Urmărește-ne în Social Media

Bring Me the Horizon - Die4u

Bring Me the Horizon este o trupă într-o continuă reinventare, iar noua sa etapă este "Post Human II". Acest LP este prefaţat de single-ul "DiE4u", care primeşte un videoclip plin de sânge şi vampiri. Se savurează în acest articol, unde aflaţi şi detalii despre noul disc din 2022.

Solistul Oli Sykes de la Bring Me the Horizon defineşte noul stil al trupei drept "emo futurist". Noul single a sosit după săptămâni întregi de teasing şi postări în social media. Videoclipul e cumva clişeic, cu tânărul care intră într-un club underground în care se adună oamenii de la marginea societăţii şi cei cu modificări corporale extreme. Nu lipseşte o baie de sânge cu vampiri. Piesa e mai blândă decât cele de pe ultimul album, fiind mai apropiată parcă de LP-ul "Amo".

E un soi de rock alternativ cu elemente emo şi îmbină solo-urile de chitară cu sample-uri de EDM. "Post Human: Survival Horror" a fost un EP şi mini album lansat în 2020, iar acum va evolua într-o serie de discuri, primul fiind lansat la început de 2022. Versurile lui "DiE4U" fac aluzie la adicţie, experimentată de Oli Sykes cu ani în urmă. Artistul face paralele între dependenţă şi o relaţie toxică. El compara adicţia cu o relaţie extramaritală, pe care o ascunzi tuturor, ca şi cum îi înşeli şi păcăleşti. Rezultatul e o melodie triumfătoare pentru muzician, care recunoaşte modurile în care a greşit în faţa altora, crezând că un comportament adictiv e doar despre el şi nu despre ceilalţi

Pe viitorul album se vor mai regăsi teme precum maturizarea, lecţiile de viaţă învăţate şi mesaje transmise celor tineri care ascultă muzica BMTH şi vor să înveţe ceva. Se va discuta mult despre auto acceptare şi conştientizarea valorii unei persoane. EP-ul "Post Human: Survival Horror" a ajuns pe locul 1 în Marea Britanie la puţin timp după debut, strângând peste 450 de milioane de stream-uri şi vânzând peste 300.000 de unităţi la nivel global.

Cele 4 single-uri de pe album au strâns mai bine de 250 de milioane de stream-uri pe platformele online. "DiE4U" a debutat înainte de un turneu cu arene şold out in UJ, iar trupa a confirmat o apariţie şi la festivalul Knotfest organizat de Slipknot pe stadionul Banc of California din Los Angeles pe 5 noiembrie. Trupa a cântat şi în România la Electric Castle 2019, cu coregrafii deosebite, mosh pit-uri şi efecte speciale vizuale în fundal.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Bring Me the Horizon colaborează cu rapperul Masked Wolf pe piesa "Fallout" - AUDIO

Bring Me the Horizon continuă să schimbe genurile muzicale, de această dată cochetând cu hip-hop-ul. Trupa britanică a colaborat cu rapperul Masked Wolf pe noua piesă "Fallout". Ea se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout
Coperta single Bring Me the Horizon Masked Wolf Fallout │ FOTO: BMTH

Sunt două breakdown-uri în această piesă care îi vor mulţumi pe fanii Bring Me the Horizon, dar din păcate sunt prea scurte pentru setea de "noul Linkin Park". Partea de la final din "Fallout" e ce trebuie. BMTH vine după alta colaborare atipică, cu Ed Sheeran pe o variantă mai metal a piesei "Bad Habits". Grupul a cântat şi cu Machine Gun Kelly, dar şi cu Babymetal, atunci când era în perioada sa mai heavy şi experimentală de acum 2 ani.

Mai are şi o colaborare cu Halsey în 2019, iar trupa lui Oli Sykes nu pare gata din a se opri din experimentat prea curând. Cât despre Masked Wolf, dacă va sună cunoscut numele său, asta e pentru că rapperul australian a urcat pe scenă de la SAGA Festival 2021. Pe numele său real Harry Michael, rapperul este cunoscut pentru mega hitul "Astronaut In the Ocean", care a apărut în 2021. Are 31 de ani şi printre celelalte hituri ale sale se numără un remix al piesei "Sabotage" de la Bebe Rexha.

Bring Me the Horizon se pregăteşte să fie headliner la festivalurile Reading de pe 27 august şi Leeds Festival pe 28 august. În 2021 BMTH a lansat piesa "Die4u", cu un videoclip sângeros, iar cu aproape 2 ani în urmă ascultam o colaborare neaşteptată a trupei cu Amy Lee de la Evanescence. Formaţia britanică a ajuns şi în România cu ocazia lui Electric Castle 2019, pe care şi-a lăsat amprenta prin pirotehnie şi efectele vizuale.

Oliver Sykes nu mai ţipă chiar că la începutul carierei, dar se reinventează constant şi ca look şi ca stil muzical. Pandemia a fost o perioadă prolifică pentru băieţi, care au lucrat la 2 EP-uri şi un album nou. Grupul a trecut la modelul de business bazat pe single-uri şi EP-uri, renunţând la albume complete pentru o perioadă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2