Urmărește-ne în Social Media

Cabron - Bombele

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă de instabilitate politică şi socială decât o melodie rap fix cu teme aprinse? Cabron nu se ascunde după degete şi abordează patriotismul şi conflictele internaţionale în piesa "Bombele". Cu un vizual puternic, clipul piesei te va pune pe gânduri.

Între summitul G20, rachete Patriot şi conflictul din Siria, artiştii nu puteau rămâne indiferenţi la conflictele internaţionale. În vreme ce Radiohead şi Roger Waters se ceartă legat de concertele din Israel, Rusia şi SUA sunt implicate în scandaluri de hacking. Cabron le abordează pe toate, dar îşi opreşte lentila acidă supra ţării noastre.

"Bombele" este un single extras de pe album "Lupu DPM", care va debuta pe 24 iulie. Muzica le aparţine lui Alexandru Minculescu aka Cabron, Lucian Nagy şi Florin Boka, iar textul este scris de Cabron. Asemenea lui Sişu în piesa "În Realitate", Cabron insistă pe mesajul "noi nu vrem războiul altora". Ca o piesă ce a picat fix după ce România a pus de o achiziţie de rachete, melodia e încarcată cu relevanţă şi însemnătate.

Între imagini cu teste nucleare şi bombe lansate din avion, Cabron cântă din spatele unor ruine. Copii mici, cu teamă în ochi invocă imagini din conflictul sirian, printre dărâmături. Nu avem doar imagini internaţionale, ci şi locale, cu convoaie de tancuri mergând spre baza americană din Constanţa. În "Bombele" artistul hip-hop militează pentru pace, dar şi pentru neimplicarea României în conflicte care nu ne privesc. Refrenul pare să aducă un uşor vibe de reggae prin modul în care este articulat cuvântul "bombele".

Imagini legendare precum cele de la protestele #rezist apar în acest clip plin de emoţie şi angoase. Copiii cu steaguri albe încheie această creaţie audiovizuală, care cu siguranţă va face valuri prin media locală. Cabron vine după o serie de colaborări reuşite, cu Ştefan Bănică pe piesă "La masa mea", sau cu Nicoleta Nucă în "Adevăr sau minciună".

În 2015 artistul lansa un hit care s-a auzit pe repeat o bună perioadă de timp, "Niciodată să nu spui niciodată", colaborare cu Andra.

 

PUBLICITATE
Comentarii