Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon ft. Dani Filth - Wonderful Life

Cine ar fi crezut că legendarul blacker Dani Filth va fi protagonistul unui clip ironic şi comic în 2018? Nu este un videoclip al formaţiei proprii, Cradle of Filth, ci noul clip al celor de la Bring Me the Horizon, "Wonderful Life". Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Probabil băieţii şi-au zis "hai să facem cel mai atipic şi antitetic video rock produs vreodată". Astfel, în "Wonderful Life" vedem rockeri şi vedete din metal alternativ şi black, dar nu ca de obicei. Aici nu este MTV Cribs sau "Heroine Diaries" al lui Nikki Sixx. Aici nu avem groupies, petreceri sălbatice şi maşini tunate. În schimb vedem membrii formaţiei Bring Me The Horizon făcând jogging, spălând maşina sau reparând boilerul.

Dani Filth mănâncă cereale şi face cumpărături casnice, agasat de micile neclarităţi ale unei liste de cumpărături sau de bârfele din tabloide. "Prinţul întunericului" şi-a împrumutat vocea acestui single şi îl auzim spre finalul piesei. Oli Sykes şi Dani cântă despre banalitatea vieţii moderne, despre superficialitate şi ceea ce crede lumea versus ceea ce e real.

Atunci când vine break-ul cel mare şi chitara îşi face de cap îl auzim pe Dani Filth urlând mai ceva ca la concertul din Vama Veche din 2007. Ce e drept BMTH a promis ceva colaborări surpriză pe noul său LP, "Amo", dar la Dani Filth nu ne aşteptam. Pe lista de colaborări se mai află şi Grimes, rapperiţă apreciată şi în ultimul an cunoscută şi ca iubita a lui Elon Musk.

Primul release de pe viitorul disc venea în luna august, "Mantra". A fost prefaţat de o campanie extinsă în outdoor-ul britanic, plin de postere care întrebau lumea dacă "Vrea să pornească o sectă". Noul album vine pe 25 ianuarie 2019, iar pe Grimes o vom auzi pe piesa "Nihilist Blues". Bring Me the Horizon a ajuns la 6 albume de studio şi au trecut 3 ani de la ultimul release, "That's the Spirit".

Acela a marcat trecerea spre un sound ceva mai pop şi cu mai puţine elemente electronice decât de obicei parcă. Odată cu piesele noi vine şi un turneu nord american, care debutează pe 23 ianuarie 2019 şi aduce opriri la New York sau Los Angeles. "Amo" este un album despre iubire, după cum îi spune şi numele. Oli Sykes vine după un divorţ şi trauma aferentă, ea fiind cea care a definit versurile şi conceptul acestui LP.

Oli şi-a schimbat de altfel şi imaginea, vopsindu-şi părul în diferite culori şi tăindu-l, dar schimbându-şi şi stilul vestimentar. BMTH este o formaţie britanică activă din 2004 încoace şi având câteva discuri de aur în carieră. Muzicienii au primit 4 premii Kerrang în carieră.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Yungblud colaborează cu solistul Bring Me the Horizon pe piesa "Happier" - AUDIO

Yungblud, unul dintre headlinerii de la Summer Well 2023 a revenit cu o nouă piesă, una care pare ideală pentru jogging. I se alătură pe "Happier" solistul trupei Bring Me the Horizon, Oli Sykes. Ce a ieşit aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Yungblud Oli Sykes Happier
Coperta single Yungblud Oli Sykes Happier │ FOTO: Yungblud

Nu e prima colaborare între Oli şi Yungblud, care şi-au mai unit... ţipetele şi pe piesa BMTH "Obey". La prima vedere am crezu că am de-a face cu un cover după piesa Bastille cu DJ Marshmello. De fapt e o creaţie specifică Yungblud, cu voce "frântă" prin mixaj şi glitch-uri, care exprimă angoase şi primeşte şi câteva elemente de screamo pentru a îi clăti bolta palatină lui Oli.

Surprinzător e negativul, care e undeva între drum 'n bass şi garage specific britanic. Infuzat cu mici sample-uri care l-ar face pe DJ-ul Mistabishi mândru. Aparent Yungblud poate fi văzut în aceste zile alături de Bring Me the Horizon într-o serie de concerte ale trupei care prefaţează un turneu în Asia. Versurile noului single sunt despre depresie, suflet frânt şi ca o concluzie ar fi vorba de fapt despre "frica de a fi mai fericit".

Vorbind despre track, Yungblud, pe numele său real Dominic Harrison a spus următoarele:

Aproape că m-am condiţionat pe mine însumi toată viaţa să simt durere. Atunci când simt durere lucrez mai bine. Funcţionez mai bine, deoarece am ceva cu care să mă lupt. E întunecat, dar e tot ce am ştiut vreodată. Sentimentul de fericire e înspăimântător deoarece simţi că totul e gata să meargă greşit.

Întotdeauna am simţit că dacă sunt fericit mă voi culca pe o ureche, aşa că mi-a pierdut o oportunitate de prietenii şi relaţii în trecut. Am devenit emoţionat când am compus asta. Doream încă o piesă Yungblud care să mă ardă în stomac, să mă facă să simt că totul va fi OK şi să mă încurajeze să mă lupt cu obiceiurile mele vechi şi să încerc din greu să mă realiniez pentru a fi mai bun.

E OK să găseşti fericirea, e OK să o simţi. Sper să găsiţi puţin din ea în piesă. O meritaţi. Toţi o merită.

"Happier" vine după alte single-uri ale lui Yungblud în ultimul an, "Lowlife şi "Hated".

Citește în continuare

Muzică nouă

Bring Me The Horizon a lansat piesa "DArkSide" - AUDIO

Vinerea e ziua preferată a pasionaţilor de muzică rock, deoarece atunci apar toate single-urile care contează. De la Behemoth la TOOL, poţi conta pe marile trupe să lanseze ceva proaspăt. Bring Me the Horizon a lansat vineri, 13 octombrie 2023 piesa "DArkSide", pe care o analizăm mai jos.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Bring Me the Horizon Darkside
Videoclip cu versuri Bring Me the Horizon Darkside │ FOTO: BMTH

Cred că s-a mai zis, şi nu doar de către mine că treptat, treptat Bring Me the Horizon a devenit noul Linkin Park. Parcă niciodată nu a fost confirmat mai mult acest lucru decât pe "DArkSide". De la elementele electronice la oscilatul între cântat curat şi ţipat, Oly Sikes devine tot mai mult noul Chester Bennington. Pentru fanii hardcore BMTH totuşi piesa e foarte comercială şi blândă, faţă de perioada "Sempiternal".

La început de vară britanicii au lansat piesa "Amen" şi au anunţat un nou album. S-au desprins de paradigma lui "Parasite Eve" şi de angoasele pandemiei şi trec mai departe. În 2023 am auzit şi piesa "LosT", cu un videoclip 100% inspirat de "Stranger Things" şi experimentele pe fetiţa Eleven. Alte single-uri lansate în ultimii ani de trupă sunt "sTraNgeRs" şi "Bad Life". În România i-am văzut la Electric Castle 2019, unde au urcat pe scena înainte de Limp Bizkit.

"DArkSide" este un single preluat de pe noul album BMTH, "POST HUMAN: NeX Gen". Temele abordate de piesa şi de LP includ insomnie, dezamăgire în dragoste şi depresie. Există şi un tribut pentru Papa Roach în versuri, mai ales "Don't give a f*ck if my heart stops beating". Recent grupul britanic a postat şi un teaser pentru un alt track pe Discord, deja disecat de fani, care îi caută semnificaţia.

Oli Sykes şi compania au fost nevoiţi să amâne debutul LP-ului din cauza unor "circumstanţe neprevăzute" şi a faptului că nu au finalizat discul la standardele clasice ale trupei. Încă nu e clară data de lansare, dar aş paria pe începutul lui 2024 mai degrabă decât finalul lui 2023. Într-un interviu recent cu NME, Oli a spus că albumul e inspirat mai mult de emo şi hardcore şi nu vrea să genereze un sunet prea curat şi prelucrat, ci mai haotic şi "neglijent".

În acest moment Bring Me The Horizon e compusă din Sykes, chitaristul Lee Malia, basistul Matt Kean, toboşarul Mat Nicholls şi clăparul Jordan Fish.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cradle of Filth concertează în România în 2024, în Club Quantic

Cradle of Filth tocmai a anunţat o serie de concerte, care se vor ţine în Europa, în cadrul unui turneu desfăşurat în 2024. Are loc în februarie şi martie 2024 şi îi aduce şi pe cei de la Wednesday 13 în deschidere. Iar România se află pe hartă.

Publicat

pe

Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent
Videoclip Cradle of Filth Demon Prince Regent

Cradle of Filth revine pe teritoriu european, cu prezenţa sa întunecată, în cadrul turneului "Necromantic Fantasies". Va începe în Tel Aviv pe 10 februarie şi va viza 10 oraşe din Europa, încheindu-se în Kosice, Slovacia, pe 8 martie. Pe noi ne interesează concertul trupei din România, Dani Filth and co oprindu-se în Club Quantic pe 28 februarie 2024 de la ora 18:00.

Trupa a mai cântat în ţara noastră la Rockstadt Extreme Fest 2021, dar şi la Arenele Romane la Metalhead Meeting-ul din 2017. Atunci au mai urcat pe scenă şi Sepultura şi Children of Bodom. Formaţia e în plin avânt, după ce a lansat cel mai de succes disc din istoria sa, "Existence Is Futile" în 2021, urmat de primul său album live în 20 de ani, "Trouble And Their Double Lives", care a debutat chiar în 2023.

Reper în extreme metal şi pionier în black metal, grupul ne-a promis un show memorabil în 2024. Tot la anul ar trebui să apară şi un nou album Cradle of Filth. În turneu îl mai vedem şi pe Wednesday 13, care sărbătoreşte hiturile fostei sale trupe Murdedolls, plus grupul Sick N' Beautiful.

Wednesday 13 va deschide concertele Cradle interpretând cele mai cunoscute melodii Murderdolls, în special pe cele de pe albumul de debut din 2002, "Beyond the Valley of the Murderdolls", dar şi LP-ul din 2010 "Women and Children Last".

Revenind la Cradle of Filth, nu au doar o oprire la noi, ci vor mai concerta pe 27 februarie 2023 şi la Cluj, în clubul Form Space.

Cradle of Filth este o trupă de extreme metal fondată în anul 1991 şi catalogata iniţial drept black metal. Are la activ 13 albume şi un film horror de categorie B sau chiar C, "Cradle of Fear".

Citește în continuare