Urmărește-ne în Social Media

Bring Me the Horizon - Die4u

Bring Me the Horizon este o trupă într-o continuă reinventare, iar noua sa etapă este "Post Human II". Acest LP este prefaţat de single-ul "DiE4u", care primeşte un videoclip plin de sânge şi vampiri. Se savurează în acest articol, unde aflaţi şi detalii despre noul disc din 2022.

Solistul Oli Sykes de la Bring Me the Horizon defineşte noul stil al trupei drept "emo futurist". Noul single a sosit după săptămâni întregi de teasing şi postări în social media. Videoclipul e cumva clişeic, cu tânărul care intră într-un club underground în care se adună oamenii de la marginea societăţii şi cei cu modificări corporale extreme. Nu lipseşte o baie de sânge cu vampiri. Piesa e mai blândă decât cele de pe ultimul album, fiind mai apropiată parcă de LP-ul "Amo".

E un soi de rock alternativ cu elemente emo şi îmbină solo-urile de chitară cu sample-uri de EDM. "Post Human: Survival Horror" a fost un EP şi mini album lansat în 2020, iar acum va evolua într-o serie de discuri, primul fiind lansat la început de 2022. Versurile lui "DiE4U" fac aluzie la adicţie, experimentată de Oli Sykes cu ani în urmă. Artistul face paralele între dependenţă şi o relaţie toxică. El compara adicţia cu o relaţie extramaritală, pe care o ascunzi tuturor, ca şi cum îi înşeli şi păcăleşti. Rezultatul e o melodie triumfătoare pentru muzician, care recunoaşte modurile în care a greşit în faţa altora, crezând că un comportament adictiv e doar despre el şi nu despre ceilalţi

Pe viitorul album se vor mai regăsi teme precum maturizarea, lecţiile de viaţă învăţate şi mesaje transmise celor tineri care ascultă muzica BMTH şi vor să înveţe ceva. Se va discuta mult despre auto acceptare şi conştientizarea valorii unei persoane. EP-ul "Post Human: Survival Horror" a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie la puţin timp după debut, strângând peste 450 de milioane de stream-uri şi vânzând peste 300.000 de unităţi la nivel global.

Cele 4 single-uri de pe album au strâns mai bine de 250 de milioane de stream-uri pe platformele online. "DiE4U" a debutat înainte de un turneu cu arene şold out in UJ, iar trupa a confirmat o apariţie şi la festivalul Knotfest organizat de Slipknot pe stadionul Banc of California din Los Angeles pe 5 noiembrie. Trupa a cântat şi în România la Electric Castle 2019, cu coregrafii deosebite, mosh pit-uri şi efecte speciale vizuale în fundal.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bring Me the Horizon anunţă un nou album, lansează piesa "Amen"

Mărturisesc că am descoperit cam târziu faptul că Bring Me the Horizon a lansat o piesă nouă, "Amen". Între timp a anunţat şi un nou album şi a făcut senzaţie prin setul său live de la festivalul Download.

Publicat

pe

Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen
Coperta Bring Me The Horizon Post Human Nex Gen │ FOTO: BMTH

Noul album Bring Me the Horizon se numeşte "POST HUMAN: NeX Gen" şi va fi lansat în a doua parte a anului 2023. Anunţul a venit în cadrul reprezentaţiei formaţiei de pe 9 iunie 2023, în cadrul Download Festival 2023. Formaţia a mai anunţat şi un turneu pe arene în 2024 şi cu puţin noroc ajunge şi în Europa şi în România.

Pe 15 septembrie trupa britanică cu Oli Sykes la voce va lansa albumul "POST HUMAN: NeX Gen" prin casele de discuri Sony/RCA şi apoi va pleca într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, avându-i în deschidere pe cei de la Bad Omens, Cassyette şi Static Dress.

Noul single "AmEN!" este o ciudăţenie, în ideea că e neaşteptat de heavy, deşi îl are pe Lil Uzi Vert în distribuţie, dar şi pe Daryl Palumbo de la Glassjaw. În mai 2023 am avut parte şi de o piesă şi un videoclip mai emo, "LosT", cu extra tuşă de gore în videoclip. Ultimul material discografic mai amplu lansat de BMTH a fost EP-ul din 2020 "Post Human: Survival Horror".

Formaţia a dezvăluit recent că a lucrat la muzică nouă într-un studio construit în spatele autobuzului de turneu. A lucrat acolo cu producătorul Zakk Cervini. Am avut o sumedenie de vloguri-testimoniale în ultimii 3 ani documentând travaliul creativ. Bring Me the Horizon lua naştere în 2004 şi a reprezentat valul nou de metalcore, metal alternativ britanic şi electronic rock. Trupa a vândut peste 4 milioane de discuri la nivel global şi a cucerit topurile UK Rock & Metal cu piese ca "Throne", "Drown", "Mantra" şi "Parasite Eve". Are inclusiv colaborări cu Ed Sheeran şi Dani Filth de la Cradle of Filth.

BMTH a cântat la Electric Castle în 2019, în acelaşi an în care au ajuns în România şi Thirty Seconds to Mars şi Metric.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED