BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 INFO CONCERT:
Schöenbrunn Palace Orchestra Vienna
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
Havasi, în cadrul unui interviu pentru InfoMusic, imediat după concertul de pe 19 noiembrie 2017Inspiraţie, muzică, imagini, lumini şi dans sau simplu... Havasi Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DCCo-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Profită de ofertele November Hot Deals, ai prețuri cu până la -40% reducere!

Videoclip oficial: Anca Pop feat. Goran Bregovic - Ederlezi

“Ederlezi”, cântecul reprezentativ pentru comunitățile rrome din Balcani, are de astăzi o variantă dance, cântată de Anca Pop, în colaborare cu Goran Bregovic. Piesa este acompaniată de un videoclip regizat de Bogdan Păun.

Ederlezi” este numele dat de rromi unui festival ce sărbătorește venirea primăverii și care se organizează, în fiecare an, la începutul lunii mai. Piesa originală a fost compusă în 1988 de Goran Bregovic, atunci când acesta făcea parte din Bijelo Dugmne, cea mai populară trupă rock din Fosta Republică Iugoslavia. “Ederlezi” a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a fost inclus de regizorul Emil Kusturita pe coloana sonoră a filmului “Vremea țiganilor”, în anul 1988.

Noua variantă “Ederlezi”, scrisă de Anca Pop, Cristian Tarcea („The Violin Song”), și Goran Bregovic, gândită special pentru cluburile din Ibiza, va face această piesă cunoscută pentru o nouă categorie de public. Clipul a fost filmat săptămâna trecută pe malul Dunării, în locurile natale ale artistei si la Port Cetate.

“Eu am un suflet de nomad și mă regăsesc în piesa ”Ederlezi”. Am fost născută în România, am crescut în Canada, am locuit în Macao și Japonia… După ce l-am cunoscut pe Goran și am început să lucrăm împreună i-am spus că vreau să facem o variantă cool și fresh a piesei Ederlezi. Iar acesta este rezultatul! Clipul l-am filmat pe malul Dunarii, locul de unde părinții mei au imigrat spre Serbia cu barca înainte de 1989, pe când eu aveam doar trei ani. Îmi amintesc că am ajuns atunci într-o tabără de refugiați de lângă Belgrad și ascultam piesele trupei lui Goran Bregovic”, spune Anca Pop.

Anca Pop nu se află la primul featuring cu Goran Bregovic. Artista i-a compus lui Goran Bregovic două piese și a colaborat cu acesta pentru propria melodie, “Jealous Monster”.

În ultimii ani, cariera artistei a trecut granițele țării. Piesele sale au fost licențiate în mai multe țări din Asia, iar activitatea ei s-a mutat, pentru o perioadă de timp, acolo. A susținut un turneu în Japonia și a avut o rezidență la Sands Casino în Macau cu show-ul “Cosmic Cocktail”, care a avut 100.000 de spectatori în trei luni.

Anca a revenit în România la începutul primăverii pentru a finaliza primul album din carieră, ce va fi lansat în toamna acestui an. Cel mai recent hit al său, “Loco Poco”, a fost licențiat în peste 60 de țări din întreaga lume, și este deja în clasamente în Spania, Polonia și Japonia.

Citește mai multe despre Anca PopGoran Bregovic
Videoclipuri cu Anca PopGoran Bregovic
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE