Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Quarter Past Midnight

Bastille a lansat single-ul "Quarter Past Midnight" la mijlocul acestei luni şi revine cu un videoclip pentru acest release. Clipul îl prezintă pe solistul Dan Smith într-o realitate distorsionată, demnă de serialul Twin Peaks. Urmăreşte noul material video în cadrul articolului.

"Quarter Past Midnight" a fost de la început o melodie dedicată insomniacilor şi petrecăreţilor, care "învie" noaptea şi nu apreciază soarele sau lumina zilei. Videoclipul e diferit faţă de cum mi-l imaginam când am auzit prima oară piesa. Părea doar o colecţie de întâmplări dintr-o seară de pub crawling. Clipul oficial include secvenţe de clubbing şi petrecere, dar grosul este o viziune halucinantă a protagonistului.

Este foarte clar o poveste inspirată de Twin Peaks, pentru că avem până şi o cameră roşie cu personaje fistichii, exotice, într-o realitate diferită. Nu lipsesc flashbackurile, adoraţia unui grup de drag queens şi secvenţe de vis şi trezire la realitate. Austin Peters este regizorul acestei reverii britanice suprarealiste.

Odată cu lansarea acestui clip s-a petrecut şi o schimbare majoră de imagine. Solistul Bastille Dan Smith s-a tuns, sau mai bine zis a fost ras pe cap, schimbându-şi total lookul. Smith este protagonistul poveştii, trecând inclusiv printr-o petrecere aniversară pixelată şi o secţiune în care are vopsea de război albastră pe ochi. Această piesă este primul single de pe al treilea album de studio al trupei.

"Quarter Past Midnight" a fost filmat la Paris pe parcursul a câteva zile şi nopţi. Muzicienii consideră această creaţie un tribut pentru filmele şi regizorii lor preferaţi. Escapismul şi călătoria în ireal sunt temele cele mai pregnante, confirmate de artişti.

Noul LP nu are încă titlu sau dată de lansare, dar este deja înregistrat şi finisat. Formaţia va cânta la Summer Well 2018 în luna august, împreună cu Justice, The Kooks, Kodaline, Rationale şi Cigarettes After Sex. Muzicienii au mai fost la ediţia Summer Well din 2014, atunci când i-am auzit la Domeniul Stirbey pe Placebo şi John Newman.

Bastille este o formaţie alternative pop sau electro rock, care îşi trage numele din "Ziua Bastiliei" sau ziua naţională a Franţei, 14 iulie. Ca o coincidenţă este şi data la care e născut Dan Smith.

PUBLICITATE
Comentarii