Urmărește-ne în Social Media

Bruce Dickinson – Rain On The Graves

Bruce Dickinson, profesor universitar, pilot de avioane şi supravieţuitor al cancerului continua să ne uimească. A reuşit să creeze o piesă şi un videoclip fabulos numit "Rain On the Graves", care trebuie musai savurat de orice fan Iron Maiden şi nu numai.

Într-o plină fervoare de creativitate, aflat în al şaselea deceniu de viaţă, solistul Iron Maiden ne prezintă o poveste înspăimântătoare şi misterioasă. Pe jumătate poezie-sonet şi pe jumătate hit metal, "Rain On the Graves", are o chitară fabuloasă, versuri ce spun o poveste pe care fanii Maiden o vor recunoaşte. Primeşte şi un videoclip ce începe alb-negru şi pe la jumătate capătă şi nuanţe de roşu.

În acel moment vocea lui Bruce urcă la note pe care nu le mai credeam posibile şi chitara devine incredibil de savuroasă. Solo-uri precum cel care se aude pe la minutul 4 auzim de la trupe încă proaspete, ca Ghost şi sunt senzaţionale. Are rost să mai amintim de cât de sprinţar e Dickinson şi de joc de picioare are în videoclip?

Povestea clipului e cel puţin complicată, dar s-ar putea rezuma, pe scurt la clasicul mit al contractului cu diavolului şi al vânzării de suflete. Iar "cineva" crede că a păcălit diavolul.

Bruce Dickinson a lansat la final de an 2023 single-ul "Afterglow of Ragnarok", cu un alt videoclip muncit serios şi plin de ocult şi cultism. Bruce îşi va aduce show-ul "The Mandrake Project", primul său album solo după 18 ani la Arenele Române în iunie 2024. Bruce îl are în trupa sa live pe Roy "Z" Ramirez, producător şi co-compozitor la această nouă operă muzicală.

La tobe se află Dave Moreno, la bas Tanya O'Callaghan, iar la clape Mistheria. Albumul solo "The Mandrake Project" va fi lansat pe 1 martie 2024 prin casa de discuri BMG. Înregistrările s-au făcut în Los Angeles, la Doom Room, iar Roy a fost în studio şi basist şi chitarist. Ultimul album solo al lui Bruce a fost "Tyranny of Souls", lansat în 2005.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 3 iunie 2024

Bruce Dickinson

Loc
Arenele Romane
Comentarii

Concerte & turnee

Trooper cântă în deschiderea concertului Bruce Dickinson de la Arenele Romane

Trooper va urca pe scena Arenelor Romane ca special guest în turneul de promovare a celui mai recent album Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Discul va fi prezentat în premieră pe 3 iunie, într-un concert de neratat.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Trooper va împărți scena cu Bruce Dickinson pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

"Suntem cei mai fericiți oameni din lume în acest moment! Au trecut ceva ani de când Iron Maiden ne-au ales să cântăm alături de ei, iar acum Bruce Dickinson a făcut același lucru. Nu cred că este un secret pentru nimeni faptul că Trooper a pornit la drum datorită lui Bruce Dickinson! Anunțul a venit fix când eram la repetiții cu băieții. Am ieșit din sală, am vorbit, am plâns puțin, m-am șters la ochi și am intrat bărbătește să îi anunț pe colegi. Pentru un așa moment avem nevoie în 3 iunie de întreaga armată Trooper să fie prezentă în fața scenei! Ne vedem la Arenele Romane!", a declarat Coiotu'.

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, mai ales în ipostaza de frontman pentru trupa Iron Maiden, Bruce Dickinson a lansat un nou album solo pe 1 martie 2024, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul i-a adus din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z. Este cel de-al  șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Trooper este una dintre cele mai apreciate trupe rock românești. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 950 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc.

Prețuri bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane

  • Biletele pentru concertul Bruce Dickinson și Trooper se găsesc online, la prețurile de 195 lei (categoria Acces General) și 325 lei (categoria Premium, cu loc pe scaun în sectoarele E si K).
Citește în continuare

Albume noi

Bruce Dickinson a lansat albumul "The Mandrake Project"

Cel mai bun Mărţişor pentru rockeri este albumul proaspăt lansat de Bruce Dickinson, "The Mandrake Project". Primul album solo al solistului Iron Maiden din ultimii 19 ani este aici şi este un album concept cu o poveste complexă.

Publicat

pe

Bruce Dickinson - Concert Iron Maiden la București pe 26 mai 2022 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ultimul album solo lansat de Bruce Dickinson a fost "Tyranny of Souls" din 2005, deci au trecut aproape 20 de ani de la un disc al artistului. Travaliul său a fost totuşi neîntrerupt alături de Iron Maiden. Ei bine inspiraţia din spatele lui "The Mandrake Project" se trage din albumul Maiden "The Book of Souls", din 2015, care a generat jocuri video şi chiar cărţi asociate.

Două track-uri de pe acel album fuseseră iniţial concepute pentru un album solo nou al lui Dickinson. Aşa s-a născut "The Mandrake Project". Acesta este al şaptelea album solo al lui Dickinson şi a fost descris ca "o călătorie foarte foarte personală" şi un material co-realizat cu Roy Z şi foarte bine planificat.

Primul single de pe LP a fost lansat la final de an 2023, "Afterglow of Ragnarok", care aminteşte de chitara sacadată a lui "The Chemical Wedding", iar Roy Z face senzaţie la chitară. Dacă ascultaţi cu atenţie noua piesă "Eternity Has Failed", vă veţi da seama că este o ediţie regândită a track-ului "If Eternity Should Fail" de la Maiden. E un pic mai lentă, dar tot heavy şi plusează cu un intro de... flaut.

Un alt single de pe album, care a fost deja foarte bine primit de public este "Rain On the Graves", cu un videoclip cu o poveste complexă, întunecată şi cu ceva de Dorian Gray.

Iată tracklist-ul lui "The Mandrake Project":

1. Afterglow Of Ragnarok (5:45)
2. Many Doors To Hell (4:48)
3. Rain On The Graves (5:05)
4. Resurrection Men (6:24)
5. Fingers In The Wounds (3:39)
6. Eternity Has Failed (6:59)
7. Mistress Of Mercy (5:08)
8. Face În The Mirror (4:08)
9. Shadow Of The Gods (7:02)
10. Sonata (Immortal Beloved) (9:51)

Solistul Iron Maiden are 66 de ani, a supravieţuit cancerului la gât şi este pilot de avion şi profesor universitar. Este o forţă a heavy metal-ului şi o legendă vie. Bruce Dickinson aduce show-ul "The Mandrake Project" la Arenele Romane pe 3 iunie 2023.

Citește în continuare