Urmărește-ne în Social Media

Anton - Moment of Silence

Ovidiu Anton a lansat videoclipul piesei „Moment of Silence”, melodia care a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision, de anul acesta. Artistul a compus „Moment of Silence”, în zilele de proteste de după #colectiv, fiind „o piesă din suflet, pentru suflete”.

Ovidiu Anton, câștigătorul de anul acesta al Selecției Naționale pentru Eurovision, a lansat videoclipul piesei „Moment of Silence”. Cântecul a fost ales exclusiv de public, primind 6585 de voturi, cu 1883 mai multe decât următorul clasat. Melodia a fost compusă în zilele de proteste de după #colectiv, fiind potrivit lui Ovidiu „o piesă din suflet, pentru suflete”.

Artistul trebuia să ne reprezinte țara cu piesa "Moment of Silence", în cea de-a doua semifinală Eurovision 2016, de la Stockholm, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Din cauza unor datorii de milioane de franci elvețieni, pe care serviciul public de televiziune din România le avea de plătit, EBU a decis ca țara noastră să fie exclusă din competiție. Conform TVR, a fost pentru prima dată în istoria concursului Eurovision când o ţară a fost eliminată.

"Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc publicului care a votat, mulțumesc comunității rock din România, mulțumesc artiștilor care m-au susținut (...), mulțumesc fraților mei din chinologie care m-au susținut, mulțumesc familiei mele, mulțumesc soției mele, mulțumesc echipei mele extraordinare. Îmi pare rău că nu e Titus Munteanu să mă sune să-mi spună: Pitbull ai fost tare! Titus Munteanu m-a învățat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea, el m-a schimbat foarte mult. Și vreau să dedic această victorie celor care au pus lațul pe cultura din România. Vreau să le-o dedic lor, chiar dacă au distrus o grădină frumoasă cu multe flori și cu pomi fructiferi și au plantat în ea un singur fel de iarbă, o iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă. Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci. Suntem tari ca munții și le dedic victoria mea ca să știe că noi de aici din Baia Mare și toată țara, noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici", a declarat Ovidiu Anton după aflarea rezultatelor de la finala Selecției Naționale pentru Eurovision.

 

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Adrian Igrișan, Ovidiu Anton și Toni Dijmărescu sunt Manic Sinners, un nou supergrup rock românesc, proaspăt semnat cu Frontiers Music

Manic Sinners, un nou supergrup românesc format din Adrian Igrișan, Ovidiu Anton și Toni Dijmărescu, lansează anul acesta albumul de debut. Trupa de hard rock melodic a semnat cu prestigioasa casă de discuri Frontiers Music, ce are în portofoliu formații precum Whitesnake, Def Leppard și Journey.

Publicat

pe

Manic Sinners
Manic Sinners │ FOTO: Denisa Simionescu & Constantin Tigla

Albumul cu care Manic Sinners își va face debutul se numește "King of the Badlands" și va include 10 piese. Discul va fi mixat și masterizat de către celebrul muzician și inginer de sunet Alessandro Del Vecchio (Revolution Saints, Hardline, jorn), iar artwork-ul va fi realizat de Radu Damian, artistul grafic român care a colaborat și cu White Walls, Goodbye to Gravity și Bucium.

Manic Sinners: "Dorim să motivăm spre o carieră internațională și alte trupe din România, o țară cu o bogată tradiție în ceea ce privește muzica rock"

"King of the Badlands" va fi lansat anul acesta, prin intermediul casei de discuri Frontiers Music, recunoscută drept liderul mondial în sectorul rockului melodic. Din portofoliul Frontiers Music fac parte trupe ca Whitesnake, Def Leppard, Journey, Mr. Big, Primal Fear sau Toto.

"Este o mare realizare să lucrăm cu o casă de discuri ce are o experiență atât de vastă și suntem siguri că piesele noastre vor entuziasma pe toți cei ce iubesc rockul melodic. Totodată, dorim să motivăm spre o carieră internațională și alte trupe din România, o țară cu o bogată tradiție în ceea ce privește muzica rock, dar cu prea puțini artiști cunoscuți la nivel mondial", a declarat formația în comunicatul de presă ce anunță debutul colaborării cu Frontiers Music.

Adrian Igrișan, care în acest proiect cântă la tobe, clape și backing vocals, nu are nevoie de nicio prezentare. Ca solist vocal și chitarist al trupei Cargo a obținut toate distincțiile de care se poate bucura un artist: discuri de aur, concerte și turnee sold-out, apariții live alături de Iron Maiden, Uriah Heep sau Gillan, cariera fiindu-i încununată de ridicarea în grad de Cavaler, odată cu primirea ordinului "Meritul Cultural".

Ovidiu Anton, unul dintre cei mai buni soliști rock din România, a devenit cunoscut publicului larg în 2016, când a câștigat Selecția Națională Eurovision cu piesa "Moment of Silence". Fondator și solist al grupului Anton, el are și o carieră solo de succes, colaborând cu multe trupe și artiști autohtoni.

Chitaristul Toni Dijmărescu locuiește în Germania, unde este un apreciat muzician live și de studio, cu nenumărate concerte și producții la activ. Pe lângă activitatea desfășurată acolo, el este membru al proiectului Reșița Rocks și colaborează des cu artiști români, în acest moment el lucrând împreună cu Călin Pop (Celelalte Cuvinte) la un album solo al acestuia.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4