Urmărește-ne în Social Media

Arch Enemy - Sunset Over The Empire

Arch Enemy ne oferă un nou single de pe albumul său lansat în 2022, "Sunset Over the Empire". Noul track a debutat pe 20 mai, însoţit de un videoclip post-apocaliptic ce pare inspirat de serialul "Black Mirror". Detalii despre noul album aflaţi în articol.

Pe 29 iulie Arch Enemy va lansa albumul de studio cu numărul 11, cunoscut drept "Deceivers" şi sosit prin casa de discuri Century Media Records. Videoclipul noului single. "Sunset Over the Empire" a fost regizat de către Grupa13, cei care au şlefuit hipnoticele clipuri de la Behemoth în ultimii ani. Acest clip prezintă o planetă Pământ ruinată şi o micuţă protagonistă care merge între munţi de cranii şi drone care patrulează înarmate.

Videoclipul prezintă un viitor sumbru, apocaliptic, în care Terra pare devastată de războaie şi schimbări climatice. Micuţa din clip ajunge faţă în faţă cu un robot uriaş şi găseşte printre ruine şi un companion, un câine. Scenele cu povestea fetei sunt alternate cu cadre cu trupa cântând frenetic acest track şi solista Alyssa White-Gluz etalând o ţinută ce aminteşte de un personaj din Mortal Kombat.

Arch Enemy a lansat 3 single-uri de pe noul album în ultimul an: "Deceiver Deceiver". "House of Mirrors" şi "Handshake With Hell". Am fost surprinşi să auzim şi cântat curat pe unele dintre track-uri, dar single-ul nou îi linişteşte pe fani... vom avea destule guturale de la solistă. Grupul vine după sărbătorirea a 25 de ani de existenţă, împărţiţi între perioada în care Angela Gossow a fost solista şi cei 8 ani de când Alissa este vocea şi imaginea trupei. Angela a devenit managerul trupei între timp.

Gossow a recomandat-o de altfel pe Alissa, care cântă cu trupa canadiană metal The Agonist. Arch Enemy a cântat în România în 2012 la Arenele Romane, la Turbo Halle în 2014 şi în septembrie 2017 la Romexpo. A fost şi un gig în 2015, în deshiderea concertului Nightwish. Arch Enemy este activă din anul 1995 şi abordează genuri precum melodic death metal şi extreme metal. Membrii grupului au trecut pe la nume mari, precum Carcass, Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, The Agonist, Nevermore şi Eucharist.

Comentarii