Urmărește-ne în Social Media

Def Leppard - Kick

Def Leppard continuă să ne aducă spiritul glam şi în 2022, odată cu lansarea piesei şi videoclipului "Kick". Grupul din Sheffield pregăteşte un album numit "Diamond Star Halos", de pe care este extras acest single. Sună a party de ani '80.

Def Leppard nu are nici o ezitare cu privire la faptul că piesa sa sună a melodie de striptease şi a adus câteva figuri interesante care să danseze la bară în noul său videoclip. "Kick" are clipul regizat de Anuk Rohde, regizor din Berlin cu rădăcini în Spania. Are în CV clipuri regizate pentru Alice Merton, Rammstein şi Se So Neon. Noul album Def Leppard, "Diamond Star Halos" va sosi pe 27 mai prin casa de discuri UMe. Au trecut 7 ani de la ultimul album al trupei, intitulat chiar "Def Leppard".

Noul material discografic se poate comanda ca o ediţie deluxe, un dublu vinil, în format digital, casete, CD-uri şi multe altele. Chitaristul Def Leppard, Phil Cohen a compus "Kick" ca o melodie extra după ce 14 piese de pe LP erau deja gata. El le-a spus celor de la Billboard că single-ul reprezenta locul în care se afla trupa ca spirit în acel moment:

Are un feeling glam rock, acel ritm de bătăi din palme, voci mari. Era clar că trebuia inclusă pe album şi că trebuie să fie primul single. Este un imn de stadion şi suntem gata să concertăm pe stadioane. Nu am compus-o cu acest scop, dar încercăm mereu să scriem următorul "Sugar" sau "We Will Rock You" sau "I Love Rock 'N' Roll". Cu toţii încercăm şi am reuşit să venim cu această piesă şi aşa am ajuns la 15 melodii pe disc.

Coperta noului album sărbătoreşte trecutul formaţiei şi adună laolaltă fotografii ale lui Anton Corbijn, care a şlefuit stilul vizual al celor de la Depeche Mode de-a lungul anilor. La grafică au mai contribuit şi Malakpour şi Munden Brothers. În ultimii 2 ani Def Leppard a înregistrat "Diamond Star Halos" în 3 ţări diferite: solistul în Irlanda, basistul Rick Savage în Anglia şi chitariştii Collen şi Vivian Campbell în SUA, alături de toboşarul Rick Allen.

Printre influenţele citate pentru melodii se numără David Bowie, T. Rex, Mott the Hoople, printre alţii. Sunt şi colaborări, precum cea cu Alison Krauss, care şi-a împrumutat vocea legendară pentru două piese "This Guitar" şi "Lifeless". Pianistul lui David Bowie, Mike Garson apare la rândul său pe două piese, "Goodbye For Good This Time" şi "Angels (Can't Help You Now)".

Comentarii