Urmărește-ne în Social Media

Bjork - Ovule

Bjork ne-a obişnuit cu videoclipurile inedite, atipice, extraterestre, din altă lume. Continuă să creeze artă cu o viziune unică, odată cu lansarea piesei şi single-ului "Ovule". Clipul se vede în articol şi trebuie admirată în special colorizarea sa.

În "Ovule" negrul nu e doar negru, e de culoarea cărbunelui şi a unui robot futurist. Roşul nu e doar roşu, este o nuanţă sralucitoare şi hipnotică, care curge pe ecran. Muzica e greu de încadrat într-un gen, poate trip-hop, poate o poezie pe o muzică electronică imprevizibilă. Ca de obicei Bjork se transformă într-o entitate celestă, care pare conectată la tot şi toate simultan. Acesta este al doilea single de pe viitorul album al artistei, "Fossora", care îi va aduce discografia la 10 titluri.

Îl vom putea asculta începând cu data de 30 septembrie, prin intermediul casei de discuri One Little Independent Records. Artista islandeză ne-a oferit deja un prim single de pe LP, "Atopos", iar acum Bjork ne promite că ne va prezenta propria sa definiţie a dragostei în formă muzicală. "Ovule" este descris ca "o meditaţie despre îndrăgostiţii care se plimbă în aceatsta lume, sub forma a doua sfere sau doi sateliţi".

O sferă de deasupra noastră este iubirea ideală şi alta de sub noi reprezintă umbrele iubirii, în vreme ce o a treia sferă este "dragostea reală". "Fossora" este un cuvânt inventat de Bjork, femininul de la cuvântul "fossore", care înseamnă "om care sapă şanţuri, care se avântă în adânc". Acum cuvântul înseamnă "cea care sapă în pământ". Teaserele pentru noul LP începuseră încă din octombrie 2021, când Bjork anunţa că a produs un nou disc "pentru cei care fac cluburi în sufragerie" în perioada lockdown-urilor provocate de Covid.

Două piese de pe disc, "Sorrowful Soil" şi "Ancestress" sunt tributuri pentru mama artistei, Hildur Runa Hauksdottir, care a murit în 2018 la vârsta de 72 de ani. Bjork nu se opreşte şi a lansat o serie de podcasturi, în care reflectă la creaţiile sale artistice de până acum.

Bjork este activă din 1975 şi este cunoscută şi ca actriţă, compozitor, producător. Are o gamă vocală de 3 octave şi un stil unic.

PUBLICITATE
Comentarii