Urmărește-ne în Social Media

David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)

David Guetta evocă amintiri ale pieselor din anii '90 odată cu lansarea melodiei "When We Were Young". Este o colaborare cu artista germană Kim Petras, care a devenit cunoscută după colaborarea cu sam Smith pe "Unholy".

Videoclipul "When We Were Young" are ceva senzual, dar şi apocaliptic, pe măsură ce Kim Petras cântă în curtea unei case răvăşită de tornadă. Toate personajele par a se bucura de un picnic infinit, dansând şi zâmbind, socializând, mâncând împreună pe o pajişte paşnică. Kim apare cu două perechi de lentile intens colorizate, care fură toate privirile în clip.

Videoclipul este regizat de Hannah Lux Davis, care a mai lucrat şi cu Ariana Grande, Katy Perry, Demi Lovato, Nicki Minaj, Miley Cyrus şi Avril Lavigne. Dacă vă sună familiar "When We Were Young (The Logical Song)", avem integrat aici ca schelet principal un sample legendar, din Supertramp, "The Logical Song" o piesă din 1979. Inspiraţia vine în ultima vreme pentru David Guetta din anii '70 şi '80 şi mai ales de la ABBA.

Guetta e în plină fervoare de sampling, după ce a preluat "Baby Don't Hurt Me" pentru colaborarea cu Anne-Marie şi Coi Leray lansată recent, după ce făcuse sampling cu "Blue (Da Ba Dee)" de la Eiffel 65 pe colaborarea cu Bebe Rexha, "I'm Good (Blue)".

Guetta ne-a oferit prin octombrie şi track-ul "Big FU", cu puternice ritmuri afro-house, colaborând pe atunci cu Ayra Starr şi Lil Durk. Petras tocmai vine după o colaborare cu DJ-ul James Hype, care e pe val acum. "Drums" este piesa respectivă, care face sampling din hitul lui Justin Timberlake "Like I Love You".

Pe David l-am văzut în vara lui 2023 la UNTOLD, unde au mai urcat pe scenă şi Salvatore Ganacci şi Martin Garrix.

Kim Petras este un artist german în vârstă de 31 de ani şi deţine titlul de "primul artist transgender solo care a ajuns pe locul întâi în topuri în Statele Unite". Este şi primul artist de acest tip care a primit un Premiu Grammy pentru "Best Pop Duo Performance", pentru "Unholy".

Comentarii

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare