Urmărește-ne în Social Media

Arcade Fire - Signs of Life

Trupa Arcade Fire tocmai a lansat "Signs of Life", al treilea single de pe viitorul album. Melodia primește un videoclip cu inspirație X-Files, combinând un road movie cu o poveste conspiraționistă.

Suntem la o lună distanță de lansarea noului LP Arcade Fire, "Everything Now", deci acest single vine la fix să tempereze apetitul fanilor. "Signs of Life" se aventurează într-o zonă disco-R&B intens explorată de tot mai multe trupe indie în ultima vreme. E ca și cum spiritul Bee Gees e înviat cu această creație, deloc departe de legendara melodie "Staying Alive".

Arcade Fire au pornit în căutarea unor dovezi că există forme de viață extraterestre în acest videoclip. Doi detectivi din Miami sunt personaje centrale aici, descoperind că secretul alienilor sosiți pe Terra este... un organism cu o gură uriașă ca un portal. Regia acestui material video aparține unui colectiv artistic din Miami, cunoscut drept Borscht.

Latura SF a noilor piese este întărită de acest single. În "Creature Confort", muzicienii căpătau un aer robotic, iar în "Everything Now" am primit un neo western în vremuri post apocaliptice. Înainte să abordeze genul disco, Arcade Fire au lansat la începutul acestui an o piesă anti Trump cu influențe gospel.

Ultimul LP Arcade Fire a fost "Reflektor" din anul 2013, care a adus trupa într-o zonă definită ca "dance-punk". Grupul canadian nu s-a ferit de auto parodiere și de apariții surpriză la festivaluri importante, rămânând mereu relevant. Decizia de a paria pe disco nu e solitară, pentru că și cei de la LCD Soundsystem au o abordare similară acum.

Se pare că trăim o perioadă de înviere a epocii de aur ABBA, Modern Talking și Duran Duran.

Comentarii