Urmărește-ne în Social Media

byron - Cântec de leagăn

La 30 de ani de la Revoluție, byron pune în oglindă trecutul și prezentul într-un videoclip ce trezește sentimente puternice. E un "Cântec de leagăn" dureros, ce străbate generații.

"Un glonț a trecut pe lângă ureche și a ricoșat în zidul lângă care mă aflam. Am vrut să îl iau. Era fierbinte. Simt și acum arsura din degete... Am stat un pic... și l-am strâns în mână. Îl mai am și acum." (Amintirea unui participant)

Acestea sunt cuvintele ce deschid noul videoclip byron, "Cântec de leagăn". Amintirea îi aparține lui Valentin Perciun (1951-2017), regizor și profesor universitar. În decembrie 1989 a susținut revoluția română pe stradă și la sediul televiziunii.

Videoclipul noului single byron este un colaj construit cu imagini filmate de cineaștii Studioului Cinematografic "Alexandru Sahia", imagini filmate de Ioan Matei Agapi, regăsite în documentarul "Timebox", cadre surprinse de echipele privesc.eu și recorder.ro la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august 2018, filmări din arhiva personală a fotografului Andrei Iliescu și imagini ale Bucureștiului contemporan înregistrate de Gabriel Copoeru si Cosmin Tița.

"Cântec de leagăn" se regăsește pe cel de-al 7-lea album de studio al trupei byron - "Nouă". Numit un "album despre inconştientul colectiv", "Nouă" abordează teme precum înstrăinarea, dorul de casă şi angoasele care ne apasă pe noi, românii. Acest "carusel muzical" include 12 piese noi şi a fost prefaţat de single-ul "Consumatori de Vise".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

byron a lansat "Cadou", un nou single de pe viitorul album - AUDIO

Trupa byron le prezintă ascultătorilor "Cadou", o piesă dansantă și energică. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Trupa byron
Trupa byron │ FOTO: Cristina Oltean

"Cadou" este cel de-al patrulea single de pe viitorul album al trupei, programat pentru lansare în toamna acestui an. Cântecul este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele digitale.

"Când ne-am apucat de albumul nou, am pus și eu câteva schițe în folderul comun. Printre ele, și o piesă instrumentală mai elaborată cu o referință obscură la David Fincher drept titlu provizoriu, făcută în scopul de a-mi testa noul bas cumpărat, un Precision din 1995. Dan a luat schița respectivã, a scris o linie melodică peste și niște versuri despre setea de dopamină, și e posibil să ne fi ieșit cea mai dansabilă piesă byron de până acum" a declarat Laszlo Demeter, basistul trupei.

Artwork-ul piesei este realizat de clăparul trupei, 6fingers. Piesa a fost înregistrată și mixată la Unda Recording de către Dan Georgescu și masterizată de către Cristian Varga la MASTERvargas.

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni, au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România.

AUDIO: byron - Cadou

Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley, Horia Brenciu, Vița de Vie cântă la MIEZ Festival 2023

După succesul înregistrat la prima ediție, MIEZ Festival anunță artiștii și trupele ce vor concerta în cele trei zile în care va fi celebrată diversitatea muzicii autohtone. Evenimentul va avea loc la Verde Stop Arena București, în perioada 19-21 mai.

Publicat

pe

Smiley și Horia Brenciu
Smiley și Horia Brenciu │ FOTO: InfoMusic

MIEZ, singurul festival 100% românesc, va aduce pe aceeași scenă unele dintre cele mai apreciate nume din industria românească de divertisment și cultură, într-o serie de show-uri inedite reflectând un mix unic de genuri și stiluri muzicale.

Vineri, 19 mai, publicul se va întâlni cu Vița De Vie, Bosquito și Paulina, organizatorii urmând a anunța invitatul special al serii în cel mai scurt timp. Sâmbătă, pe scena MIEZ Festival vor urca Smiley, Mihai Mărgineanu și Banda, Vunk și byron, iar pentru duminică, 21 mai, sunt anunțați Horia Brenciu, White Mahala, Simion Bogdan Mihai și The Speakers.

Conceput ca un eveniment la intersecția dintre cultură, artă și divertisment, Festivalul MIEZ le propune spectatorilor, pe lângă artiști ce abordează genuri muzicale diferite, și activități inedite din sfera artelor vizuale: ateliere de creație, instalații de artă. Tocmai de aceea, evenimentul se adresează unui public eterogen, cu preocupări și preferințe culturale diverse, din categorii sociale și de vârstă diferite, pe care îl invită să trăiască o experiență autentică și complexă.

"Încă de la bun început ne-am propus să promovăm nu doar artiștii români, ci și formele de expresie culturală care ne definesc ca popor: olăritul, țesutul, arta teatrală etc. De aceea, Festivalul MIEZ exprimă, în esență, <<miezul>> a ceea ce are mai frumos de oferit cultura autohtonă, de la muzică la arte vizuale", a declarat Jiji Lazăr, organizator al evenimentului.

Prima ediție a MIEZ Festival a avut loc în 2022, în Capitală, când, timp de trei zile, au concertat 15 artiști și trupe în fața unui public format din peste 7.000 de persoane. Printre cei care au susținut show-uri live s-au numărat Paraziții, Vama, Șuie Paparude, Damian Drăghici și mulți alții.

Preț bilete MIEZ Festival 2023

Abonamentele se găsesc online, la prețul de 129 lei + taxe. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare