Urmărește-ne în Social Media

Cargo - Cruce-n Destin

Cargo ne oferă primul single din 2023, sub forma piesei "Cruce-n Destin", care primeşte un videoclip cu o mitologie proprie. Include secvenţe medievale, alternate cu o reprezentaţie a trupei. Aflăm şi ce ne pregăteşte grupul pentru acest an.

"Cruce-n Destin" revine la tematica mitologică, legende şi creaturi vehiculate în popor, la poveşti de lângă sobă. E un fel "Ziua Vrăjitoarelor" 2.0, cu un ritm sacadat, un heavy metal frumos rotunjit şi o voce impunătoare. Videoclipul prezintă ceva ce nu prea am văzut expus în producţiile cinematografice româneşti: o eroină care mânuieşte o sabie cu măiestrie şi îi dovedeşte pe inamici.

Asta chiar şi când adverstarii nu joacă după reguli şi se bat cu pumnii în cadrul unui duel cu sabia. Unul dintre laitmotivurile ce apare în clip, intercalat între povestea principală şi cea a eroinei cu sabie este tatuajul care i se face unui personaj misterios. Pe la minutul 4 avem şi un solo savuros, exact când lupta cu săbii primeşte o coregrafie excelentă.

De regia videoclipului s-a ocupat Sorin Mihai, iar actorii din clip sunt Silvia Lupasc, Vasile Lupasc, Ilie Gherghu, Ciprian Olteanu. Versurile lui "Cruce-n Destin" sunt scrise de Adrian Igrişan, Claudiu Cirtina, iar de muzica s-a ocupat Adrian Igrişan.

Formaţia a anunţat şi că pregăteşte un spectacol special care va avea loc la Sala Palatului în Bucureşti, având rolul de a aniversa 20 de ani de la apariţia piesei "Ploaia". În 2022 formaţia a susţinut un concert extraordinar în cadrul festivalului Bikers for Humanity, care s-a desfăşurat la Brezoi. Acolo s-a auzit în premieră această piesă nouă, care a fost apoi inclusă în compilaţia "MusInk for Humanity". Acela este un proiect umanitar al asociaţiei Tatoo and Piercing România, iar de altfel tema tatuajului e puternic amintită şi în versurile şi clipul cel nou.

Pe 24 februarie 2023 Cargo va susţine un concert special la Sala Palatului, sub numele de "Balade Rock!", aniversând 20 de ani de la apariţia hitului "Ploaia". Cargo a fost formată în 1985, a lansat primul album în 1992, iar în 2003 avea componenţa schimbată, solistul Kempes plecând în Australia. Adrian Igrişan devenea solist principal. În 2021 a avut loc un eveniment trist, încetând din viaţa Adrian Bărar, liderul trupei Cargo la vârsta de 61 de ani.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 24 februarie 2023

Cargo - Balade Rock

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Festivalul Mamaia revine în 2023 cu o ediție aniversară - PROGRAM

După 11 ani de absenţă, iubitorii muzicii ușoare românești sunt invitaţi la TVR 2 pentru a urmări în zilele de 25, 26 și 27 august, de la ora 19:00, concerte și recitaluri ale celor mai îndrăgiți artiști şi formaţii din muzica ușoară românească. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine în direct la Televiziunea Română, cu o ediție aniversară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la debut.

Publicat

pe

Festivalul Mamaia 2023
Festivalul Mamaia 2023

După 11 ani de absență ai festivalului lansat în urmă cu șase decenii, fanii muzicii ușoare vor fi răsplătiți cu o ediție aniversară, ce se va desfășura în perioada 25-27 august, de la ora 19.00, în Piațeta Perla din Mamaia, și va fi prezentată de Liana Stanciu și de Aurelian Temișan. Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR 2.

Ediția jubiliară se anunță a fi una de gală, adaptată conceptelor moderne. Astfel, organizatorii și-au propus să reînvie și să continue tradiția unui eveniment emblematic pentru scena muzicii românești, simbol cultural, turistic și social. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2023 va reuni voci inconfundabile, de ieri şi de astăzi, care au încântat generații cu şlagăre de neuitat. Artiștilor care vor urca pe scenă li se va alătura Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară "Mamaia", dirijată de Daniel Jinga.

"Este o ediţie de sărbătoare, o încununare a tuturor celor care au contribuit la evoluţia muzicii uşoare româneşti. Se vor acorda premii omagiale şi vor fi momente spectaculoase de aducere aminte. Nu vor lipsi nici momentele inedite, precum cel în care nepoţii regretatei interprete Mihaela Runceanu vor aduce un omagiu mătuşii lor. Ei au găsit o înregistrare cu vocea Mihaelei Runceanu, care va fi adusă publicului în premieră", a spus Liana Stanciu.

Program Festivalul Mamaia 2023

Vineri, 25 august

Vineri, de la ora 19.00, vor urca pe scenă Călin Geambașu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti și Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuță, Romanița, precum și K1, Direcția 5 și Holograf (recitaluri). Seara va fi completată de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu și Mădălina Manole, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 26 august

Sâmbătă, de la ora 19.00, vor susține momente muzicale Jazzy Jo, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac și Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, Proconsul și Cargo. De asemenea, vor avea loc decernări de trofee și remember-uri Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

Duminică, 27 august

Duminică, de la ora 19.00, vor concerta Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) și Horia Moculescu, Ana Maria Roșu, precum și Hara, Voltaj și Loredana. Seara va fi completată cu momente speciale: remember-uri Mălina Olinescu și Laura Stoica, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Prețuri bilete Festivalul Mamaia 2023:

Biletele se pot achiziționa online și fizic, de la casieria de pe Bulevardul Ferdinand nr. 56. Program casierie: 10 august -24 august: 13:00-20:00; 25 august -27 august: 12:00-18:00.

Tarifele biletelor sunt următoarele:

  • bilet întreg: 28 lei/zi;
  • bilet copii/elevi/studenți: 7 lei;
  • bilet pentru o zi pensionari: 14 lei.

*Nu se emit abonamente pe durata celor trei zile de festival.

**Accesul este general, fără rând și loc atribuit, iar spectatorii vor fi îndrumați în gradene de către personalul organizatorului.

Citește în continuare