Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon - Ludens (Death Stranding)

Bring Me the Horizon a lansat videoclipul piesei "Ludens", compusă special pentru coloana sonoră a jocului "Death Stranding". Clipul este plin de secvenţe din joc şi ne prezintă o nouă identitate a trupei, care pare să anticipeze un viitor album mai dur. Urmăreşte clipul în articol.

Chiar dacă solistul Oli Sykes a renunţat la ţipete pe ultimele 2 albume, "Ludens" pare să indice o revenire la secvenţele de screamo şi metalcore. Noul videoclip alternează între secvenţele din jocul "Death Stranding" şi cele cu artiştii cântând în faţa publicului. Apar şi câteva personaje neconvenţionale, care par extrase tot din lumea jocurilor video. "Death Stranding" a debutat pe 8 noiembrie 2019 şi a fost cel mai aşteptat joc de PlayStation din 2019.

Albumul oficial cu muzica inspirată de joc a debutat cu o zi înainte, pe 7 noiembrie, sub numele de "Death Stranding Timefall". Pe disc se află piese de la CHVRCHES, Khalid şi Major Lazer, Au/Ra, Alan Walker. Single-ul BMTH a debutat pe 6 noiembrie, marcând o abordare diferită faţă de albumul din acest an al trupei, "amo". Acel LP a debutat în ianuarie 2019 şi a fost promovat printr-o serie de concerte, inclusiv reprezentaţia trupei de la Electric Castle 2019.

Single-ul cel nou are o poveste inedită, iar Oli Sykes a declarat într-un interviu că Bring Me the Horizon a avut doar 5 zile să finalizeze track-ul. Discuţiile cu Sony şi Kojima începuseră de ceva vreme, iar solistul Oli era încântat de colaborare, fiind un mare fan al seriei de jocuri "Metal Gear Solid". De altfel pe unul dintre albumele Bring Me The Horizon se află o piesă numită "Shadow Moses", numele zonei arctice unde se petrece acţiunea din jocul "Metal Gear Solid" din 1998.

Intro-ul piesei este inspirat de coloană sonoră a acelui joc, în special track-ul vocal feminin. Această melodie apare cel mai des în setlist-ul trupei de la debutul său din 2013. Numele single-ului nou, "Ludens" este inspirat de un citat găsit pe site-ul lui Hideo Kojima, creatorul jocului "Death Stranding". Oli Sykes căuta informaţii despre Kojima şi a găsit citatul "Nu suntem Homo Sapiens, ci Homo Ludens", adică "oameni jucători".

E vorba despre creativitatea care ne defineşte în ultimele decenii şi e cel mai mare atuu al speciei.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bring Me the Horizon anunţă un nou album, lansează piesa "Amen"

Mărturisesc că am descoperit cam târziu faptul că Bring Me the Horizon a lansat o piesă nouă, "Amen". Între timp a anunţat şi un nou album şi a făcut senzaţie prin setul său live de la festivalul Download.

Publicat

pe

Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen
Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen │ FOTO: BMTH

Noul album Bring Me the Horizon se numeşte "POST HUMAN: NeX Gen" şi va fi lansat în a doua parte a anului 2023. Anunţul a venit în cadrul reprezentaţiei formaţiei de pe 9 iunie 2023, în cadrul Download Festival 2023. Formaţia a mai anunţat şi un turneu pe arene în 2024 şi cu puţin noroc ajunge şi în Europa şi în România.

Pe 15 septembrie trupa britanică cu Oli Sykes la voce va lansa albumul "POST HUMAN: NeX Gen" prin casele de discuri Sony/RCA şi apoi va pleca într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, avându-i în deschidere pe cei de la Bad Omens, Cassyette şi Static Dress.

Noul single "AmEN!" este o ciudăţenie, în ideea că e neaşteptat de heavy, deşi îl are pe Lil Uzi Vert în distribuţie, dar şi pe Daryl Palumbo de la Glassjaw. În mai 2023 am avut parte şi de o piesă şi un videoclip mai emo, "LosT", cu extra tuşă de gore în videoclip. Ultimul material discografic mai amplu lansat de BMTH a fost EP-ul din 2020 "Post Human: Survival Horror".

Formaţia a dezvăluit recent că a lucrat la muzică nouă într-un studio construit în spatele autobuzului de turneu. A lucrat acolo cu producătorul Zakk Cervini. Am avut o sumedenie de vloguri-testimoniale în ultimii 3 ani documentând travaliul creativ. Bring Me the Horizon lua naştere în 2004 şi a reprezentat valul nou de metalcore, metal alternativ britanic şi electronic rock. Trupa a vândut peste 4 milioane de discuri la nivel global şi a cucerit topurile UK Rock & Metal cu piese ca "Throne", "Drown", "Mantra" şi "Parasite Eve". Are inclusiv colaborări cu Ed Sheeran şi Dani Filth de la Cradle of Filth.

BMTH a cântat la Electric Castle în 2019, în acelaşi an în care au ajuns în România şi Thirty Seconds to Mars şi Metric.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED