Urmărește-ne în Social Media

Cat Power - Woman (feat. Lana Del Rey)

Lana Del Rey nu se fereşte să participe la dueturi cu nume mari din muzică şi după ce a colaborat cu Stevie Nicks, acum îşi uneşte trilul cu Cat Power pe piesa "Woman". Lana are rol de backing vocals aici şi ne transportă în altă epocă, ca şi videoclipul piesei de altfel. Îl puteţi viziona în cadrul articolului.

Cat Power cântă un imn de împuternicire feminină în "Woman". E genul de piesă cu care putea începe un Woodstock pe vremea lui Joan Jett şi a revoluţiei sexuale. Acest single este o compoziţie cu multe suişuri şi coborâşuri, care alternează porţiunile sensibile cu cele puternice, vibrante. Videoclipul este unul simplu, cu o reprezentaţie pe un acoperiş la apus, încărcată de feeling.

Auzim riff-uri de chitară şi acorduri visătoare, alternate cu o tobă în crescendo sau chiar cu viori. "Woman" este o piesă extrasă de pe albumul "Wanderer" de la Cat Power, care soseşte pe 5 octombrie prin Domino Record co. Cat Power ajunge astfel la 10 materiale discografice şi a înregimentat multipli artişti pentru colaborări pe noul LP.

"Wanderer" este primul album Cat Power din 2012 încoace, atunci când debuta "Sun". A fost compus şi înregistrat în Miami şi Los Angeles, iar acest one man show marca Charlyn Marie "Chan" Marshall îşi trage seva din experienţele artistei. Aceasta a călătorit din oraş în oraş, doar ea şi chitara sa, spunându-şi povestea. De aici şi numele "Wanderer", adică persoana nomadă, care cutreieră lumea şi nu îşi găseşte locul.

Cântăreţi de blues, folk şi orice alt gen cuprins între acestea intră în categoria de muzicieni nomazi citaţi de Chan ca inspiraţie. Pentru a promova noul LP artista şi trupa sa vor începe un turneu în octombrie, care îi va duce în UK, Franţa, Belgia, Elveţia, Spania şi Italia. Cat Power cântă din anul 1992 şi abordează genuri ca electric blues, folk rock, indie rock sau sadcore.

Lana Del Rey a anunţat recent că lucrează la un proiect cu Jack Antonoff, după ce a înregistrat şi cu Miles Kane, solistul The Last Shadow Puppets. Toate acestea după ce am aflat că Lana vrea să ajungă pe Broadway, a scris o piesă despre Elvis Presley şi a compus şi un cover după Madonna. Artista a avut probleme cu acuzaţii de plagiat în ultimul an, fiind acuzată de Radiohead că a împrumutat din sound-ul piesei "Creep".

Una dintre piesele sale noi din 2017, "Get Free" folosea sample-uri similare cu hitul Radiohead.

PUBLICITATE
Comentarii