Urmărește-ne în Social Media

David Gilmour - Rattle That Lock

David Gilmour a lansat un videoclip de tip animație pentru noul single ”Rattle That Lock”. Vizualul a fost realizat de Alasdair & Jock de la Trunk Animation, sub conducerea creativă a lui Aubrey Powell de la Hipgnosis, echipa de design care a colaborat cu Pink Floyd pentru albumele ”The Dark Side of the Moon”, ”Meddle”, ”Atom Heart Mother”, ”Obscured by Clouds”, ”Wish You Were Here”, ”Animals”.

După ani buni scurși de la lansarea disculuiOn an Island” (2006), David Gilmour va reveni în luna septembrie cu cel de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”. Albumul conține 10 piese noi, ale căror versuri au fost scrise de către Polly Samson, soția muzicianului.

Piesa care deschide acest nou capitol în discografia lui David Gilmour este "Rattle That Lock". Piesa a avut premiera la BBC Radio 2, în cadrul emisiunii ”Chris Evans Breakfast Show”. Noul single a avut ca sursă de inspirație un jingle de 4 note realizat de Michaël Boumendil, care precedă anunțurile în stațiile de tren din Franța.

Pentru promovarea piesei, David Gilmour a optat pentru un videoclip de tip animație.

"Iubesc animațiile atunci când reușesc să transmită ceva ce nu poate fi spus într-un alt mod. Filmul pe care Alasdair & Jock l-au gândit pentru "Rattle That Lock" accentuează latura întunecată a piesei, ce nu putea fi subliniată în niciun alt mod", a declarat David Gilmour pentru revista Rolling Stone.

Albumul „Rattle That Lock” va fi lansat oficial pe 18 septembrie, prin intermediul Columbia Records. Discul poate fi precomandat de pe iTunes și Amazon.

Tracklist David Gilmour – „Rattle That Lock”:

  1. ‘5 AM’
  2. ‘Rattle That Lock’
  3. ‘Faces Of Stone’
  4. ‘A Boat Lies Waiting’
  5. ‘Dancing Right In Front Of Me’
  6. ‘In Any Tongue’
  7. ‘Beauty’
  8. ‘The Girl In The Yellow Dress’
  9. ‘Today’
  10. ‘And Then…’

Artwork-ul albumului este creația lui Dave Stansbie de la The Creative Corporation.

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

David Gilmour a produs în 2014 un nou album Pink Floyd, „The Endless River„. Prin acest disc, Gilmour și Mason i-au adus un tribut fostului clăpar al formației, Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008.

PUBLICITATE
Comentarii