Urmărește-ne în Social Media

Arch Enemy - In the Eye of the Storm

Arch Enemy ne ia din canicula verii şi ne duce într-un univers distopic ploios, odată cu lansarea clipului "In the Eye of the Storm". Single-ul soseşte cu o lună înainte de lansarea noului album al trupei, pe numele său "Deceivers". Am ascultat deja câteva single-uri de pe LP bine primite de fani.

"In the Eye of the Storm" este cel mai nou single de pe noul album Arch Enemy, "Deceivers", care va fi lansat pe 12 august. Debutează prin casa de discuri Century Media Records şi duce la 11 titluri discografia formaţiei. Ce mă surprinde la noua piesă este faptul că nu e un death metal clasic şi are influenţe puternice de power metal, putând chiar fi considerat un track romantic, o baladă faţă de standardele impuse de Arch Enemy pe parcursul carierei sale.

Cât despre videoclip, el este regizat de Mirko Witzki şi o prezintă pe solista Alissa White Gluz alături de colegii de trupă în curtea unei închisori futuriste, în care câteva figuri misterioase par a invoca o forţă cerească. Ea se manifestă sub forma unui nor roşu care pulverizează totul, ca un meteorit ce loveşte castelul plin de prizonieri. Filmările au avut loc în Berlin şi aduc cu estetica lui "Iron Sky".

Fondatorul şi compozitorul de bază al formaţiei, Michael Amott a declarat că această piesă a fost construită în jurul unui riff hipnotizant şi un groove care va suna excelent live. În mai 2022 Arch Enemy a lansat un single pe vinil de 7 inch, "Sunset Over the Empire", iar în ultimul an am mai ascultat single-urile "Handshake With Hell", "House of Mirrors" şi "Deceiver, Deceiver". Trupa îşi asumă un risc, având mai multă voce curată a solistei pe track-uri decât până acum şi mai puţine growl-uri.

Grupul a petrecut anul 2022 având concerte alături de Behemoth şi Napalm Death în America de Nord. Acesta este un an special pentru trupă, care împlineşte 25 de ani. Într-o notă personală, Arch Enemy venea în Bucureşti în 2012, adică acum 10 ani, când încă mai era Angela Gossow la voce. Pe atunci cânta la Arenele Romane şi prindea puternice proteste la Universitate. La 2 ani după, în 2014 trupa venea cu Alissa la voce la Turbo Halle.

Comentarii