Urmărește-ne în Social Media

David Gilmour - The Girl In The Yellow Dress

David Gilmour a lansat un videoclip de tip animație pentru piesa ”The Girl In The Yellow Dress”. Noul single, ce are un sound jazz, a fost compus de chitarist împreună cu soția sa, Polly Samson.

“‘The Girl In The Yellow Dress’ a fost pentru mine asemenea scrierii unei scurte povestiri. Nu avea niciun rost să scriu o piesă pe care el nu ar cânta-o în mod natural, așa încât am încercat să privesc prin ochii lui. E ca și cum ai scrie ficțiune. Avantajul este că am un punct de plecare. Nu e ca și cum aș avea o coală albă în față, pentru că muzica e acolo”, a declarat Poly Samson.

The Girl In The Yellow Dress” este cel de-al 3-lea single promovat de pe noul album "Rattle That Lock". Discul a fost lansat în luna septembrie și s-a plasat pe prima poziție în topul albumelor din UK.

Aflat în perioada de promovare a noului material, David Gilmour a acordat un interviu revistei Rolling Stone în care a detaliat felul în care s-au închegat noile piese. Muzicianul explică în cadrul acestei discuții și motivul pentru care a luat lunga pauză discografică de 9 ani de la materialul solo precedent, ”On an Island” (2006).

„Nu am intenționat să iau această pauză. Am vrut să reiau munca de studio imediat, dar viața are planurile ei și alte lucruri au intervenit: creșterea copiilor, obligațiile părintești, susținerea soției mele în activitatea ei din domeniul literaturii. Va lansa în curând o carte genială, ”The Kindness”. (…) La vârsta mea cred că mi-e permis acest timp liber. Totuși, ca și data trecută, îmi doresc să lansez următorul album mult mai repede.”

PUBLICITATE
Comentarii