Urmărește-ne în Social Media

Birdy - Raincatchers

Birdy a lansat piesa "Raincatchers", alături de un videoclip transformaţional, despre maturizare. E inevitabilă comparaţia acestui track cu o creaţie Florence and the Machine, în vreme ce clipul îl disecăm mai jos.

Birdy, artista care a urcat pe scenă Summer Well în 2017 ne spune o poveste în crescendo în "Raincatchers". Decorurile şi depersonalizarea amintesc de serialul "Severance" de pe Apple TV+, în vreme ce povestea în sine e clasica maturizare şi dorinţa fiecăruia dintre noi de a da sfaturi şi învăţăminte versiunii mai tinere de acum 10-20 de ani. Altfel, Birdy apare ca păpuşarul şi salvatorul unei fetiţe care pare a nu se integra într-o lume rece şi fără suflet.

Sunt foarte multe obiecte vintage aici, tastaturi şi computere ce aparţin mai degrabă începutului de mileniu sau chiar anilor '90. E greu de încadrat într-un gen acest single, eventual dream pop cinematic şi dramatic. Piesa şi clipul au debutat pe 3 martie 2023 şi acesta este primul single de pe noul album al tinerei, "P O R T R A I T S". El va sosi în iule 2023 şi duce la 5 titluri discografia sa.

Noul track este o creaţie a lui Anya Louise Jones, Barney Lister, and Jasmine Van den Bogaerde (numele real al lui Birdy) şi este produs de Barney Lister. Videoclipul a fost regizat de către Max McLachlan. Au trecut 2 ani de când Birdy nu a mai scos un album, în 2021 apărând "Young Heart". Artista pregăteşte un turneu european, care debutează în primăvara lui 2023. Primul concert va fi la Korn, pe 26 martie 2023 şi ultimul pe 25 aprilie, 2023.

Birdy are 26 de ani, dar e activă în muzică din anul 2008. Britanica a câştigat competiţia Open Mic UK în 2008, la vârsta de doar 12 ani. Primul său single a fost "Skinny Love", un cover după Bon Iver. A intrat în topuri în toată Europa şi a luat 6 discuri de platină în Australia. Albumul de debut "Birdy" avea să sosească pe 7 noiembrie 2011 şi să cunoască un succes similar.

Tânăra are la activ premii Satellite, Brit Awards, Echo, LOS40, dar nu şi Grammy sau MTV încă. Creaţiile sale au ajuns pe coloane sonore de filme precum "The Hunger Games" şi "Brave", dar şi "The Edge of Seventeen".

Comentarii