Urmărește-ne în Social Media

David Guetta & MORTEN - Permanence

David Guetta şi MORTEN au lansat videoclipul piesei "Permanence", primul track pe care l-au oferit fanilor la început de an 2022. Este o piesă de house pur, care te transportă la concerte ale DJ-ilor din ultimii ani şi îţi oferă o idee despre cum ar putea fi atmosfera concertelor viitoare, din vremuri mai relaxate.

Single-ul "Permanence" a sosit pe 7 ianuarie 2022, iar videoclipul oficial a fost dezvăluit pe 13 ianuarie. Acest clip îi prezintă pe David Guetta şi MORTEN în faţa unui public uriaş, bătuţi de lumini stroboscopice, pe marile arene ale lumii. Guetta este ridicat deasupa fanilor şi platanelor ca un profet al unui nou gen muzical. Curentul are şi un nume, "Future Rave", iar bazele sale au fost puse de aceşti doi DJ.

Future Rave este un nou gen de EDM, pornit de Guetta şi Morten, o combinaţie de techno şi house progresiv cu arpergiator melodic agresiv, bas puternic şi tobe pronunţate. Momentul de intrare în mainstream a venit în 2020, în vară, atunci când cei doi muzicieni au lansat EP-ul "New Rave". Feedback-ul de la comunitatea house şi techno a fost fabulos, iar Guetta a afirmat că tot mai mulţi DJ vin să îl întrebe dacă îi pot prelua piesele şi stilul în mix-uri. Sound-ul s-a născut prin combinarea EDM-ului cu muzica house din underground.

Precedentul release al artiştilor a fost "Alive Again", iar cei doi au făcut şi un super remix pentru piesa lui Guetta şi Sia "Titanium", la timp pentru aniversarea de 10 ani a single-ului. Guetta e pe cai mari, cu a zecea nominalizare la Premiile Grammy în noiembrie, pentru colaborarea cu Afrojack pe piesa "Hero". La final de 2021 francezul s-a clasat pe locul întâi din nou în top 100 DJ pe anul 2021, sondaj realizat de DJ Mag. Este pentru a treia oară când termină un an pe locul întâi. MORTEN abia a debutat în top şi a făcut-o direct pe locul 39.

David Guetta a colaborat cu John Newman în 2021 pe piesa "If You Really Love Me (How Will I Know)", care i-a dat un nou suflu piesei lui Whitney Houston din 1985, "How Will I Know".

Comentarii

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare