Urmărește-ne în Social Media

Alira Mun - Eclipsa

Vocalista și producătoarea Alira Mun propune o nouă explorare audio-vizuală cu o retorică compozițională ce gravitează în jurul genurilor tehno și ambietal. "Eclipsa" este o poveste personală, în care spațiul urban își așterne umbrele astfel încât viziunea creativă a ființei să rodească lumină.

În "Eclipsa", orașul, acest perpetuum mobile al simțurilor, se despică la creșterea ființei asemeni pământului care se desface ca un pântec la răsăritul semințelor. Astfel că, Alira își împletește inspirația în mici movile de lumină pe care le așează la rădăcina individului atât cât să-i sprijine zborul prin lume.

Ca un contrast perfect construit, tonurile ușor grave din vocea Alirei ne poartă într-un peisaj de un urbanism ecleziastic, în ecoul căruia versurile capătă aspect de cuvântare. O vibrație ce te îndeamnă la visare însoțește spectrul vocal al artistei și se revarsă ca o tușă ce desăvârșește profunzimile ambientale. Din punct de vedere vizual, "Eclipsa" este o explorare cinematică de inspirație synthwave, ce plasează orașul într-un prezent străin, dacă nu chiar futurist.

Aflată într-o continuă căutare, prin "Eclipsa", Alira pare că își limpezește pasul în drumul acesta dintre dorința creatoare și lumea exterioară, reușind să creeze o adevărată doină modernă. Diversele influențe stilistice au devenit instrumente cu care interpretează, cu o acuratețe tot mai limpede, cărările lumii la nivel cu calea spiritului. Un macaz schimbat inspirat atât cât să facă mai line și mai lucide trecerile acestea de la lumea subterană la cea supraterană.

Alira Mun este unul dintre acei puţini artişti din scena românească de muzică electronică ce reuşesc să ȋşi exprime viziunea în mod unitar: de la concept și compoziție până la imagine și producție.

Publicat

pe

Comentarii