Urmărește-ne în Social Media

Cedry2k - T-Rex

Cedry2k, unul dintre greii muzicii hip hop, a revenit cu un single nou, intitulat ”T-Rex”. În versuri, rapper-ul vorbește despre comercial versus underground și esență versus aparență.

Cedry2k, pe numele său real Stelian-Marius Crăciun, a scris primul său text de rap în 1997, la vârsta de 17 ani, alături de prietenii săi, Herbert III și Haitasu, la invitația trupei Drepturi Egale. Împreuna, cei trei au format trupa Flagrant, nereușind, totuși, să mai imprime și alte piese. În același an, Cedry2k îl cunoaște pe Vlad Dobrescu și împreună pun bazele unei noi trupe, numită Armada. De data asta, cei 7 membri (Cedry2k, Vlad Dobrescu, Alnak, Haitasu, Smogg, Herbert III si DJ Paul) înregistrează piesele "Viața e sursa", "6 milioane" și "Apocaliptic".

În 1999, alături de Vlad Dobrescu, Smogg, Deliric, Doc, Carbon, Prozak, Nwanda și DJ Paul formează primul label independent de Hip Hop Underground - Facem Records.

În 2007, Cedry2k lansează primul său album, "Alchimia Veninului", caracterizat prin puternice accente de horrorcore. Un an mai târziu participă la mixtape-ul de producție a lui Deliric, "Jupiter a ucis Melodia", semnând o piesă cu Nimeni Altu’ și una solo. După ce îl cunoaște pe SEZ, Cedry2k lucrează  alături de acesta la majoritatea pieselor de pe următoarele patru albume: "Poezie Balistica" (2009), "Cuvintecevindecă" (2010), "Clipa Schimbării" (2012) și "Identitate" (2012). Urmează LP-urile "România Furată" și "Sângele din Tricolor", cel mai recent disc fiind "Școala Veche", apărut în 2018.

PUBLICITATE
Comentarii