Urmărește-ne în Social Media

David Bowie - Blackstar

David Bowie a lansat un videoclip de 10 minute pentru noua sa piesă, ”Blackstar”. Regizat de Johan Renck, clipul a fost filmat în New York și București.

David Bowie ne poartă într-o nouă călătorie extrasenzorială lansând videoclipul ”Blackstar”. Piesa este inspirată de serialul ”The Last Panthers”, pe a cărui coloană sonoră se și regăsește compoziția. ”Blackstar” va fi inclusă, de asemenea, pe următorul album al artistului, așteptat pe piață anul viitor.

Scurtmetrajul de 10 minute realizat pentru promovarea melodiei îl surprinde pe Bowie în rolul unui profet orb, care prezintă publicului sumbra sa viziune asupra viitorului. Clipul a fost filmat în luna iulie în New York și București, în regia lui Johan Renck, a cărui contribuție poate fi admirată și în serialul ”The Last Panthers”.

Aflat la prima sa colaborare cu David Bowie, regizorul Renck l-a descris pe artist folosind un lung șir de calități: ”natural, curios, jucăuș, inteligent, profund, sincer”. De asemenea, contrar așteptărilor, Renck a mărturisit că a fost extrem de ușor să lucreze cu Bowie.

”Este foarte curios. Și foarte deschis. Îmi spunea clar ori de câte ori nu îi plăcea ceva sau nu voia să facă ceva.”

Într-o ședință de Q&A (Întrebări și răspunsuri), Renck a oferit publicului și câteva detalii privind inspirația din spatele unei ”coregrafii” atipice, descrise de regizor drept ”tremurat”.

”Partea în care actorii tremură este amuzantă. David mi-a trimis un clip vechi de pe YouTube, cred că era cu Popeye. În acea perioadă animațiile nu se făceau ca acum, ci se desena pur și simplu fiecare imagine și apoi erau derulate unele după altele. Personajele păreau să tremure oarecum...Iar David mi-a spus: <<Mi-ar plăcea în clip ceva de genul ăsta>>.”

Deși a fost deschis cu presa și fanii lui Bowie, Renck a vrut să ofere publicului și oportunitatea de a-și folosi creativitatea. Întrebat dacă astronautul din clip este Major Tom, personajul fictiv la care David face referire în piese mai vechi precum "Space Oddity", "Ashes to Ashes" și "Hallo Spaceboy", regizorul a evitat un răspuns concret.

”Să fie el (Major Tom), oare? Cred că asta ar trebui să rămână la latitudinea fiecăruia dintre voi. Eu am o idee proprie. Am idei concrete cu privire la tot ce se întâmplă în clip. Dar nu sunt pregătit să vi le împărtășesc, pentru că nu vreau să vă influențez opiniile.”

Blackstar” se va regăsi pe albumul cu același nume. Acesta va fi cel de-al 28-lea material de studio din cariera lui David Bowie și va fi lansat pe 8 ianuarie 2016. Lansarea va marca un moment aniversar, artistul urmând să împlinească atunci 69 de ani.

Comentarii