Urmărește-ne în Social Media

Chet Faker - Gold

Artistul australian Chet Faker a lansat videoclipul noului single "Gold". Piesa este extrasă de pe albumul de debut "Built On Glass" iar clipul este regizat de Hiro Murai.

Muzica a fost multă vreme un hobby pentru Chet Faker, în familia sa conceptul de carieră cântărind greu. În facultate a studiat inginerie audio, fără a putea urma acest traseu până la final.

"În familia mea, muzica nu a fost considerată niciodată o opțiune de carieră, ci mai curând un hobby. Am încercat să fac multe lucruri, însă nu le puteam duce la bun sfârșit. La 21 sau 22 de ani am realizat că trebuie să fiu muzician și că nu voi putea fi niciodată altceva. Nu mă pot dedica niciunei activități, dacă nu iubesc să fac acel lucru."

Înainte de a cânta sub aliasul Chet Faker, Nick Murphy a făcut parte din trupa Sunday Kicks și duo-ul electro-dance Knicks. Ca artist solo a folosit și pseudonimul Atlas Murphy. Admirația publicului a fost câștigată, însă, sub numele de Chet Faker în 2013, când a postat pe YouTube un cover al piesei "No Diggity". Versiunea sa a devenit virală.

În 2012 a semnat cu casa de discuri Downtown Records, prin intermediul căreia a lansat EP-ul "Thinking in Textures". La scurtă vreme, materialul a câștigat premiul Best Independent Single/EP la gala Australian Independent Records Awards. A urmat apoi albumul de debut "Built on Glass", lansat în aprilie 2014. LP-ul a debutat pe prima poziție în topul discurilor australiene și pe poziția a 6-a în US Dance Chart.

Anul acesta, Chet Faker va concerta la București. Evenimentul va avea loc pe 2 noiembrie la Palatul Ghika. Pentru mai multe detalii despre debutul muzical al lui Chet Faker, puteți citi articolul de la JOINewArtist.

PUBLICITATE
Comentarii