Urmărește-ne în Social Media

David Gilmour - Rattle That Lock

David Gilmour a lansat un videoclip de tip animație pentru noul single ”Rattle That Lock”. Vizualul a fost realizat de Alasdair & Jock de la Trunk Animation, sub conducerea creativă a lui Aubrey Powell de la Hipgnosis, echipa de design care a colaborat cu Pink Floyd pentru albumele ”The Dark Side of the Moon”, ”Meddle”, ”Atom Heart Mother”, ”Obscured by Clouds”, ”Wish You Were Here”, ”Animals”.

După ani buni scurși de la lansarea disculuiOn an Island” (2006), David Gilmour va reveni în luna septembrie cu cel de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”. Albumul conține 10 piese noi, ale căror versuri au fost scrise de către Polly Samson, soția muzicianului.

Piesa care deschide acest nou capitol în discografia lui David Gilmour este "Rattle That Lock". Piesa a avut premiera la BBC Radio 2, în cadrul emisiunii ”Chris Evans Breakfast Show”. Noul single a avut ca sursă de inspirație un jingle de 4 note realizat de Michaël Boumendil, care precedă anunțurile în stațiile de tren din Franța.

Pentru promovarea piesei, David Gilmour a optat pentru un videoclip de tip animație.

"Iubesc animațiile atunci când reușesc să transmită ceva ce nu poate fi spus într-un alt mod. Filmul pe care Alasdair & Jock l-au gândit pentru "Rattle That Lock" accentuează latura întunecată a piesei, ce nu putea fi subliniată în niciun alt mod", a declarat David Gilmour pentru revista Rolling Stone.

Albumul „Rattle That Lock” va fi lansat oficial pe 18 septembrie, prin intermediul Columbia Records. Discul poate fi precomandat de pe iTunes și Amazon.

Tracklist David Gilmour – „Rattle That Lock”:

  1. ‘5 AM’
  2. ‘Rattle That Lock’
  3. ‘Faces Of Stone’
  4. ‘A Boat Lies Waiting’
  5. ‘Dancing Right In Front Of Me’
  6. ‘In Any Tongue’
  7. ‘Beauty’
  8. ‘The Girl In The Yellow Dress’
  9. ‘Today’
  10. ‘And Then…’

Artwork-ul albumului este creația lui Dave Stansbie de la The Creative Corporation.

David Gilmour - ”Rattle That Lock” (copertă album)

David Gilmour a produs în 2014 un nou album Pink Floyd, „The Endless River„. Prin acest disc, Gilmour și Mason i-au adus un tribut fostului clăpar al formației, Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008.

Comentarii

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare