Urmărește-ne în Social Media

Bjork - Arisen My Senses

Călătoria prin universul magic creat de Bjork odată cu lansarea albumui "Utopia" continuă. De această dată pătrundem într-un cocon şi o larvă umanoidă prin clipul piesei "Arisen My Senses".

Videoclipul are valenţele unei secvenţe de naştere de Alien combinată cu miracolul naşterii umane. Cumva în acelaşi timp regăsim elemente din lumea insectelor, din metamorfoza unei omizi în fluture. "Arisen My Senses" este un single extras de pe "Utopia", cel de-al zecelea album al artistei islandeze. În clip apar atât Bjork, cât şi colaboratorul său Arca, care ies dintr-un pântec nepământean.

Fiinţele proaspăt născute încep să exploreze o lume imaginară regăsită şi în precedentele clipuri, "Utopia" şi "The Gate". Regia le aparţine lui Bjork, Arca şi Jesse Kanda, acesta din urmă realizând şi coperta pentru LP. Lansarea materialului vizual s-a făcut în exclusivitate prin platforma Wetransfer, cunoscută pentru faptul că promovează artişti cu reclamele sale afişate pe fundalul serviciului de transfer de fişiere.

Jesse Kanda a explicat acest release astfel:

Cu câţiva ani în urmă, o creatură uriaşă şi neidentificată a fost găsită în Indonezia. Era o masă de piele albă, grăsime şi carne, într-o baltă de sânge pe o plajă însorită. Acea imagine m-a mişcat, eram total fascinat.

Era o combinaţie de ceva catastrofic şi frumos, de mister şi fantezie, dar şi conexiunea la un context ecologic mai amplu. Bjork prezentase clipuri cu melci leopard care se împerecheau la concertele sale, deci ştiam că şi eu şi ea apreciam acea imagine.

"Utopia" începe să se poziţioneze ca album vizual şi devine o formă de artă care combina tehnologia modernă, cu elementele abstracte şi performance art-ul.

Comentarii