Urmărește-ne în Social Media

Andrea Bocelli, Cecilia Bartoli - Pianissimo

Andrea Bocelli a lansat piesa "Pianissimo" alături de mezzo-soprana Cecilia Bartoli. Scrisă de compozitorul Mauro Malavasi, care lucrează cu Andrea de aproape 30 de ani, piesa este compusă într-un stil minimalist și elegant, inspirat de compozitorul francez avant-garde Erik Satie.

Videoclipul ce acompaniază duetul "Pianissimo" îi găsește pe Andrea și Cecilia la eleganta vilă Tenuta Corbinaia din Toscana, Italia. Regizat de către Riccardo Guarnieri și Luca Scota, videoclipul prezintă imagini superbe cu mediul rural italian, la finalul verii, care completează perfect duetul emotionant.

""Pianissimo" este un dialog luminat dintr-un cuplu care simte privirea și iubirea lui Dumnezeu, cum se mișcă în relatța lor romantică. Așa cum adesea găsim în compozițiile lui Malavasi, pianul este în centrul atenției și acompaniază vocile cântăreților."

"A fost minunat să cânt "Pianissimo" în duet cu Andrea. Este o melodie atât de frumoasă. Chiar mi-a făcut plăcere!"

"Pianissimo" este inclusă pe albumul "Believe", ce include și un duet cu Alison Krauss.

Andrea Bocelli: "Conceptul din spatele albumului "Believe" este bazat pe trei cuvinte cheie: credință, speranță și filantropie"

Pe discul "Believe" se regăsește și o piesă inedită a regretatului compozitor italian Ennio Morricone, vechi prieten și colaborator al lui Andrea Bocelli.

"Conceptul din spatele albumului "Believe" este bazat pe trei cuvinte cheie: credință, speranță și filantropie. Acestea sunt cele trei virtuți teologice ale creștinismului și totodată - independent de orice credință religioasă - sunt și modalități extraordinare prin care oferim semnificație și întregire vieții fiecăruia dintre noi", a detaliat Andrea Bocelli.

Tracklist "Believe" - Andrea Bocelli":

 1. You’ll Never Walk Alone
 2. Fratello Sole Sorella Luna (Dolce È Sentire)
 3. Hallelujah
 4. Pianissimo Duet With Cecilia Bartoli
 5. Amazing Grace Duet With Alison Krauss
 6. Preghiera (Alla Mente Confusa)
 7. Gratia Plena (From The Movie “fatima”)
 8. Cantique De Jean Racine
 9. Inno Sussurato
 10. Oh, Madre Benedetta! (Adagio Di Albinoni)
 11. I Believe Duet With Cecilia Bartoli
 12. Ave Maria
 13. Angele Dei
 14. Agnus Dei
 15. Mui Grandes Noit E Dia
 16. Mira Il Tuo Popolo
 17. Amazing Grace (Solo Version)

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Andrea Bocelli a deschis festivitatea EURO 2020, cu un moment înălţător - VIDEO

Pe 11 iunie a debutat campionatul EURO 2020, printr-o festivitate specială organizată pe stadionul Olimpico din Roma. Înainte de meciul inaugural dintre Italia şi Turcia a avut loc un spectacol grandios, încununat cu o reprezentaţie a lui Andrea Bocelli, dar şi un moment special ce a implicat o hologramă cu Bono şi un număr muzical al lui Martin Garrix. Puteţi admira momentele speciale în articol.

Publicat

pe

Andrea Bocelli canta in deschiderea EURO 2020
Andrea Bocelli canta in deschiderea EURO 2020 │ FOTO: UEFA.tv www.youtube.com

Ceremonia transmisă pe PRO TV a debutat cu o fanfară italiană şi mingi uriaşe reprezentând steagurile naţionalelor participante la EURO 2020. Am avut şi numere de acrobaţie demne de Cirque du Soleil, cu acrobaţii ridicaţi la mulţi zeci de metri în aer. A fost şi o iluzie optică 3D şi efecte pirotehnice în abundenţă. Momentul muzical al tenorului Andrea Bocelli începe la minutul 7:20 în clipul de mai jos, cu un "Nessun Dorma" care îţi provoacă fiori. Artistul în vârstă de 62 de ani a încântat cei 16.000 de fani prezenţi pe Stadio Olimpico şi milioanele de privitori de acasă.

Nu e prima oară când "Nessun Dorma" e asociat unui campionat de fotbal, BBC folosind melodia ca piesă tematică pentru a transmite Cupa Mondială din 1990.

Andrea Bocelli a lansat în mai piesa "Melodramma" alaturi de HAUSER, iar la final de 2020 a lansat albumul "Believe" şi a ţinut un concert "Believe in Christmas".

După acest moment magic a avut loc o reprezentaţie a DJ-ului Martin Garrix, care ne-a oferit imnul competiţiei EURO, "We Are the People". I s-au alăturat prin transmisie video şi holograma Bono, solistul U2, dar şi chitaristul The Edge. Figurile centrale ale ceremoniei din lumea fotbalului au fost Francesco Totti şi Alessandro Nesta, figuri legendare de la Roma şi Lazio, care au jucat decenii pe acest stadion.

Cei doi sunt câştigători ai Cupei Mondiale din 2006, dar nu ei au dus mingea meciului pe teren, ci o maşinuţă Volkswagen. A urmat un meci intens, câştigat de Italia în fata Turciei cu 3 la 0. Stadio Olimpico a răsunat de scandările fanilor, deşi este la doar 25% din capacitate din cauza restricţiilor legate de Covid-19. EURO 2020 are 11 ţări gazdă şi se desfăşoară între 11 iunie şi 11 iulie 2021. Implică 24 de echipe, iar România va găzdui pe Arena Naţională 3 meciuri din faza grupelor (Grupa C), dar şi unul din optimi.

Vor juca la noi Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord şi cele două echipe din optimi, printre care ar putea fi Portugalia lui Cristiano Ronaldo, Franţa sau Germania.

Citește în continuare