Urmărește-ne în Social Media

Bjork ft. Rosalia - oral

Bjork și Rosalia și-au unit forțele pentru piesa "oral". Profiturile provenite vor fi folosite pentru combaterea pescuitului excesiv din Islanda, țara natală a lui Bjork.

"oral" se dorește a fi o o piesă-protest și o declarație ce susține stoparea creșterii intensive a somonului. Cântecul își propune tragă un semnal de alarmă asupra cruzimii și consecințelor grave asupra mediului pe care le au crescătoriile de pește.

Bjork a declarat că a compus piesa "oral" în urmă cu 25 de ani, fiind inspirată de un ritm de dancehall. Vocea și inflexiunile Rosaliei au făcut din ea invitatul perfect pentru această colaborare.

Artista islandeză a menționat că una dintre probleme majore ale industriei pescuitului este legată de aciditatea oceanului. În decurs de 5 ani, piscicultură norvegiană a afectat suprafețe mari din fiordurile islandeze, implicit fauna și flora marine. Bjork a declarat, de asemenea, că inițiativa sa este susținută de grupuri ecologice din Islanda.

În ceea ce privește videoclipul piesei "oral", acesta a fost regizat de Carlota Guerrero. Bjork și Rosalia se angajează într-o competiție de arte marțiale. Artistele își prezintă cele mai bune lovituri, dar și abilitățile de a mânui o katană.

Comentarii