocazie, nepredestinată pentru un cover, dar totuși atât de potrivită cu filmul albumului.
Legat de albumul pe CD, e colaborare multilaterală. Pe un mal este DEEPSHEETREC (hub artistic) direcționat de Andrei Glăvan - responsabil ca albumul să transmită exact ceea ce a vrut să spună trupa. Pe alt mal se află echipa BandBook - Bogdan Munteanu și Cristina Choleva - oamenii cu care am lucrat la producția CD-urilor, am stabilit strategii de promovare, ne-am dat frâu liber în a decide să facem cum vrem noi.

În perioada aceasta tocmai ce avem în plină desfășurare o campanie de presale a albumului pe suport vinil. Susținătorii campaniei pot comanda în avans mai multe produse promoționale și pachete, astfel contribuind la a duce mai departe visul nostru. Pe lângă scopul principal - vânzarea vinilurilor - campania include pre-comenzi de CD-uri cu două piese bonus, nemaiauzite, tricouri, tote bags, bilete pe viață la concertele Delta Pe Obraz, pachete de cărți poștale handmade realizate de membrii trupei și pachete care includ toate cele menționate. Campania de pre-sale are loc online, prin intermediul platformei Consolid8.

InfoMusic: Albumul a beneficiat de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Care sunt provocările aduse de un turneu muzical?

Delta Pe Obraz: Turul a luat sfârșit. Un tur foarte divers la toate capitolele - public, condiții, starea noastră fizică și emoțională etc. În aproape o lună am învățat cum să cântăm în fața a 30 de oameni la fel de implicați de parcă am cânta în fața a 1000 de oameni.

Fiecare concert a fost încă un pas spre un show mai bun. Am schimbat ordinea pieselor, am schimbat numărul lor, am adăugat detalii care să ne facă show-ul mai integru.

De menționat că foarte multe se datorează modului în care este setată toată echipa. Dacă te setezi să vii din tur cu milioane și foarte odihnit, atunci nu te mai porni. Noi ne-am asumat un risc enorm, dar datorită implicării fiecăruia am reușit să ajungem în toate orașele propuse.

Au fost și situații în care eram la un pas să anulăm concertul, dar… tot ce am spus mai sus. Pentru o trupă tânără ca noi, o astfel de experiență - intensă emoțional, dar comprimată ca timp - e un test foarte bun. Recomandăm.

InfoMusic: Ce cântece de pe noul album ați alege să interpretați în concert și de ce?

Delta Pe Obraz: Toate cântecele de pe album sunt cântate. Cum adică de ce? :))))))).

InfoMusic: Cum credeți că ascultătorii voștri vor reacționa la noile piese? Aveți anumite așteptări în legătură cu impactul lor muzical?

Delta Pe Obraz: Nu ne creăm așteptări. Acționăm în dependență de ce ne oferă prezentul.

Înainte de a fi publicat albumul, am mai dat unor oameni apropiați să asculte. Părerile sunt foarte diferite la capitolul "hiturile albumului". Asta ne bucură enorm. Asta înseamnă că fiecare o să-și găsească un "hit" al lui, corespunzător propriului ritm color.

InfoMusic: Acest interviu s-a concentrat pe albumul vostru și mă gândeam să încheiem în aceeași notă, vorbind tot despre materiale discografice. Ce discuri muzicale v-au cucerit în ultima perioadă și le-ați recomanda și cititorilor noștri?

Delta Pe Obraz: Ultimele albume de la:

  • Asaf Avidan
  • Puma Blue
  • Arctic Monkeys
  • Red Hot Chili Peppers
  • BadBadNotGood
  • Tyler, The Creator
Citește în continuare