Urmărește-ne în Social Media

Bastille - Joy (Visualiser)

Bastille a lansat piesa "Joy", poreclită deja "imn pentru apocalipsă" şi "leac pentru mahmureală" de artişti şi fanii trupei. Melodia primeşte un videoclip cu o perspectivă duală, un visualiser cu efecte spectaculoase, pe care îl admiraţi în articol.

"Joy" este cel mai nou single de pe viitorul LP Bastille, "Doom Days". Piesa titulară de pe album a fost lansată cu doar o săptămână în urmă şi prefaţează un album care va sosi pe 14 iunie prin Virgin Records. După cum îi spune şi numele, "Joy" este euforie pură, o piesă foarte săltăreaţă, în care artiştii se joacă cu percuţia.

Solistul Dan Smith are o oscilaţie plăcută a vocii şi îşi duce glasul la note înalte, combinate cu un neaşteptat cor gospel. Noul track a avut premiera la BBC Radio One şi a fost pus la dispoziţie pe marile platforme de streaming. Viitorul LP este deschis de hitul "Quarter Past Midnight", care descrie o noapte apocaliptică, în vreme ce "Joy" este printre ultimele piese de pe disc.

Iată cum vede Dan Smith acest cântec:

"Joy" este momentul de la final, aproape momentul mântuirii, când te trezeşti pe podeaua bucătăriei şi toate anxietăţile te copleşesc. Ceva atât de simplu precum un mesaj sau un telefon de la cineva te poate aduce înapoi în acel moment şi te poate rupe în bucăţi, te poate face să te simţi ridicol pentru starea în care te afli.

Au trecut 3 ani de la ultimul material discografic al britanicilor, "Wild World", iar Bastille are acum un apetit deosebit pentru experimente. De aici şi dorinţa de a include coruri gospel pe noul single. Turneul reorchestrat de anul trecut a dus trupa spre aceste noi sunete. Piesele cele noi au fost înregistrate la studioul grupulu, One Eyed Jack's, în sudul Londrei.

Urmează un turneu nord american pentru băieţi, care debutează pe 26 septembrie în Philadelphia şi ajunge în Mexico City în octombrie. În 2018 am avut ocazia să ascultăm Bastille la Summer Well, trupa cântând pe scena principală în ultima zi a festivalului de pe Domeniul Ştirbey.

Comentarii

Muzică nouă

Bastille şi Lost Frequencies lansează piesa "Head Down" - AUDIO

Prima melodie de dans din 2024 a sosit şi combină doi hitmakeri de top, Bastille şi Lost Frequencies. Single-ul lor se numeşte "Head Down" şi aminteşte de colaborările lui Bastille cu Marshmello.

Publicat

pe

Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down
Coperta single Lost Frequencies Bastille Head Down │ FOTO: Bastille

"Head Down" este un track EDM clasic, pe care se remarcă sintetizatorul şi vocea lui Dan Smith, cu mult ecou şi un sound uşor de Coldplay. Cu mai puţină blândeţe şi mai multă înţelepciune încărcată în glas şi versuri. Noul track apare pe al treilea album Lost Frequencies. Dacă acest nume nu va spune multe, aflaţi că e vorba despre artistul dance din Belgia Felix De Laet.

Cel mai nou album al său se numeşte "All Stand Together" şi a fost lansat în 2023. Lost Frequencies pornea la drum în 2014 cu hitul "Are You With Me" şi de atunci a bifat o serie de colaborări şi remixuri care i-au păstrat relevanţa. Track-ul a ajuns pe locul întâi în topuri în nu mai puţin de 18 ţări.

Bastille a lansat în septembrie 2023 o versiune nouă a celui mai mare hit al său, "Pompeii", colaborare cu legendarul compozitor Hans Zimmer de această dată. Această ediţie nouă a apărut pentru a aniversa 10 ani de la apariţia melodiei originale în 2013. Pe atunci urca pe locul 2 în topul UK Singles. Versiunea din 2023 se numeşte "Pompei MMXIII" şi a apărut ca o idee bonus în vreme ce solistul Dan Smith lucra la alte proiecte cu Zimmer în studio. Acelaşi Smith a mai bifat o colaborare anul trecut, cu cântăreţul britanic pop Dylan pe piesa "Liar Liar".

Cei doi s-au apropiat după ce Dylan a deschis concerte Bastille din UK în turneul "Bad Blood X".

Bastille are o relaţie specială cu România, participând la festivalul Summer Well de două ori şi fiind o trupă apreciată. E activă din 2010 şi a pornit ca proiect solo al lui Dan Smith, dar ulterior s-a extins, incluzându-l pe clăparul Kyle Simons, basistul şi chitaristul Will Farquarson şi toboşarul Chris Wood. EP-ul şi single-ul de debut aveau să vină în 2023, iar primul album a fost "Bad Blood", lansat în 2013.

Citește în continuare