Urmărește-ne în Social Media

CUZA - Dor de Casă ft. Irina Rimes, George Hora, Carmen Tănase

Finalul de an ne aduce aproape gândurile pentru cei dragi plecaţi peste hotare. Despre acest dor cântă o colecţie eclectică de artişti pe noua piesă "Dor de casă". Este o melodie a lui CUZA de la Noaptea Târziu, în colaborare cu Irina Rimes, George Hora şi Carmen Tanase. Videoclipul e cu adevărat emoţionant pentru expaţi şi familiile lor. Îl priviţi în articol.

Ne-am obişnuit cu piese amuzante sau de petrecere în nopţi târzii de la CUZA şi Noaptea Târziu, dar "Dor de Casă" e total altceva. Este imnul expaţilor cărora le este dor de casă şi îşi trăiesc punctul culminant al zilei în apelul pe Skype sau cel telefonic către cei dragi. CUZA apare ca protagonistul care o suna pe mamă, jucată de Carmen Tănase. Spune povestea clasică a tânărului plecat la muncă afară, care încearcă să se integreze şi este plăcut de toţi, dar duce lipsa celor rămaşi în urmă.

Irina Rimes apare cu aerul unei şcolăriţe, lângă o cabină telefonică, telefonând spre aceeaşi Carmen Tănase. Irina recită blajin "aici e bine" şi spune povestea tinerei care face curăţenie în casa unor străini şi doarme "în camera de jos". A găsit şi "un băiat cuminte şi strâng bani amândoi" sunt versuri care sună familiar pentru milioane de români din Spania, Italia, Marea Britanie şi multe alte ţări. Ce au ei în comun? Dorul de casă...

Trilurile artiştilor se îmbină la refren, iar figura protagonistului vărsându-şi amarul în culise ne rămâne în minte. Piesa se încheie cu un monolog emoţionant al lui Carmen Tănase, care spune povestea expaţilor prin prisma mamei care îi aşteaptă acasă, "cu masa gata". La două zile după lansarea acestui single, el se află pe locul 4 în Trending pe YouTube şi are aproape 900.000 de vizualizări.

CUZA a declarat următoarele despre piesa cu versuri scrise chiar de el:

"Dor de casă" e mai mult o declarație decât o piesă. Consider că e radiografia societății românești din momentul de față. Din păcate, nu prea mai avem prieteni care să nu aibă cel puţin o rudă plecată în străinătate în speranța unei vieți mai bune. Mă bucur că cei trei artiști: Irina Rimes, George Hora și doamna Carmen Tănase au acceptat să spună această poveste alături de mine.

Primii oameni care au auzit și m-au încurajat să duc spre finalizare această piesă au fost colegii mei de trupă: Cucu și Emi care, în momentul când le-am cântat-o au avut ochii în lacrimi.

Despre piesa şi emoţiile trăite în timpul său, Irina Rimes a spus următoarele:

M-am gândit la acasă, la mama, la tata, la fratele meu, la tot ce am lăsat în urmă atunci când am plecat. Sunt fericită că pot să fac parte din acest proiect și că putem, prin versurile piesei, să "vă povestim" sentimentele noastre, ale oamenilor care au fost nevoiți să plece de lângă familie, prieteni pentru un alt #acasă. "Dor de casă" este piesa aceea pe care o asculți cu sufletul.

George Hora, producător şi artist a fost la rândul său impresionat de track:

Versurile m-au inspirat din prima clipă și astfel am scris refrenul direct din suflet, pentru toți cei care știu ce înseamnă dorul de casă. Irina și-a pus amprenta pe melodia asta. Întâlnirea și sesiunea de înregistrare cu doamna Carmen Tănase a fost pentru mine cel mai frumos și emoționant moment din tot procesul creației acestei piese.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Irina Rimes

Loc
Berăria H
PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

"Te Cunosc de Undeva!" gala 4 aduce o victorie surprinzătoare şi mult fair play

Emisiunea "Te Cunosc de Undeva" de la Antena 1 a ajuns la episodul 4 pe 21 mai 2022 şi ne-a adus în această a patra gală cele mai trăznite şi neaşteptate transformări. Show-ul a ajuns la sezonul 17 şi episodul cel nou a fost lider de audienţă pe toate categoriile de public. Emi şi Cuza au câştigat gala cu transformarea în Sting şi Stevie Wonder.

Publicat

pe

Te Cunosc de Undeva episodul 5 sezonul 17
Te Cunosc de Undeva episodul 5 sezonul 17 │ FOTO: Bogdan Buda

Emi şi Cuza au câştigat şi în episodul 2 şi continuă pe această traiectorie pozitivă, fără a putea fi opriţi. Concurenţii "Te Cunosc de Undeva!" au făcut show în cea de-a patra gală, iar emisiunea a debutat cu Jazzy Jo şi Zarug, care i-au interpretat pe Delia şi Grasu XXL, provocarea fiind mai mare pentru Zarug, care auzea piesa pentru prima dată.

Dani Klein, cunoscută drept Vaya con Dios a fost adusă în scenă de către Carmen Chindriş şi Romică Țociu, urmată de un duet între regele latino Ricky Martin şi regina pop din Australia, Kylie Minogue. Cine se afla în spate? Surorile Odagiu! Emi şi Cuza au avut cel mai muncit număr, plin de eleganţă şi impact, care a adus lacrimi în ochii celor prezenţi prin sensibilitatea momentului (Sting + Stevie Wonder). Provocarea Black Eyed Peas a avut totuşi alţi câştigători: Alexa şi Dima, care au învăţat 6 pagini de versuri şi au pus în scenă un moment plin de energie şi dans.

Transformarea cu numărul 6 din gala 4 ni i-a adus pe Maria Buză şi Paula Chirilă, care au intrat cu emoţii în pielea lui Ionel Tudorache, care a avut şi un mesaj special să le transmită celor doi. A fost şi un moment romantic în acest episod, povestea de dragoste pusă în scenă de Ilona Brezoianu şi Paula Chirilă, care s-au metamorfozat în Frumoasa şi Bestia, în versiune Ariana Grande şi John Legend. Un alt moment apreciat a fost cel al lui Ionuţ şi Anisia, care au cântat melodia "Jaga Jaga", genul acela de piesă pe care toţi o cunosc, dar nimeni nu ştie exact cine cântă.

La final câştigătorii ediţiei 4 au fost aleşi de către Ilona şi Ristei, care au dat dovadă de fair play şi i-au numit pe Emi şi Cuza, asta deşi se aflau la distanţă de un punct de băieţii de la Noaptea Târziu. Le-au acordat în cele din urmă 5 puncte, oferindu-le trofeul galei.

8 cupluri de concurenţi vă aşteaptă şi în episodul viitor, cu noi roluri atribuite de ruleta personajelor. Episodul 5 din "Te Cunosc de Undeva!" începe pe 28 mai de la ora 20:00 pe Antena 1. În juriu se află Ozana Barabancea, Andreea Bălan, Cristi Iacob şi Aurelian Temişan. Sezonul anterior al emisiunii "Te cunosc de undeva!" a fost câștigat de Adriana Trandafir și Romică Țociu.

Citește în continuare

Muzică și film

Irina Rimes a lansat trailer-ul miniseriei documentare "Pe drumul meu", de pe HBO Max - VIDEO

Irina Rimes rememorează momente importante din evoluția ei, ca artist, într-o miniserie documentară intitulată "Pe drumul meu". Programată să apară pe HBO Max pe 3 iunie, producția va include interviuri cu Tudor Chirilă, Andra și Adrian Despot. În trailer-ul oficial al producției, lansat astăzi, o vedem pe Irina în lumina reflectoarelor încă din copilărie.

Publicat

pe

Irina Rimes - Pe drumul meu | Trailer Oficial
Irina Rimes - Pe drumul meu | Trailer Oficial │ FOTO: Captură YouTube

Miniseria documentară "Pe drumul meu" este regizată de Barna Nemethi, după un concept de Mara Ciama, producția fiind semnată de Max Original & Global Records.

"Pe drumul meu" este o călătorie ce explorează influențele care au făcut-o pe Irina Rimes artista de astăzi. Aceasta rememorează momente importante din viața ei, vorbește despre versurile pe care le cântă, despre oamenii care au ajutat-o în carieră, iar, în paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspirație ale albumelor anterioare. Miniseria prezintă, de asemenea, cum sunt pregătite anumite videoclipuri și concerte caritabile.

Profesioniști din industria muzicală, artiști și persoane publice sunt invitați în documentar și vorbesc despre cariera artistei care s-a remarcat prin perseverență, creativitate și muncă. Printre artiștii și producătorii care apar în această producție se numără Tudor Chirilă, Andra, Cătălin Măruță, Damian Drăghici, Adrian Despot, The Motans, Alex Cotoi și mulți alții.

Irina Rimes despre miniseria documentară "Pe drumul meu": "Vreau să le arătăm oamenilor struggle-ul de artist"

"Documentarul "ON MY WAY" ("Pe drumul meu") a apărut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucrează în acest proiect, despre ce se petrece în spatele scenei, în spatele camerelor, despre industrie, despre ce înseamnă să construiești un proiect. Vreau să le arătăm oamenilor struggle-ul de artist. Să înțeleagă mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp să merg la ei în vizită, de ce nu răspund tot timpul la telefon, de ce dorm până la ora 4 după-amiaza, dar cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu.

Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist. Cum trebuie să renunți la tine și în același timp, să se învârtă toate în jurul tău.

Tu nu poți fi artist 8 ore pe zi, de la 10 până la 18. Ești artist din momentul în care ai decis că nu vei face nimic altceva în viața asta.

Sunt onorată să pot să-mi spun povestea împreună cu HBO Max România și le mulțumesc pentru încredere", a spus Irina Rimes într-o postare pe Instagram.

Trailer Oficial: Irina Rimes - "Pe drumul meu" | Din 3 iunie pe HBO Max

Într-un podcast filmat cu DJ Gojira, Irina Rimes anunța că pe 3 iunie va sosi și noul ei album, "Acasă". Găsiți mai multe detalii aici.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Programul pe zile al Electric Castle 2022 a fost dezvăluit

Prima ediție Electric Castle post-pandemie se anunță a fi una incendiară. În 2022, lineup-ul festivalului include nume precum Gorillaz, Disclosure, Twenty One Pilots, Mogwai și mulți alți artiști indie, pop, rock, electro și trap. Consultă programul pe zile al Electric Castle 2022.

Publicat

pe

Electric Castle Festival 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Electric Castle revine în forță în 2022. Cea de-a 8-a ediție a festivalului va avea un lineup eclectic, fiecare zi aducând pe cele 10 scene ale evenimentului un cocktail de stiluri muzicale.

Programul pe zile - Electric Castle 2022

Miercuri, 13 iulie

 • DJ Yoda
 • Layla Benitez
 • Eli Brown
 • Șuie Paparude
 • Ciupe
 • Raoul
 • Tomi Rzv
 • Volt
 • Bross
 • IV-IN
 • S-T-PHAN
 • Wax On Fridays
 • Puiu
 • Nipple's Delight
 • Low Freq
 • Ezirk

Joi, 14 iulie

 • Moderat
 • Editors
 • Sofi Tukker DJ Set
 • Vitalic (Live)
 • Yves Tumor
 • Gusgus
 • Ben Bohmer (Live)
 • DJ Seinfeld
 • Acid Arab (Live)
 • Zdob Și Zdub
 • Kennyhoopla
 • Killa Fonic
 • Ivan And The Parazol
 • Byron
 • Joplyn
 • Bcuc
 • Shubostar
 • Simion Bogdan-mihai & Lăutarii De Mătase
 • Antonia Vai
 • Hét Hat Club
 • Bruja
 • DJ Sauce
 • Julian M
 • Vekt
 • Chlorys
 • Vlademir
 • Cocco Mio
 • Jaheyo
 • Maică-ta
 • Dubase
 • Karak

Vineri, 15 iulie

 • Twenty One Pilots
 • Deftones
 • Peggy Gou
 • Sven Väth
 • Purple Disco Machine
 • Delia
 • Molchat Doma
 • Whomadewho (Live)
 • Nastia
 • Coma
 • Altin Gün
 • Nightmares On Wax
 • Sam Divine
 • David Penn
 • Azteca
 • Amuly
 • Alina Pash
 • Mihail
 • Ana Coman
 • A.A. Williams
 • Matt Black (Coldcut Dj-set)
 • Musspell
 • Jurjak
 • Christine Renée
 • Tussin
 • Xeno
 • Plus
 • Zo
 • Beatjunkz
 • Dodo
 • Digitalove
 • Missile
 • Blanilla
 • Carol
 • Burner Greene
 • Rapala
 • K-Lu
 • Nopame

Sâmbătă, 16 iulie

 • Gorillaz
 • Disclosure
 • Caribou
 • Dub Pistols
 • Goldie
 • Camo And Krooked
 • London Elektricity
 • Sasha
 • Tinlicker
 • Vița de Vie
 • Gheist
 • Kruder & Dorfmeister
 • Whiney
 • Urbandawn
 • Nane
 • Dordeduh
 • Om la Lună
 • Macanache
 • Robin And The Backstabbers
 • Alexandrina
 • Nicola Conte & Spiritual Galaxy
 • Lola Marsh
 • Balming Tiger
 • Cătălina Cara
 • Balkan Taksim
 • Dimitri's Bats
 • Oigăn
 • Albert Nbn
 • Mobtrap
 • Mofo
 • Madliquid
 • Dwls
 • Andreea Veder
 • Mihai Popoviciu
 • Akos
 • Sugar
 • Musai
 • Slim Rocka
 • Wicked
 • Mezzin Live
 • Ufe
 • Bully

Duminică, 17 iulie

 • Aurora
 • Mogwai
 • Subcarpați
 • Squid
 • Agents Of Time
 • Kid Francescoli
 • Gioli & Assia
 • Apashe
 • Bob Vylan
 • Irina Rimes
 • CTC
 • Luna Amară
 • Marú
 • Valeria Stoica
 • The Mono Jacks
 • Shiver
 • Mdou Moctar
 • DJ Andy Smith
 • A Place To Bury Strangers
 • Session Victim
 • Vels Trio
 • Söndörgő
 • Yvel & Tristan
 • Rava
 • Young G
 • LU-K Beats
 • PRNY
 • Cosmos Tone
 • Ugly Astronaut
 • Sonophone
 • Miu
 • Oktopus
 • Marwan
 • Aldaris
 • D'jhu
 • Văzduh
 • Nemo

Electric Castle 2022 va avea loc în perioada 13 - 17 iulie, la Castelul Banffy din Cluj-Napoca. Organizatorii promit un festival extins ca suprafață și experiențe noi pentru cei peste 30.000 de fani care au achiziționat deja abonamente.

Bilete Electric Castle Festival 2022

 • Premium Pass - 1598,45 lei
 • Premium Pass + Camping - 1758,83 lei
 • General Access Pass - 743,09 lei
 • General Access Pass + Camping - 903,48 lei

Despre Electric Castle

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria “Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5