Urmărește-ne în Social Media

byron - În infern

byron a lansat un videoclip pentru piesa "În infern", extrasă pe noul album intitulat "Efemeride". Materialul video este disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron prezintă videoclipul "În infern". Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album "Efemeride". Videoclipul piesei a fost regizat de Barna Nemethi și surprinde dansatorii Cezara Pretendeanu si George Plesca într-o coregrafie ce simbolizează luptele cu anxietățile, frământările și echilibrul fragil al fiecăruia dintre noi.

"Generația părinților mei credea că dacă mergi la terapie ești nebun. Știu că sunt mulți din generația mea care o cred încă, asta în timp ce suntem cu toții expuși unor factori nu foarte prietenoși cu echilibrul mental și în timp ce ne ambiționăm prostește să demonstrăm tuturor că viețile noastre sunt al naibii de dezirabile. Comunicăm mai mult decât am făcut-o vreodată, dar comunicarea noastră a devenit mai degrabă un soi de autoreclamă, o proiecție a unui personaj care ne închipuim că ar putea fi apreciată de ceilalți. Sunt discuții pe care nu le purtăm niciodată, iar dacă unii mai curajoși decât noi încearcă să o facă ne străduim de cele mai multe ori să schimbăm subiectul, alintându-ne că suntem prea obosiți pentru ceva atât de adânc. Suntem cu toții într-un infern care arată frumos la suprafață, mințindu-ne că subsolul e total ignorabil în timp ce facem următorul selfie zâmbind către obiectiv", a declarat Dan Byron, solistul trupei.

Barna Nemethi, regizor, scriitor și fotograf, a ales dansul pentru a explora tema piesei "În infern". El consideră că dansul unui cuplu dezvăluie niște contraste adesea regăsite în complexitatea emoțiilor umane: tensiune, jocul între euforie și disperare, între libertate și restricție:

"Provocarea propusă de piesă este lungimea și structura neobișnuită a ei. Ne-am propus o mișcare circulară, fluidă și încetinită, care învârte spectatorul într-o călătorie până la punctul culminant, un fel de cădere, ridicare, ieșire în infern. Nicolae Anghel, responsabil pentru cinematografie, împreună cu echipa de la StaySharp, au reușit să ajute la o realizare excelentă. Cezara si George au fost minunați și o mare parte din reușita clipului se datorează prestației lor".

"Efemeride" înseamnă 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

La concertul de lansare, trupa byron va fi susținută în deschidere de Dora Gaitanovici și Pinholes.

Comentarii