Urmărește-ne în Social Media

Bjork - Utopia

Poţi conta mereu pe 2 artişti să pară desprinşi din alt univers: actriţa Tilda Swinton şi muziciana Bjork. Aceasta din urmă tocmai a lansat videoclipul piesei "Utopia", care dă de altfel şi numele celui mai nou album al său. Vă invităm să urmăriţi clipul psihedelic mai jos.

"Utopia" spune o poveste care trebuie văzută pentru a fi crezută, la graniţa dintre "Alice în ţara minunilor" şi "Avatar". Artista islandeză apare într-un tărâm de basm, plin de nuanţe aurii şi roz, în care numeroase figuri feminine cântă la flaut. Bjork este centrul acestui univers, cu o floare albă integrată în piept şi insecte roz care se perindă prin peisaj. Bjork prezenta tracklistul noului său LP luna trecută şi îl lansa pe 24 noiembrie.

Am avut ocazia să vedem deja clipuri psihedelice şi pentru alte single-uri de pe album, precum "The Gate". Am schimbat universul de gheaţă şi foc care a marcat experimentul vizual "Vulnicura" cu o galaxie total diferită, în care cântatul la flaut în faţa unor creaturi abstracte pare norma. Regia noului clip îi aparţine lui Warren Du Preez, care a lucrat cu Nick Thornton Jones pentru a realiza un tărâm total aparte.

Mesajul promovat prin noile release-uri ar fi de "auto iubire cosmică", dar şi unul legat de punctele de cădere şi ridicare ale dragostei. Pentru a realiza "Utopia" Bjork a avut nevoie de o orchestră feminină de 12 flautiste şi nu a fost o coincidenţă. Este o declaraţie de afirmare, de putere pentru feminitate, în această epocă a hărţuirii. Prezentând noua sa creaţie pe Twitter islandeza a adus în discuţie şi acordul climatic de la Paris, cel din care SUA lui Trump s-a retras, provocând un scandal global.

Artista are o discografie de nouă albume în acest moment şi pe cel mai nou LP a combinat art pop-ul cu muzica experimentală, chamber pop şi "folktronica". Dacă "Vulnicura" a fost descris ca un iad şi un divorţ, "Utopia" este după îl arată şi numele un paradis sonic.

Comentarii