Urmărește-ne în Social Media

Def Leppard - Kick

Def Leppard continuă să ne aducă spiritul glam şi în 2022, odată cu lansarea piesei şi videoclipului "Kick". Grupul din Sheffield pregăteşte un album numit "Diamond Star Halos", de pe care este extras acest single. Sună a party de ani '80.

Def Leppard nu are nici o ezitare cu privire la faptul că piesa sa sună a melodie de striptease şi a adus câteva figuri interesante care să danseze la bară în noul său videoclip. "Kick" are clipul regizat de Anuk Rohde, regizor din Berlin cu rădăcini în Spania. Are în CV clipuri regizate pentru Alice Merton, Rammstein şi Se So Neon. Noul album Def Leppard, "Diamond Star Halos" va sosi pe 27 mai prin casa de discuri UMe. Au trecut 7 ani de la ultimul album al trupei, intitulat chiar "Def Leppard".

Noul material discografic se poate comanda ca o ediţie deluxe, un dublu vinil, în format digital, casete, CD-uri şi multe altele. Chitaristul Def Leppard, Phil Cohen a compus "Kick" ca o melodie extra după ce 14 piese de pe LP erau deja gata. El le-a spus celor de la Billboard că single-ul reprezenta locul în care se afla trupa ca spirit în acel moment:

Are un feeling glam rock, acel ritm de bătăi din palme, voci mari. Era clar că trebuia inclusă pe album şi că trebuie să fie primul single. Este un imn de stadion şi suntem gata să concertăm pe stadioane. Nu am compus-o cu acest scop, dar încercăm mereu să scriem următorul "Sugar" sau "We Will Rock You" sau "I Love Rock 'N' Roll". Cu toţii încercăm şi am reuşit să venim cu această piesă şi aşa am ajuns la 15 melodii pe disc.

Coperta noului album sărbătoreşte trecutul formaţiei şi adună laolaltă fotografii ale lui Anton Corbijn, care a şlefuit stilul vizual al celor de la Depeche Mode de-a lungul anilor. La grafică au mai contribuit şi Malakpour şi Munden Brothers. În ultimii 2 ani Def Leppard a înregistrat "Diamond Star Halos" în 3 ţări diferite: solistul în Irlanda, basistul Rick Savage în Anglia şi chitariştii Collen şi Vivian Campbell în SUA, alături de toboşarul Rick Allen.

Printre influenţele citate pentru melodii se numără David Bowie, T. Rex, Mott the Hoople, printre alţii. Sunt şi colaborări, precum cea cu Alison Krauss, care şi-a împrumutat vocea legendară pentru două piese "This Guitar" şi "Lifeless". Pianistul lui David Bowie, Mike Garson apare la rândul său pe două piese, "Goodbye For Good This Time" şi "Angels (Can't Help You Now)".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Def Leppard a lansat un nou single de pe viitorul album, "Take What You Want" - AUDIO

Def Leppard nu dă semne că ar încetini odată cu trecerea anilor şi tocmai a lansat un single vibrant, "Take What You Want". Sună atât de mult a anii '80 şi început de ani '90 ca şi l-ar putea asuma şi Guns N' Roses sau Motley Crue şi nu s-ar supăra nimeni. E totuşi ceva mai încărcat de pozitivitate şi veselie, mai puţin muşcător.

Publicat

pe

Coperta album Def Leppard Take What You Want
Coperta album Def Leppard Take What You Want │ FOTO: Def Leppard

"Take What You Want" este al doilea single de pe noul album Def Leppard, "Diamond Star Halos", care va sosi pe 27 mai prin UMe. Au trecut 7 ani de la ultimul LP al britanicilor, care se numea chiar "Def Leppard". VIitorul disc va sosi în multiple variante, inclusiv una Deluxe, dublu vinil, format digital, CD şi bundle-uri cu merch. În martie grupul a lansat single-ul "Kick", care a primit şi un videoclip înţesat de voie bună şi petrecăreţi de la marginea societăţii.

Acea piesă fusese concepută de chitaristul Phil Collen după ce primele 14 melodii de pe "Diamond Star Halos" erau gata, dar era prea glam să nu fie inclusă pe disc. Avea o voce "mare", sunetul acela care te face să baţi din palme în ritm cu muzica şi feeling-ul glam. E un imn de stadion şi la fel de catchy este şi "Take What You Want". Artwork-ul pentru "Diamond Star Halos" este o operta de artă şi include creaţii ale lui Anton Corbijn, omul care şi-a pus amprenta peste imaginea, fotografiile şi clipurile Depeche Mode, dar şi Maryam Malakpour. De grafică s-a ocupat grupul britanic Munden Brothers.

În ultimii 2 ani Def Leppard a înregistrat muzică nouă în 3 ţări simultan: solistul Joe Elliott în Irlanda, Rick Savage (basistul) în Anglia, Collen, Vivian Campbell (chitara) şi Rick Allen (tobe) în SUA. Cele 15 piese noi au parte de influenţe de la David Bowie, T. REX şi Mott The Hoople. Câştigătoarea de premii Grammy Alison Krauss apare pe melodiile "This Guitar" şi "Lifeless" , în vreme ce pianistul lui Bowie Mike Garszon apare pe "Angels" şi "Goodbye For Good This Time".

Def Leppard este o formaţie din Sheffield, Marea Britanie, activă din 1977. Cântă glam metal, hard rock, heavy metal şi arena rock. Grupul a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea.

Citește în continuare

Muzică nouă

Def Leppard a lansat piesa "Kick" și anunță un nou album - AUDIO

Def Leppard a anunțat lansarea celui de-al 12-lea album, "Diamond Star Halos", care va sosi pe 27 mai. Înainte de lansarea completă a LP-ului, trupa a dezvăluit primul single - "Kick”. Te invităm să îl asculți.

Publicat

pe

Def Leppard - We All Need Christmas
Def Leppard - We All Need Christmas

Cu noua piesă, Def Leppard celebrează încă o dată influențele glam rock. "Kick" este extrasă de pe materialul "Diamond Star Halos" care, la rândul său, a fost inspirat de artiști glam-rock din anii '70 precum David Bowie, T. Rex și Mott the Hoople.

AUDIO: Def Leppard - Kick

"Diamond Star Halos" marchează primul album de studio al trupei în aproape șapte ani, de la anteriorul "Def Leppard" din 2015. De asemenea, LP-ul de 15 melodii marchează primul album semnat Def Leppard de la introducerea trupei în Rock & Roll Hall of Fame din 2019.

Câțiva invitați de seamă au contribuit la album, printre care Mike Garson - piesele "Goodbye for Good This Time" și "Angels (Can’t Help You Now)" și cântăreața Alison Krauss la melodiile "This Guitar" și "Lifeless".

Tracklist Diamond Star Halos:

 1. Take What You Want
 2. Kick
 3. Fire It Up
 4. This Guitar (feat. Alison Krauss)
 5. SOS Emergency
 6. Liquid Dust
 7. U Rok Mi
 8. Goodbye For Good This Time
 9. All We Need
 10. Open Your Eyes
 11. Gimme A Kiss
 12. Angels (Can’t Help You Now)
 13. Lifeless (feat. Alison Krauss)
 14. Unbreakable
 15. From Here To Eternity
Citește în continuare