Urmărește-ne în Social Media

Cargo - Cruce-n Destin

Cargo ne oferă primul single din 2023, sub forma piesei "Cruce-n Destin", care primeşte un videoclip cu o mitologie proprie. Include secvenţe medievale, alternate cu o reprezentaţie a trupei. Aflăm şi ce ne pregăteşte grupul pentru acest an.

"Cruce-n Destin" revine la tematica mitologică, legende şi creaturi vehiculate în popor, la poveşti de lângă sobă. E un fel "Ziua Vrăjitoarelor" 2.0, cu un ritm sacadat, un heavy metal frumos rotunjit şi o voce impunătoare. Videoclipul prezintă ceva ce nu prea am văzut expus în producţiile cinematografice româneşti: o eroină care mânuieşte o sabie cu măiestrie şi îi dovedeşte pe inamici.

Asta chiar şi când adverstarii nu joacă după reguli şi se bat cu pumnii în cadrul unui duel cu sabia. Unul dintre laitmotivurile ce apare în clip, intercalat între povestea principală şi cea a eroinei cu sabie este tatuajul care i se face unui personaj misterios. Pe la minutul 4 avem şi un solo savuros, exact când lupta cu săbii primeşte o coregrafie excelentă.

De regia videoclipului s-a ocupat Sorin Mihai, iar actorii din clip sunt Silvia Lupasc, Vasile Lupasc, Ilie Gherghu, Ciprian Olteanu. Versurile lui "Cruce-n Destin" sunt scrise de Adrian Igrişan, Claudiu Cirtina, iar de muzica s-a ocupat Adrian Igrişan.

Formaţia a anunţat şi că pregăteşte un spectacol special care va avea loc la Sala Palatului în Bucureşti, având rolul de a aniversa 20 de ani de la apariţia piesei "Ploaia". În 2022 formaţia a susţinut un concert extraordinar în cadrul festivalului Bikers for Humanity, care s-a desfăşurat la Brezoi. Acolo s-a auzit în premieră această piesă nouă, care a fost apoi inclusă în compilaţia "MusInk for Humanity". Acela este un proiect umanitar al asociaţiei Tatoo and Piercing România, iar de altfel tema tatuajului e puternic amintită şi în versurile şi clipul cel nou.

Pe 24 februarie 2023 Cargo va susţine un concert special la Sala Palatului, sub numele de "Balade Rock!", aniversând 20 de ani de la apariţia hitului "Ploaia". Cargo a fost formată în 1985, a lansat primul album în 1992, iar în 2003 avea componenţa schimbată, solistul Kempes plecând în Australia. Adrian Igrişan devenea solist principal. În 2021 a avut loc un eveniment trist, încetând din viaţa Adrian Bărar, liderul trupei Cargo la vârsta de 61 de ani.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 24 februarie 2023

Cargo - Balade Rock

Loc
Sala Palatului
Comentarii