Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Videoclip oficial: Apocalyptica & Lauri Porra - J. Sibelius Finlandia

Apocalyptica îşi continuă lansările de piese care sărbătoresc 100 de ani de independenţă a Finlandei. De această dată muzicienii şi-au unit forţele cu Lauri Porra pentru a crea piesa "J. Sibelius Finlandia", care primeşte un videoclip mai jos.

Clipul este de fapt un extras dintr-un documentar realizat de canalul muzical francez ARTE. Respectivul documentar, "Magical - The Sound of Finland" se axează pe sunetul unic al muzicii finlandeze şi pe pregătirea pe care o au artiştii nordici din mainstream şi underground. Luna trecută Apocalyptica lansa melodia "The Symphony of Extremes", cu un videoclip care transpune ADN-ul finlandez într-o creaţie vizuală.

Ca atare fiecare imagine cu peisaje, aurora boreală, păduri îngheţate era apoi convertită în wireframe sub formă de secvenţe ADN specifice locuitorilor acestei ţări. "J. Sibelius Finlandia" include un peisaj al arhipelagului Karu, plus secvenţe cu aurora boreală. Apocalyptica a realizat piesa împreună cu basistul Lauri Porra, cunoscut pentru colaborarea cu Stratovarius.

La nivel naţional, Porra este o celebritate, fiind şi nepotul lui Sibelius, compozitor după care a fost numită cea mai prestigioasă universitate muzicală din Finlanda. Ultimul album al celor de la Apocalyptica este "Shadowmaker", care sosea în 2015, cu influenţe de simfonic metal, progressive metal şi alternative metal. De această dată nordicii au folosit un singur solist pe tot LP-ul şi nu colaborări cu diferiţi muzicieni.

Apocalyptica ne-a vizitat în acest an, în cadrul unui concert aniversar pentru "Metallica by four cellos", organizat la Sala Palatului.

Citește mai multe despre Apocalyptica
Videoclipuri cu Apocalyptica
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE