Urmărește-ne în Social Media

Billy Idol - Can't Break Me Down

Billy Idol a lansat videoclipul primului single extras de pe cel mai recent album al său, "Kings & Queens of the Underground". Piesa aleasă ("Can't Break Me Down") beneficiază de o producţie ce poate semăna cu un film noir în care intriga şi suspansul sunt elementele de bază.

Astfel, videoclipul prezintă o poveste de dragoste care nu are un final fericit. Filmat într-o abordare pur cinematografică, firul poveştii are ca punct de plecare chiar o ecranizare noir celebră, "The Lady from Shanghai", regizată de către Orson Welles. Clipul lui Idol respectă linia dramatică, este semnat de către Jason Trucco, având coregrafii marca Ryan Heffington. Izabella Miko, una dintre actriţele noului val, este eroina principală din videoclip, care prin mister şi seducţie reuşeşte să îl pună pe actorul Billy într-o situaţie periculoasă şi chiar fatală.

Filmat în Santa Clarita Studios din California, "Can't Break Me Down" rămâne un clip rock 'n' roll, precum o declaraţie pe care muzicianul a ţinut să o întipărească foarte clar. Billy, alături de trupa sa, se pregăteşte în momentul de faţă de un nou turneu european de promovare a noului disc urmat de concerte în America.

Lansarea materialului a coincis şi cu cea a autobiografiei sale, "Dancing with Myself", care se bucură deja de un succes răsunător în privinţa vânzărilor.

Billy Idol reprezintă una dintre cele mai reprezentative şi iconice figuri ale muzicii, cu vânzări de albume care depăsesc 40 de milioane. Inspirat de nume precum The Beatles sau The Rolling Stones, Idol rămâne un muzician complex, plin de atitudine, un spirit tânăr şi efervescent.

Am avut mereu două părţi, una a întunericului şi alta a luminii, am fost rebel şi sfânt, un maniac sexual şi un abstinent, un poet şi un demagog. Simt cum acest mix de emoţii a fost mereu prezent în acţiunile mele. Pot să le justific pe toate doar mie, iar lupta lor de a se afirma au produs naşterea unor note muzicale care zboară în vânt, răcnind în mintea mea. Am devenit liber prin visul vieţii mele care depăşeşte orice limitare şi mă face să mă simt glorios. Apogeurile pot fi înălţătoare şi căderile atât de grele, aşa că poate deveni justificată întrebarea despre sănătatea mea mintală. Libertatea nu este ceva gratis. A ajunge în aceea stare de graţie poate amorţi mintea sau chiar să o distrugă. - Billy Idol

Comentarii