Urmărește-ne în Social Media

Billy Idol - Cage

Billy Idol rămâne la fel de plin de energie, muşcător şi totuşi melodios pe cel mai nou single, proaspăt lansatul "Cage". Acesta este primul track de pe viitorul LP al artistului, "The Cage". E surprinzător de heavy chiar şi pentru Idol, mai ales dacă asculţi părţile de chitară.

Cu o durată de piesă punk, "Cage" are acel hook care îţi rămâne în cap şi pare ancorată cumva în muzică anilor '80, în vreme ce instrumentalul are o infuzie plăcută de metal şi hard rock. Solo-ul dinspre final aminteşte de Guns 'N Roses. Billy Idol ne va oferi cel mai nou EP al său, "The Cage" pe 23 septembrie, prin casa de discuri Dark Horse. Materialul discografic include 4 piese noi şi îi urmează lui "The Roadside", EP lansat în 2021.

Idol a declarat că predecentul release era doar încălzirea pentru ceea ce vom primi acum. Ni se promite "mult mai multă chitară" şi "mult mai multă distracţie". Ce l-a revitalizat pe muzicianul de 66 de ani? Faptul că nu mai urcase pe scenă de câţiva ani şi deodată a sosit momentul revenirii după pandemie, ceea ce a trezit "bestia" din el. Videoclipul noului single este regizat de Steven Sebring şi îl prezintă pe Idol ca arhetipul rebeliunii, omul în cămaşa de forţă care se zbate şi contestă toate normele posibile. La final în ciuda faptului că nu aparţine societăţii, este urcat pe piedestal, cam cum a fost Joker-ul lui Joaquin Phoenix.

Idol era nevoit ca în luna mai a acestui an să îşi amâne concertele din Europa şi Marea Britanie din cauza unor probleme de sănătate. Ele au fost mutate din iunie şi iulie în septembrie şi octombrie. Revenirea pe scenă s-a făcut totuşi deja odată cu câteva concerte din SUA. Muzicianul e mai relevant ca oricând, deoarece "Rebel Yell" se aude pe repeat în Statele Unite într-o reclamă des difuzată la operatorul T-Mobile.

În plus artistul a licenţiat piesa "Dancing With Myself" pentru un show-concurs de pe postul TV NBC care poartă chiar acest nume. În plus, Billy Idol a bifat o colaborare cu Miley Cyrus pe ultimul său album, ajungând în urechile unui public complet nou. Muzicianul ne pregăteşte şi un documentar realizat împreună cu regizorul suedez de videoclipuri Jonas Akerlund, cunoscut pentru magia făcută în clipul Madonnei "Ray of Light".

Idol va împlini 67 de ani în noiembrie şi a abordat pe EP-ul de 4 piese din 2021 teme precum triumful asupra adicţiei de droguri, un tribut pentru nepoata sa de 2 ani şi recunoştinţa pentru ceea ce avem. "Miss Nobody" este acel track care combină spoken word, R&B şi funk şi e inspirat din întâlnirea cu o femeie fără locuinţă în faţa studioului în care înregistra artistul.

Comentarii

Muzică nouă

Billy Idol sună ca Prince pe noua piesă "Best Way Out of Here"

Billy Idol continuă să rămână relevant şi în 2024, iar ca icon al anilor '80 ne aduce o piesă nemaiauzită din perioada lui "Rebel Yell". E vorba despre "Best Way Out of Here", care a rămas doar la stadiul de demo neutilizat.

Publicat

pe

Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell
Billy Idol coperta album aniversar Rebel Yell │ FOTO: Billy Idol

"Best Way Out of Here" este un track nemaiauzit de fani până acum şi la care artistul lucrase în 1983. Pe atunci nu a apucat totuşi să îl termine, dar el poartă semnătura şi influenţele lui Steve Stevens, chitaristul şi colaboratorul pe partea de compoziţie al lui Billy. Inspiraţia? Aparent Prince, deoarece pe atunci se asculta mult Prince în trupă. Ritmul e unul funky şi asta se simte şi la chitară.

Chitara lui Stevens aminteşte de cea a lui Prince pe piesa "Kiss". Vocea lui Billy Idol virează în mod neaşteptat spre reggae-rock. Între timp Idol va lansa o ediţie aniversară de 40 de ani a lui "Rebel Yell". Va fi o ediţie extinsă, care include remixul Poolside al piesei "Eyes Without a Face". Plus un cover nemaiauzit până acum al single-ului "Love Don't Live Here Anymore", de la Rose Royce.

Pentru a sărbători lansarea clădirea Empire State a afişat un joc de lumini special pe 30 aprilie. În faţa clădirii a avut loc şi un concert, iar muzicianul a avut şi un show în cadrul emisunii "Today" de la NBC.

Billy Idol este un cântăreț, muzician și actor englez, cunoscut mai ales pentru succesul său în anii '80. Născut pe 30 noiembrie 1955 în Stanmore, Londra, cu numele real William Michael Albert Broad, Idol a devenit faimos ca membru al scenei punk rock din Londra, fiind inițial în trupă Generation X. După desființarea trupei, a început o carieră solo, mutându-se în Statele Unite.

Cariera lui solo a debutat cu hituri precum "Dancing With Myself", "White Wedding", "Rebel Yell", și "Eyes Without a Face". Stilul său muzical combină elemente de punk rock, rock, și pop, iar imaginea sa scenică a fost marcată de un stil rebel și un look distinctiv, cu părul decolorat și vestimentația de piele. Idol este recunoscut pentru vocea sa distinctivă și pentru energia să pe scenă, rămânând o figură influentă în muzică rock.

Citește în continuare