Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Quarter Past Midnight

Bastille a lansat single-ul "Quarter Past Midnight" la mijlocul acestei luni şi revine cu un videoclip pentru acest release. Clipul îl prezintă pe solistul Dan Smith într-o realitate distorsionată, demnă de serialul Twin Peaks. Urmăreşte noul material video în cadrul articolului.

"Quarter Past Midnight" a fost de la început o melodie dedicată insomniacilor şi petrecăreţilor, care "învie" noaptea şi nu apreciază soarele sau lumina zilei. Videoclipul e diferit faţă de cum mi-l imaginam când am auzit prima oară piesa. Părea doar o colecţie de întâmplări dintr-o seară de pub crawling. Clipul oficial include secvenţe de clubbing şi petrecere, dar grosul este o viziune halucinantă a protagonistului.

Este foarte clar o poveste inspirată de Twin Peaks, pentru că avem până şi o cameră roşie cu personaje fistichii, exotice, într-o realitate diferită. Nu lipsesc flashbackurile, adoraţia unui grup de drag queens şi secvenţe de vis şi trezire la realitate. Austin Peters este regizorul acestei reverii britanice suprarealiste.

Odată cu lansarea acestui clip s-a petrecut şi o schimbare majoră de imagine. Solistul Bastille Dan Smith s-a tuns, sau mai bine zis a fost ras pe cap, schimbându-şi total lookul. Smith este protagonistul poveştii, trecând inclusiv printr-o petrecere aniversară pixelată şi o secţiune în care are vopsea de război albastră pe ochi. Această piesă este primul single de pe al treilea album de studio al trupei.

"Quarter Past Midnight" a fost filmat la Paris pe parcursul a câteva zile şi nopţi. Muzicienii consideră această creaţie un tribut pentru filmele şi regizorii lor preferaţi. Escapismul şi călătoria în ireal sunt temele cele mai pregnante, confirmate de artişti.

Noul LP nu are încă titlu sau dată de lansare, dar este deja înregistrat şi finisat. Formaţia va cânta la Summer Well 2018 în luna august, împreună cu Justice, The Kooks, Kodaline, Rationale şi Cigarettes After Sex. Muzicienii au mai fost la ediţia Summer Well din 2014, atunci când i-am auzit la Domeniul Stirbey pe Placebo şi John Newman.

Bastille este o formaţie alternative pop sau electro rock, care îşi trage numele din "Ziua Bastiliei" sau ziua naţională a Franţei, 14 iulie. Ca o coincidenţă este şi data la care e născut Dan Smith.

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare