Urmărește-ne în Social Media

Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ

Trupa Coma a lansat videoclipul noului single „Cel mai frumos loc de pe pământ”, extras de pe viitorul album, așteptat în cursul acestui an. Solistul Dan Costea și regizorul Vasile Alboiu au stat de vorbă cu noi și ne-au oferit mai multe detalii.

Regia și montajul au fost realizate de Vasile Alboiu, iar cei care se află în spatele producției sunt Adrian Iurchevici, Andrei Jammal Pîrvulescu, Costin Luca, Ştefana Achim. De mix și mastering s-a ocupat Marius Costache. Cele două personaje principale au fost conturate cu ajutorul lui Bogdan Iacob (the Wolf) și a Cristianei Ioniță (the Rabbit).

Pentru a descoperi mai multe despre povestea din spatele videoclipului, am stat de vorbă cu Vasile Alboiu și cu Dan Costea care ne-au oferit detalii din spatele camerelor.  Astfel am aflat de unde a venit povestea iepurelui și a lupului.

„E simplu și în același timp puțin mai complicat. Iepurele este personificarea victimei, e văzut ca fiind de cele mai multe ori timid și fricos. De fapt, lucrurile nu prea stau așa și, de-a lungul timpului, oamenii au văzut în iepure mult curaj, vitejie și tandrețe. Unii i-au dat chip de zeu - și de-aici toata povestea cu “Easter” care vine de la Eostre sau Iștar – zeița cu cap de iepure – întruchiparea primăverii și a reînnoirii. Lupul e “agresorul”, latura masculină a poveștii. E cel care se luptă ca să obțină ceva. De-asta în povestea noastră el atacă mai tot timpul... până în ultimele secunde, când... da’ mai bine vedeți clipul. Lacătele suntem poate noi toți la un moment dat, puțin “încuiați” dar cu cheia potrivită, cine știe, poate descoperim lumea din jur. Ideea vine de peste tot, din imaginția mea, a trupei, din discuții, din filme (aici trebuie să recunosc că e și un mic tribut lui Lynch și “Rabbits”), din ce ni se întâmplă în fiecare zi și, nu în ultimul rând de la...Frații Grimm și ale lor povești extraordinare. Basmul e o continuă sursă de inspirație pentru mine și acum, după ceva ani, încă mai cumpăr cu mare plăcere cărți cu basme. Am luat de curând o antologie de basme africane și sunt foarte... foarte frumoase.”, ne-a spus Vasile Alboiu.

Making Of Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ

Making Of Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ │ FOTO: Laura Mihaila

Apoi a urmat celebra întrebare pe care ne-o punem toți când citim o poveste, dacă va avea un happy end, Dan a fost cât se poate de sigur că „Da, eu zic că da...rămân împreună! Yesss!”, în timp ce regizorul ne-a lăsat puțin în suspans și cu speranța la o continuare.

„Are un sfârșit, normal... zic eu. Adică, din fericire, trăim într-o lume în care apropierea dintre un iepure și un lup e posibilă. Totul e să facă abstracție de ce e în jur, de mulțimea de lacăte care-i înconjoară. Și poate că nu e un sfârșit ci un început pentru o altă piesă, cine știe...”

Noul single Coma este mai diferit decât ce am ascultat până acum. A fost o plăcută surpriză pentru mulți fani, iar solistul Dan Costea și Vasile Alboiu ne-au răspuns ce cred ei că este altfel în noua piesă.

„E mai caldă și mai emoționantă tocmai pentru că, dincolo de tot ce ni se întâmplă zi de zi, oferă o soluție, un „cel mai frumos loc de pe pământ” destul de accesibil dacă ne dorim cu adevărat. Toate piesele Coma sunt diferite până la urmă și fiecare spune o altfel de poveste ce poate fi interpretată de fiecare în felul lui”, mărturisește Vasile Alboiu.

„Nu știu cât e de diferită. Este tot din noi venită, dar parcă de data asta are un mesaj mai simplu și mai optimist, așa o percep eu. Dacă alte piese le pot interpreta în mii de feluri și mă poartă în direcții de multe ori diferite, pe asta o simt într-o singură direcție, una frumoasă și caldă: Cel mai frumos loc de pe pământ!”, continuă Dan Costea.

Making Of Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ

Making Of Coma - Cel mai frumos loc de pe pământ │ FOTO: Laura Mihaila

Fanii trupei vor putea asculta un nou album Coma cât de curând în acest an, cel mai probabil la toamnă, după cum Dan Costea ne-a promis.

„O să fie un album în toamnă. Știu că am mai spus asta dar de data asta ne ținem de cuvânt. Avem și o dată exactă stabilită dar o vom comunica la momentul potrivit.”

PUBLICITATE
Comentarii