Urmărește-ne în Social Media

Breaking Benjamin - Tourniquet

Breaking Benjamin ne aduce o mostră pură de alternative metal de la începutul mileniului prin noua piesă "Tourniquet". Melodia primeşte un videoclip cu vârcolaci, creaturi ce par suflate cu aur şi o mitologie inedită. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Tourniquet" este finalul unei trilogii de clipuri, întregind povestea ultimelor materiale vizuale. Single-urile aferente au fost extrase de pe cel mai nou LP al formaţiei, "Ember", care a debutat pe locul 3 în topul Billboard 200. De pe acel LP două piese au ajuns pe locul întâi la radiourile rock din State: "Red Cold River" şi "Torn in Two".

Liderul trupei, Benjamin Burnley consideră "Ember" drept cel mai dur album al grupului de până acum. Dacă ultimul disc, "Dark Before Dawn" fusese deja compus de către Benjamin când restul membrilor trupei au intrat în studio, ei bine noul release a fost un efort total de grup. Ceilalţi muzicieni au contribuit inclusiv la versuri, atribut al solistului până acum.

Trupa a trecut prin multe schimbări de componenţă, mereu centrate în jurul aceluiaşi Benjamin Burnley, care dă şi numele actului muzical. Cel mai nou LP a venit în luna aprilie, fiind lansat prin Hollywood Records. Pe acest material apar chitaristul Jasen Rauch de la RED, solistul/ chitaristul Keith Wallen, de la Adelitas Way, basistul/solistul Aaron Bruch şi toboşarul Shaun Foist.

Breaking Benjamin începe anul 2019 cu un turneu nord american cu opriri pe marile stadioane ale continentului. Li se vor alătura grupuri ca Skillet, Asking Alexandria, Underoath, Fight the Fury şi Diamante. Această trupă a debutat în 1999, cântând până în 2010, când s-a dizolvat pentru 4 ani. La începuturile acestui proiect nu existau backing vocals şi instrumente terţiare, aşa că muzicienii se bazau pe secvenţe pre-înregistrate la concerte.

La varianta 2.0 a formaţiei acest aspect a fost rezolvat şi toţi artiştii s-au implicat mai mult în backing vocals, creând armonii şi o gamă mai largă de octave. S-au solidificat şi stratificat şi părţile de chitară.

Comentarii