Urmărește-ne în Social Media

David Bowie - Blackstar

David Bowie a lansat un videoclip de 10 minute pentru noua sa piesă, ”Blackstar”. Regizat de Johan Renck, clipul a fost filmat în New York și București.

David Bowie ne poartă într-o nouă călătorie extrasenzorială lansând videoclipul ”Blackstar”. Piesa este inspirată de serialul ”The Last Panthers”, pe a cărui coloană sonoră se și regăsește compoziția. ”Blackstar” va fi inclusă, de asemenea, pe următorul album al artistului, așteptat pe piață anul viitor.

Scurtmetrajul de 10 minute realizat pentru promovarea melodiei îl surprinde pe Bowie în rolul unui profet orb, care prezintă publicului sumbra sa viziune asupra viitorului. Clipul a fost filmat în luna iulie în New York și București, în regia lui Johan Renck, a cărui contribuție poate fi admirată și în serialul ”The Last Panthers”.

Aflat la prima sa colaborare cu David Bowie, regizorul Renck l-a descris pe artist folosind un lung șir de calități: ”natural, curios, jucăuș, inteligent, profund, sincer”. De asemenea, contrar așteptărilor, Renck a mărturisit că a fost extrem de ușor să lucreze cu Bowie.

”Este foarte curios. Și foarte deschis. Îmi spunea clar ori de câte ori nu îi plăcea ceva sau nu voia să facă ceva.”

Într-o ședință de Q&A (Întrebări și răspunsuri), Renck a oferit publicului și câteva detalii privind inspirația din spatele unei ”coregrafii” atipice, descrise de regizor drept ”tremurat”.

”Partea în care actorii tremură este amuzantă. David mi-a trimis un clip vechi de pe YouTube, cred că era cu Popeye. În acea perioadă animațiile nu se făceau ca acum, ci se desena pur și simplu fiecare imagine și apoi erau derulate unele după altele. Personajele păreau să tremure oarecum...Iar David mi-a spus: <<Mi-ar plăcea în clip ceva de genul ăsta>>.”

Deși a fost deschis cu presa și fanii lui Bowie, Renck a vrut să ofere publicului și oportunitatea de a-și folosi creativitatea. Întrebat dacă astronautul din clip este Major Tom, personajul fictiv la care David face referire în piese mai vechi precum "Space Oddity", "Ashes to Ashes" și "Hallo Spaceboy", regizorul a evitat un răspuns concret.

”Să fie el (Major Tom), oare? Cred că asta ar trebui să rămână la latitudinea fiecăruia dintre voi. Eu am o idee proprie. Am idei concrete cu privire la tot ce se întâmplă în clip. Dar nu sunt pregătit să vi le împărtășesc, pentru că nu vreau să vă influențez opiniile.”

Blackstar” se va regăsi pe albumul cu același nume. Acesta va fi cel de-al 28-lea material de studio din cariera lui David Bowie și va fi lansat pe 8 ianuarie 2016. Lansarea va marca un moment aniversar, artistul urmând să împlinească atunci 69 de ani.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

75 de ani de David Bowie: Artistul va fi comemorat cu un mega concert în ianuarie 2022

Din 2016 încoace lunile ianuarie au fost mereu triste, pentru că ne amintim de David Bowie, pe care l-am pierdut pe 10 ianuarie în acel an. Artistul a încetat din viaţă la 69 de ani şi lasă în urmă o operă vastă şi o influenţă uriaşă asupra unora dintre cei mai mari artişti din rock. În 2022 artistul ar fi împlinit 75 de ani, iar acel prag este marcat de un mega concert.

Publicat

pe

Concert comemorare David Bowie 2022
Concert comemorare David Bowie 2022 │ FOTO: Mike Garson

Un concert transmis live va avea loc pe 8 ianuarie 2022, dată la care David Bowie ar fi împlinit 75 de ani. La eveniment vor participa atât formaţii şi artişti reputaţi, cât şi prieteni buni ai artistului, de la actorul Gary Oldman la Ricky Gervais, Evan Rachel Wood, dar şi Simon Le Bon de la Duran Duran, Def Leppard, Walk the Moon şi mulţi alţii. Inclusiv membri ai trupei lui Bowie vor apărea în cadrul show-ului, precum omul de la clape, Mike Garson.

Evenimentul va fi un concert virtual şi se va numi "Mike Garson's A Bowie Celebration", incluzând reprezentaţii ale lui John Taylor, Living Colour, Rob Thomas, WALK THE MOON şi mulţi alţii. O parte din veniturile generate de eveniment vor fi donate spre fundaţia Salvaţi Copiii. Evenimentul va începe la ora 21:00

Primul eveniment de acest gen a avut la un an după moartea lui Bowie, în 2017. Atunci Garson şi alţi artişti din trupa Bowie Reality Tour au pornit chiar un turneu global pentru a îl comemora pe muzician. În ultima lună Bowie a fost pe buzele fanilor săi, după ce o versiune a piesei "Can't Help Thinking About Me" cântată live a apărut online, sunând diferit de ce ştiam. Acela a fost de alfel primul single cântat de Bowie după ce şi-a schimbat numele din David Jones în cel pe care îl ştim. Piesa datează din 1965.

Muzicianul avea de gând să lanseze o versiune nouă a acestui track pe albumul fantoma "Toy", pe care ar fi trebuit să îl lanseze în anii '90, dar la care a renunţat în urma unor neînţelegeri cu casa de discuri. De atunci proiectul stă în limbo. David Bowie s-a născut pe 8 ianuarie 1947 şi a fost activ în muzică între anii 1962 şi 2016. A vândut peste 100 de milioane de discuri şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 1996.

Biletele pentru eveniment s-au pus în vânzare deja aici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5