Urmărește-ne în Social Media

August Burns Red - Invisible Enemy

Metalcore-ul a revenit pe final de vară, printr-un nou release al celor de la August Burns Red, intitulat "Invisible Enemy". Piesa primeşte un videoclip ca în vremurile inspirate ale dominaţiei MTV pe TV, când clipurile trăznite erau norma.

Muzicienii din trupă sunt reprezentaţi sub forma unor păpuşi cu iţe vizible, manevrate de un păpuşar necunoscut. Animaţiile din videoclip sunt atât de complexe şi bine făcute, încât până şi pedala toboşarului e prezentată în acţiune. "Invisible Enemy" nu a pierdut nici un tempo faţă de discul "Leveler" din 2011 sau ferocele "Found in Far Away Places". Acel LP a fost atât de bun încât a adus trupei o nominalizare la premiile Grammy, pentru single-ul "Identity".

Odată cu debutul lui "Invisible Enemy" am aflat şi detalii despre viitorul album August Burns Red. Văzusem deja câteva update-uri din studio ale băieţilor şi ştiam că ne aşteptăm la riff-uri "turbo". Noul LP soseşte pe 6 octombrie, sub numele de "Phantom Anthem". În 2017 trupa a fost plecată într-un turneu aniversar, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la lansarea albumului "Messengers".

Discul din octombrie este cel cu numărul 8 în cariera de 14 ani a prolificei formaţii metalcore. Dacă ne luăm după "Invisible Enemy", LP-ul va fi o cavalcadă de solo-uri de tobe, piperată cu chitare suprapuse şi riff-uri grele de tot, iar solo-urile pure se vor regăsi de asemenea pe material. Break-ul dinspre final e tipic unei piese de gen, permiţându-ţi să iei un respiro, în vreme ce te pregăteşti pentru solo-ul de încheiere.

August Burns Red a făcut un trademark din faptul că are compoziţii imprevizibile, ce merg pe o linie care se poate schimba oricând şi sună genial live. Îi veţi auzi de altfel pe viu la Rockstadt Extreme Fest 2017, în ziua de 13 august 2017. Acolo vor urca pe scenă şi Opeth, Nile sau Napalm Death.

 

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

"Chop Suey" primeşte varianta metalcore pe coverul August Burns Red

"Chop Suey" a intrat în 2020 în clubul select al pieselor cu 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Trupa metalcore August Burns Red a simţit nevoia să îşi încerce talentul şi inspiraţia cu un cover după celebrul track System of a Down. Ce a ieşit ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down
Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down │ FOTO: August Burns Red

Până acum cel mai apreciat cover "Chop Suey" era cel realizat de Necrogoblikon tot în acest an. Asta dacă nu punem la socoteală variantele 8 bit sau cele "cântate" de animale sau cu bucăţi din discursul lui Trump. August Burns Red ne oferă o variantă metalcore care include şi bucăţi cântate curat de solist. Chitara de la început primeşte un mixaj interesant, dar tobele trademark SOAD au rămas neschimbate. Vocea e puţin mai agresivă decât a lui Serj Tankian, iar frenezia părţilor de ritm este amplificată de tobe rapide.

Piesa cu 1 miliard de vizualizări primeşte un tribut potrivit, dar fanii metalcore sunt şocaţi să îl audă pe solistul Jake cântând curat după atâtea growl-uri. Sincer cred că toboşarul e adevărata vedetă a acestui cover, făcând o treabă excelentă şi accelerând piesa, dar păstrând viu spiritul originalului. August Burns Red are un fel de tradiţie de a lansa câte un cover special de sărbători şi nu, nu e vorba de "Chop Suey" aici. Trupa a lansat în această toamnă o variantă instrumentală a piesei "All I Want For Christmas Is You" de la Mariah Carey.

Grupul a ţinut şi un concert prin livestream pe 12 decembrie, injectând şi ceva spirit al Crăciunului printre acorduri dure de metalcore. Cât despre "Chop Suey", formaţia îşi începea concertele punând ca intro un playlist la sistemul de difuzoare din arene, iar playlistul includea mereu hitul SOAD.

August Burns Red este o trupă metalcore din SUA, Pennsylvania. A debutat în 2003, iar în 2016 a primit o nominalizare Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Încă o nominalizare a venit în 2018 pentru piesa "Invisible Enemy" de pe LP-ul "Phantom Anthem". Grupul are la activ nu mai puţin de 9 albume de studio, iar cel mai recent este "Guardians" lansat pe 3 aprilie 2020. ABR are ca "ingredient secret" faptul că integrează şi elemente de metal progresiv în piesele sale şi uneori se identifică mai mult ca melodic metalcore, decât ca metalcore tipic.

Citește în continuare