Urmărește-ne în Social Media

Bring Me The Horizon ft. Dani Filth - Wonderful Life

Cine ar fi crezut că legendarul blacker Dani Filth va fi protagonistul unui clip ironic şi comic în 2018? Nu este un videoclip al formaţiei proprii, Cradle of Filth, ci noul clip al celor de la Bring Me the Horizon, "Wonderful Life". Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Probabil băieţii şi-au zis "hai să facem cel mai atipic şi antitetic video rock produs vreodată". Astfel, în "Wonderful Life" vedem rockeri şi vedete din metal alternativ şi black, dar nu ca de obicei. Aici nu este MTV Cribs sau "Heroine Diaries" al lui Nikki Sixx. Aici nu avem groupies, petreceri sălbatice şi maşini tunate. În schimb vedem membrii formaţiei Bring Me The Horizon făcând jogging, spălând maşina sau reparând boilerul.

Dani Filth mănâncă cereale şi face cumpărături casnice, agasat de micile neclarităţi ale unei liste de cumpărături sau de bârfele din tabloide. "Prinţul întunericului" şi-a împrumutat vocea acestui single şi îl auzim spre finalul piesei. Oli Sykes şi Dani cântă despre banalitatea vieţii moderne, despre superficialitate şi ceea ce crede lumea versus ceea ce e real.

Atunci când vine break-ul cel mare şi chitara îşi face de cap îl auzim pe Dani Filth urlând mai ceva ca la concertul din Vama Veche din 2007. Ce e drept BMTH a promis ceva colaborări surpriză pe noul său LP, "Amo", dar la Dani Filth nu ne aşteptam. Pe lista de colaborări se mai află şi Grimes, rapperiţă apreciată şi în ultimul an cunoscută şi ca iubita a lui Elon Musk.

Primul release de pe viitorul disc venea în luna august, "Mantra". A fost prefaţat de o campanie extinsă în outdoor-ul britanic, plin de postere care întrebau lumea dacă "Vrea să pornească o sectă". Noul album vine pe 25 ianuarie 2019, iar pe Grimes o vom auzi pe piesa "Nihilist Blues". Bring Me the Horizon a ajuns la 6 albume de studio şi au trecut 3 ani de la ultimul release, "That's the Spirit".

Acela a marcat trecerea spre un sound ceva mai pop şi cu mai puţine elemente electronice decât de obicei parcă. Odată cu piesele noi vine şi un turneu nord american, care debutează pe 23 ianuarie 2019 şi aduce opriri la New York sau Los Angeles. "Amo" este un album despre iubire, după cum îi spune şi numele. Oli Sykes vine după un divorţ şi trauma aferentă, ea fiind cea care a definit versurile şi conceptul acestui LP.

Oli şi-a schimbat de altfel şi imaginea, vopsindu-şi părul în diferite culori şi tăindu-l, dar schimbându-şi şi stilul vestimentar. BMTH este o formaţie britanică activă din 2004 încoace şi având câteva discuri de aur în carieră. Muzicienii au primit 4 premii Kerrang în carieră.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ed Sheeran e în discuții cu Dani Filth (Cradle of Filth) pentru o colaborare

Ed Sheeran nu e străin de muzica metal și e pregătit să o demonstreze. Artistul britanic l-a abordat pe Dani Filth pentru o colaborare, vocalistul trupei de extreme metal fiind intrigat de idee.

Publicat

pe

Ed Sheeran / Dani Filth
Ed Sheeran / Dani Filth │ FOTO: Capturi YouTube

Ed Sheeran este un artist cu gusturi muzicale variate, lucru vizibil și în muzica pe care o lansează. În piesele lui, preponderent pop, se găsesc influențe de alternativ, folk, hip hop, funk, R&B și dance, cochetând puțin și cu muzica rock. Chiar dacă nu s-a simțit în lansările de până acum, în spectrul său muzical a fost inclusă, la un moment dat, și muzica metal, artistul declarând pentru The Sun că a fost fan Cradle of Filth și Slipknot.

"Ascultam death metal când eram copil. Îmi plăceau Cradle of Filth și Slipknot și toată muzica din categoria asta.

Nu spun că aș putea să intru în lumea asta. Am învățat toate riff-urile acelea de chitară când eram copil. E ceva la care nu m-am gândit niciodată că aș putea face - dar o idee pe care nu aș respinge-o", delara Ed în urmă cu o lună.

La scurtă vreme după, Dani Filth a share-uit acest articol pe pagina sa de Instagram, provocându-l pe Ed.

"O să cred asta când o s-o văd cu ochii mei. Prietenul meu din Suffolk ar putea face o impresie bună, până la urmă. Ce ziceți de "Dracula’s Castle on the Hill"", a scris vocalistul Cradle of Filth, făcând un apropo la o posibilă nouă versiune a piesei "Castle on the Hill".

Dani Filth: "[Ed Sheeran] Mi-a spus că e dispus să facă orice, literalmente. Și că e un mare fan [Cradle of Filth]"

Ed Sheeran a luat această replică în serios și l-a contactat pe Dani Filth pe mail, invitându-l la el acasă pentru a discuta despre o colaborare.

"Ne-am trimis mail-uri. Chiar m-a contactat. Am fost invitat la el acasă. Mi-a spus că ar putea veni și el la mine, dar eu i-am amintit că eu nu dețin propriul meu bar sau sat și că ar fi mai bine dacă aș merge eu la el. Mi-a spus că e dispus să facă orice, literalmente. Și că e un mare fan. Chiar pare un tip foarte de treabă", a povestit Dani într-un interviu pentru Kerrang! Radio.

În ce privește propunerea de colaborare, Dani pare dispus să încerce.

"Dacă cineva ne spune să nu facem ceva, atunci o să facem acel lucru. Ăsta a fost motto-ul nostru mereu. Am făcut o piesă rap cu o trupă numită Twiztid, din America. A ieșit, mai degrabă, ceva asemănător cu un mashup de Rammstein și Beastie Boys, decât o piesă rap", a povestit Dani.

"Dracula’s Castle on the Hill" e, așadar, pus pe masa de discuții. Până se materializează, vă invităm să vă delectați cu mai sus numita colaborare cu Twiztid, care, într-adevăr, sună a ceva ce ar lansa Beastie Boys.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31