Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon - sTraNgeRs

Bring Me the Horizon a lansat un single nou, la timp pentru festivalurile de vară la care va participa. Se numeşte "Strangers" şi primeşte un videoclip care aminteşte la nivel vizual de "Tourniquet" de la Marilyn Manson. Piesa e mai degrabă emo decât nu metal sau pop-metal-ul cu elemente electronice cu care ne-a obişnuit trupa.

Vocea solistului Bring Me the Horizon, Oliver Sykes şi-a revenit complet după problemele din 2015-2017, când corzile sale vocale au fost prea solicitate. Odată cu sosirea piesei şi videoclipului BMTH a dorit să transmită şi un mesaj tuturor celor care se simt fără speranţă, neînţeleşi şi singuri. Inspiraţia vine de la traumele şi problemele mentale suferite de membrii trupei în pandemie, dar şi de cele împărtăşite de fani.

Track-ul "sTraNgeRs" a fost dezvăluit pentru prima dată în timpul unui DJ set al formaţiei la prima noapte a festivalului Bring Me the Hroizon Malta Weekender. Piesa a fost compusă în cadrul unei sesiuni foarte lungi desfăşurată în Los Angeles. Ieşirea din lockdown şi pandemie i-a prins pe mulţi nepregătiţi şi puşi în faţa unei mulţimi de străini, iar asta a vrut să exprime Oli Sykes în noua sa piesă. BMTH şi comunitatea sa e gata să îşi ajute fanii care se confruntă cu probleme de genul.

Reprezentanţii trupei au solicitat fanilor să contribuie în mod anonim la proiect, împărtăşind propriile lor poveşti, care au inspirat videoclipul. Unii fani au trimis şi clipuri, care au fost partajate pe conturile social media ale grupului britanic. Ultimul single non-colaborativ al trupei a fost "DiE4U", lansat în septembrie 2021. Acel track prefaţa al doilea release "Post Human", un EP care va sosi în acest an, o parte a doua pentru "Post Human: Survival Horror", lansat în octombrie 2020.

45 de piese au fost compuse de atunci, dar BMTH e foarte strictă cu selecţia. Pe 30 iunie 2022, Oli Sykes şi Alice Longyu Gao au lansat o piesă în colaborare, intitulată, "Believe the Hype". În primăvara lui 2022 a debutat şi piesa "Bad Life", colaborare între Bring Me The Horizon şi Sigrid. Am auzit la început de an şi colaborarea cu rapperul Masked Wolf "Fallout", în vreme ce surpriza începutului de 2022 a fost track-ul colaborativ cu Ed Sheeran "Bad Habits".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bring Me the Horizon anunţă un nou album, lansează piesa "Amen"

Mărturisesc că am descoperit cam târziu faptul că Bring Me the Horizon a lansat o piesă nouă, "Amen". Între timp a anunţat şi un nou album şi a făcut senzaţie prin setul său live de la festivalul Download.

Publicat

pe

Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen
Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen │ FOTO: BMTH

Noul album Bring Me the Horizon se numeşte "POST HUMAN: NeX Gen" şi va fi lansat în a doua parte a anului 2023. Anunţul a venit în cadrul reprezentaţiei formaţiei de pe 9 iunie 2023, în cadrul Download Festival 2023. Formaţia a mai anunţat şi un turneu pe arene în 2024 şi cu puţin noroc ajunge şi în Europa şi în România.

Pe 15 septembrie trupa britanică cu Oli Sykes la voce va lansa albumul "POST HUMAN: NeX Gen" prin casele de discuri Sony/RCA şi apoi va pleca într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, avându-i în deschidere pe cei de la Bad Omens, Cassyette şi Static Dress.

Noul single "AmEN!" este o ciudăţenie, în ideea că e neaşteptat de heavy, deşi îl are pe Lil Uzi Vert în distribuţie, dar şi pe Daryl Palumbo de la Glassjaw. În mai 2023 am avut parte şi de o piesă şi un videoclip mai emo, "LosT", cu extra tuşă de gore în videoclip. Ultimul material discografic mai amplu lansat de BMTH a fost EP-ul din 2020 "Post Human: Survival Horror".

Formaţia a dezvăluit recent că a lucrat la muzică nouă într-un studio construit în spatele autobuzului de turneu. A lucrat acolo cu producătorul Zakk Cervini. Am avut o sumedenie de vloguri-testimoniale în ultimii 3 ani documentând travaliul creativ. Bring Me the Horizon lua naştere în 2004 şi a reprezentat valul nou de metalcore, metal alternativ britanic şi electronic rock. Trupa a vândut peste 4 milioane de discuri la nivel global şi a cucerit topurile UK Rock & Metal cu piese ca "Throne", "Drown", "Mantra" şi "Parasite Eve". Are inclusiv colaborări cu Ed Sheeran şi Dani Filth de la Cradle of Filth.

BMTH a cântat la Electric Castle în 2019, în acelaşi an în care au ajuns în România şi Thirty Seconds to Mars şi Metric.

Citește în continuare