Urmărește-ne în Social Media

Charli XCX - Used To Know Me

Charli XCX a lansat o nouă piesă de club cu rezonanțe vintage, intitulată ”Used To Know Me”. Melodia este acompaniată de un videoclip excentric, în stilul ce a conscrat-o pe artista britanică.

Videoclipul piesei "Used To Know Me" îi oferă artistei oportunitatea de a intra în pielea mai multor personaje, în timp ce dansează, în paralel, cu prietenii ei dansatori. "You used to know me, now you don’t/ You used to hypnotize me, did it so easy", cântă Charli XCX  în timp ce devine, pe rând, dominatrix, majoretă, instructor de aerobic în stilul anilor ’80, contesă. "I’m finally free from your control/ I don’t need a kiss goodbye/ I’m on my own tonight, oh" sunt versurile care ne dau verdictul acestei piese, al cărei mesaj este unul de adio adresat, cel mai probabil, unui fost iubit.

Charli XCX este o artistă neconvențională, care a contribuit la extinderea peisajului muzicii pop în ultimul deceniu. Cântăreață, compozitoare, realizatoare de documentare și gazdă radio, Charli continuă să exploreze fără compromisuri, câștigând aprecierea criticilor pentru stilul ei de muzică și spiritul antreprenorial.

Catalogul ei include albumele de studio "True Romance", "SUCKER", "Charli" și "How I'm Feeling Now". Acestea au dat naștere unor single-uri de succes precum "Boom Clap", "Break The Rules", "Doing It", "After The Afterparty", "1999", "Blame It On Your Love", "Gone" și "Good Ones". Charli are, de asemenea, în repertoriu colaborări cu BTS, Lizzo, Troye Sivan și HAIM.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Sam Smith şi Charli XCX colaborează pe piesa "In the City" - AUDIO

Sam Smith şi Charli XCX au lansat ceea ce aş putea numi "o piesă cuminte de party". Ea se infiltrează subtil în mintea ascultătorului, care mai degrabă o să bată din picior când aşteaptă la trecerea de pietoni decât să danseze frenetic pe ringul de dans.

Publicat

pe

Coperta single Charli XCX Sam Smith In the City
Coperta single Charli XCX Sam Smith In the City │ FOTO: Charli XCX

De abia când auzi partea de la refren îţi dai seama că "In the City" se poate pune şi într-un club, eventual într-o ediţie Bass Boosted. Piesa a fost coprodusă de Charli alături de George Daniel de la trupa The 1975, de ILYA, A. G. Cook şi Omer Fedi. Charli XCX a explicat semnificaţia piesei şi anume descoperirea oamenilor pe care îi iubeşti cu adevărat şi conectarea prin "nopţi sălbatice de petrecere în locuri magice".

"E despre a te simţi acceptat, sentimentul magnific de a ţi se ura bun venit în spaţii queer şi între cei oameni pe care îi cunoşti odată în viaţă" a mai spus cântăreaţa. Smith a numit-o pe artistă "o forţă" şi a spus că s-a distrat de minune când a devenit creativ alături de ea. A numit single-ul un imn despre libertate şi nopţile de abandon.

Charli anunţase piesă cu o săptămână în urmă, partajând o parte din ea în social media. E primul său release de la "Speed Drive", care apare pe coloana sonoră a filmului "Barbie". Revenind la colaborarea cu Sam Smith, aşa cum ne aşteptăm o serie de remixuri ale melodiei vor sosi pe 28 octombrie, purtând semnătura lui DJ Heartstring.

E prima dată când Smith şi Charli colaborează, dar XCX nu e străină de operele lui Sam, ea realizând un cover în 2014 după hitul "Stay With Me".

Artista în vârstă de 31 de ani a oferit indicii în septembrie că lucrează la un nou album, al şaselea său album de studio. Ultimul LP nu a sosit mai departe de 2022, "Crash", în martie. Între timp Charlotte Emma Aitchison (numele real al muzicianei) a părăsit casa de discuri Atlantic Records şi a semnat un contract nou cu o altă casă, pentru două albume.

Sam Smith s-a reunit în vara lui 2023 cu Calvin Harris, pentru a lansa imnul de party "Desire". Tot în vară a colaborat cu Madonna pe melodia "Vulgar". Muzicianul trebuia să cânte la Bucureşti la Summer In the City, dar s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Citește în continuare