Urmărește-ne în Social Media

Arch Enemy - House Of Mirrors

Arch Enemy a lansat o piesă inspirată de anii '80, sub numele de "House of Mirrors" şi care primeşte un videoclip filmat într-o clădire istorică. Acesta este al doilea single lansat de formaţie după o pauză de 4 ani. Detalii despre clip şi single aflaţi în articol.

Arch Enemy este în acest moment compusă din artişti suedezi, canadieni şi americani, preluând influenţe muzicale din fiecare din aceste culturi. "House of Mirrors" este mixat şi masterizat de Jacob Hansen, iar videoclipul este creat de Grupa13, cei care s-au ocupat de senzaţionalele clipuri de la Behemoth. Nu spune totuşi vreo poveste complexă, ci se axează pe interpretarea muzicienilor în ceea ce pare a fi sala de ceremonii a unui palat.

Camera stă cel mai mult pe solista Alissa White-Gluz, care se află de 7 ani în postura de solistă a grupului, înlocuind-o pe Angela Gossow. Aceasta din urmă a rămas implicată în activitatea trupei din postura de manager. Arch Enemy mai lansase în acest an melodia "Deceiver, Deceiver", după 4 ani de pauză. Chitara lui Michael Amott aminteşte de heavy metal-ul clasic şi un pic de metalcore-ul de la începutul anilor 2000. E un track galopant cu chorusuri înălţătoare.

Alissa White-Gluz a declarat următoarele despre piesă:

"House of Mirrors" este o melodie care se insinuează în psihicul uman. Am scris aceste versuri într-o perioadă întunecată, de lockdown strict şi distopic şi cred că oamenii vor putea relaţiona cu sentimentul de a fi complet singur... dar niciodată total singur, atunci când eşti înconjurat doar de versiuni trecute şi viitoare ale tale drept companion.

În toamna lui 2018 chitaristul Amott dezvăluia că a început să compună pentru un nou album. Acela va fi succesorul lui "Will To Power" din 2017, al doilea LP cu Alissa la voce, ea venind de la trupa The Agonist. A mai fost o schimbare de componenţă, prin alăturarea chitaristului de la Nevermore, Jeff Loomis pe final de an 2014.

În ianuarie 2019 Arch Enemy a lansat o compilaţie, "Covered In Blood", care includea toate piesele cover înregistrate pe parcursul carierei sale. Trupa a cântat la Bucureşti în 2017, în Quantic, dar şi la Romexpo în 2015 şi la Turbo Halle în 2014. În 2012 venea la Arenele Romane cu Angela Gossow la voce.

Comentarii