Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Videoclip oficial: byron - Cântec de leagăn

La 30 de ani de la Revoluție, byron pune în oglindă trecutul și prezentul într-un videoclip ce trezește sentimente puternice. E un "Cântec de leagăn" dureros, ce străbate generații.

"Un glonț a trecut pe lângă ureche și a ricoșat în zidul lângă care mă aflam. Am vrut să îl iau. Era fierbinte. Simt și acum arsura din degete... Am stat un pic... și l-am strâns în mână. Îl mai am și acum." (Amintirea unui participant)

Acestea sunt cuvintele ce deschid noul videoclip byron, "Cântec de leagăn". Amintirea îi aparține lui Valentin Perciun (1951-2017), regizor și profesor universitar. În decembrie 1989 a susținut revoluția română pe stradă și la sediul televiziunii.

Videoclipul noului single byron este un colaj construit cu imagini filmate de cineaștii Studioului Cinematografic "Alexandru Sahia", imagini filmate de Ioan Matei Agapi, regăsite în documentarul "Timebox", cadre surprinse de echipele privesc.eu și recorder.ro la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august 2018, filmări din arhiva personală a fotografului Andrei Iliescu și imagini ale Bucureștiului contemporan înregistrate de Gabriel Copoeru si Cosmin Tița.

"Cântec de leagăn" se regăsește pe cel de-al 7-lea album de studio al trupei byron - "Nouă". Numit un "album despre inconştientul colectiv", "Nouă" abordează teme precum înstrăinarea, dorul de casă şi angoasele care ne apasă pe noi, românii. Acest "carusel muzical" include 12 piese noi şi a fost prefaţat de single-ul "Consumatori de Vise".

Citește mai multe despre byron
Videoclipuri cu byron
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE