Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon - Ludens (Death Stranding)

Bring Me the Horizon a lansat videoclipul piesei "Ludens", compusă special pentru coloana sonoră a jocului "Death Stranding". Clipul este plin de secvenţe din joc şi ne prezintă o nouă identitate a trupei, care pare să anticipeze un viitor album mai dur. Urmăreşte clipul în articol.

Chiar dacă solistul Oli Sykes a renunţat la ţipete pe ultimele 2 albume, "Ludens" pare să indice o revenire la secvenţele de screamo şi metalcore. Noul videoclip alternează între secvenţele din jocul "Death Stranding" şi cele cu artiştii cântând în faţa publicului. Apar şi câteva personaje neconvenţionale, care par extrase tot din lumea jocurilor video. "Death Stranding" a debutat pe 8 noiembrie 2019 şi a fost cel mai aşteptat joc de PlayStation din 2019.

Albumul oficial cu muzica inspirată de joc a debutat cu o zi înainte, pe 7 noiembrie, sub numele de "Death Stranding Timefall". Pe disc se află piese de la CHVRCHES, Khalid şi Major Lazer, Au/Ra, Alan Walker. Single-ul BMTH a debutat pe 6 noiembrie, marcând o abordare diferită faţă de albumul din acest an al trupei, "amo". Acel LP a debutat în ianuarie 2019 şi a fost promovat printr-o serie de concerte, inclusiv reprezentaţia trupei de la Electric Castle 2019.

Single-ul cel nou are o poveste inedită, iar Oli Sykes a declarat într-un interviu că Bring Me the Horizon a avut doar 5 zile să finalizeze track-ul. Discuţiile cu Sony şi Kojima începuseră de ceva vreme, iar solistul Oli era încântat de colaborare, fiind un mare fan al seriei de jocuri "Metal Gear Solid". De altfel pe unul dintre albumele Bring Me The Horizon se află o piesă numită "Shadow Moses", numele zonei arctice unde se petrece acţiunea din jocul "Metal Gear Solid" din 1998.

Intro-ul piesei este inspirat de coloană sonoră a acelui joc, în special track-ul vocal feminin. Această melodie apare cel mai des în setlist-ul trupei de la debutul său din 2013. Numele single-ului nou, "Ludens" este inspirat de un citat găsit pe site-ul lui Hideo Kojima, creatorul jocului "Death Stranding". Oli Sykes căuta informaţii despre Kojima şi a găsit citatul "Nu suntem Homo Sapiens, ci Homo Ludens", adică "oameni jucători".

E vorba despre creativitatea care ne defineşte în ultimele decenii şi e cel mai mare atuu al speciei.

PUBLICITATE
Comentarii