Urmărește-ne în Social Media

Alice In Chains - The One You Know

Alice In Chains a revenit cu primul său single în ultimii 5 ani, "The One You Know". După o campanie de teasing de câteva zile a sosit noua piesă, surprinzător de heavy încă de la primele riffuri. Vă invităm să vizionaţi videoclipul acestui single în cadrul articolului.

"The One You Know" începe cu un riff ce aminteşte mai mult de Pantera decât de grupul care a făcut furori în epoca grunge-ului. Pare genul de abordare potrivită pentru Machine Head, mai degrabă decât pentru chitara lui Jerry Cantrell. Videoclipul include 3 secvenţe de cadre repetate pe parcursul său. Pe de o parte avem membrii trupei, care cântă într-o cameră iluminată în roşu, intercalaţi cu imagini la microscop cu microorganisme.

Printre toate acestea se strecoară o poveste a dependenţei de substanţe, a abandonului şi a viciilor lumii moderne. Personaje prinse într-un ciclu vicios încearcă să supravieţuiască în suburbiile rău famate, cu ilegalităţi, momente de tandreţe şi dezamăgire. Videoclipul este regizat de către Adam Mason şi va rămâne multă vreme în mintea fanilor, prin cadrele cu impact.

E posibil ca povestea să evolueze pe parcursul viitoarelor single-uri lansate de trupă şi a videoclipurilor aferente.

Au trecut 5 ani de la ultimul album al trupei, "The Devil Put Dinosaurs Here", lansat în 2013. În acest moment Alice In Chains se afla într-un turneu global, care se va întinde pe durata verii. "The One You Know" este prima melodie de pe un viitor LP al grupului, care ar trebui să debuteze în această vară. Este al şaselea material discografic al formaţiei şi al treilea cu solistul William DuVall.

Jerry Cantrell, chitaristul şi unul dintre membrii fondatori ai trupei pare să primească un rol vocal mai puternic pe noul single. Între timp William DuVall primeşte extra contribuţie pe partea de chitară a trupei. Cantrell a declarat recent că acest nou disc duce grupul într-o direcţie neîncercată până acum, în acelaşi timp păstrând amprenta sonică Alice In Chains.

Muzicienii din Seattle au colaborat pentru a treia oară la rând cu producătorul Nick Raskulinecz şi inginerul de sunet Paul Figueroa. AiC a schimbat casa de discuri, fiind acum la BMG. Perioada de glorie a formaţiei a fost între 1987 şi 2002, încheiată prin moartea tragică a solistului legendar Layne Staley. În 2005 se reunea grupul, iar în 2006 li se alătura DuVall ca nou solist

În această componenţă i-am putut asculta pe grungeri la Sonisphere 2010, la Romexpo. Atunci au mai urcat pe scenă şi Rammstein, Metallica, Slayer şi Megadeth.

PUBLICITATE
Comentarii