Urmărește-ne în Social Media

Billy Idol - Can't Break Me Down

Billy Idol a lansat videoclipul primului single extras de pe cel mai recent album al său, "Kings & Queens of the Underground". Piesa aleasă ("Can't Break Me Down") beneficiază de o producţie ce poate semăna cu un film noir în care intriga şi suspansul sunt elementele de bază.

Astfel, videoclipul prezintă o poveste de dragoste care nu are un final fericit. Filmat într-o abordare pur cinematografică, firul poveştii are ca punct de plecare chiar o ecranizare noir celebră, "The Lady from Shanghai", regizată de către Orson Welles. Clipul lui Idol respectă linia dramatică, este semnat de către Jason Trucco, având coregrafii marca Ryan Heffington. Izabella Miko, una dintre actriţele noului val, este eroina principală din videoclip, care prin mister şi seducţie reuşeşte să îl pună pe actorul Billy într-o situaţie periculoasă şi chiar fatală.

Filmat în Santa Clarita Studios din California, "Can't Break Me Down" rămâne un clip rock 'n' roll, precum o declaraţie pe care muzicianul a ţinut să o întipărească foarte clar. Billy, alături de trupa sa, se pregăteşte în momentul de faţă de un nou turneu european de promovare a noului disc urmat de concerte în America.

Lansarea materialului a coincis şi cu cea a autobiografiei sale, "Dancing with Myself", care se bucură deja de un succes răsunător în privinţa vânzărilor.

Billy Idol reprezintă una dintre cele mai reprezentative şi iconice figuri ale muzicii, cu vânzări de albume care depăsesc 40 de milioane. Inspirat de nume precum The Beatles sau The Rolling Stones, Idol rămâne un muzician complex, plin de atitudine, un spirit tânăr şi efervescent.

Am avut mereu două părţi, una a întunericului şi alta a luminii, am fost rebel şi sfânt, un maniac sexual şi un abstinent, un poet şi un demagog. Simt cum acest mix de emoţii a fost mereu prezent în acţiunile mele. Pot să le justific pe toate doar mie, iar lupta lor de a se afirma au produs naşterea unor note muzicale care zboară în vânt, răcnind în mintea mea. Am devenit liber prin visul vieţii mele care depăşeşte orice limitare şi mă face să mă simt glorios. Apogeurile pot fi înălţătoare şi căderile atât de grele, aşa că poate deveni justificată întrebarea despre sănătatea mea mintală. Libertatea nu este ceva gratis. A ajunge în aceea stare de graţie poate amorţi mintea sau chiar să o distrugă. - Billy Idol

Comentarii

Muzică nouă

Billy Idol sună ca Prince pe noua piesă "Best Way Out of Here"

Billy Idol continuă să rămână relevant şi în 2024, iar ca icon al anilor '80 ne aduce o piesă nemaiauzită din perioada lui "Rebel Yell". E vorba despre "Best Way Out of Here", care a rămas doar la stadiul de demo neutilizat.

Publicat

pe

Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell
Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell │ FOTO: Billy Idol

"Best Way Out of Here" este un track nemaiauzit de fani până acum şi la care artistul lucrase în 1983. Pe atunci nu a apucat totuşi să îl termine, dar el poartă semnătura şi influenţele lui Steve Stevens, chitaristul şi colaboratorul pe partea de compoziţie al lui Billy. Inspiraţia? Aparent Prince, deoarece pe atunci se asculta mult Prince în trupă. Ritmul e unul funky şi asta se simte şi la chitară.

Chitara lui Stevens aminteşte de cea a lui Prince pe piesa "Kiss". Vocea lui Billy Idol virează în mod neaşteptat spre reggae-rock. Între timp Idol va lansa o ediţie aniversară de 40 de ani a lui "Rebel Yell". Va fi o ediţie extinsă, care include remixul Poolside al piesei "Eyes Without a Face". Plus un cover nemaiauzit până acum al single-ului "Love Don't Live Here Anymore", de la Rose Royce.

Pentru a sărbători lansarea clădirea Empire State a afişat un joc de lumini special pe 30 aprilie. În faţa clădirii a avut loc şi un concert, iar muzicianul a avut şi un show în cadrul emisunii "Today" de la NBC.

Billy Idol este un cântăreț, muzician și actor englez, cunoscut mai ales pentru succesul său în anii '80. Născut pe 30 noiembrie 1955 în Stanmore, Londra, cu numele real William Michael Albert Broad, Idol a devenit faimos ca membru al scenei punk rock din Londra, fiind inițial în trupă Generation X. După desființarea trupei, a început o carieră solo, mutându-se în Statele Unite.

Cariera lui solo a debutat cu hituri precum "Dancing With Myself", "White Wedding", "Rebel Yell", și "Eyes Without a Face". Stilul său muzical combină elemente de punk rock, rock, și pop, iar imaginea sa scenică a fost marcată de un stil rebel și un look distinctiv, cu părul decolorat și vestimentația de piele. Idol este recunoscut pentru vocea sa distinctivă și pentru energia să pe scenă, rămânând o figură influentă în muzică rock.

Citește în continuare