Urmărește-ne în Social Media

Alice In Chains - Rainier Fog

Alice In Chains este o trupă mai degrabă cunoscută pentru clipuri serioase şi încărcate de mesaj, decât pentru creaţii umoriste. În cazul noului clip "Rainier Fog", băieţii s-au abătut de la reţetă şi au adoptat o sticlă de bere drept personaj principal. Ce a ieşit puteţi vedea în articol.

Jerry Cantrell and co urcă o sticlă de bere în maşină şi pornesc un veritabil road movie în "Rainier Fog". Piesa dă de altfel numele celui mai nou LP al grupului, lansat în vara anului 2018. Titlul piesei şi discului este inspirat de Muntele Rainier, un vulcan care domină zona metropolitană Seattle-Tacoma şi defineşte cultura locală.

Este în acelaşi timp şi un tribut pentru scena muzicală din Seattle, care a dat naştere unor super grupuri grunge. Împreună cu albumul a debutat un serial web numit "Black Antenna", lansat în 10 episoade pe parcursul acestui an. În clipul regizat de Peter Darley Miller şi de membrii formaţiei, îi vedem pe muzicieni distrându-se de minune cu o uriaşă sticlă de bere, care a "evadat" din comunitatea sa.

Cantrell apare cu barbă vopsită în albastru şi cu o cămaşă clasică grunge, din genul celor purtate de Staley, Kurt sau Vedder în anii '90. Povestea ia o turnură psihedelică spre mijlocul clipului, atunci când dispare sticla de bere. Apare şi celebrul Munte Rainier în cadru, iar chitara capătă un vaiet plin de angoasă, fantasme şi durere masculină.

Sticla de bere ajunge la ananghie, ameninţată de desfăcători şi hăituită de un soi de Yeti, care se iveşte din pădure. Ineditul personaj central din clip este crescut de mic, fiind o metaforă pentru grija purtată unui învăţăcel sau copil, pe care îl iei sub aripa ta. Pe lângă metafora aceasta, sticla mai reprezintă şi adicţia, un factor constant în scena grunge şi în vieţile marilor solişti ai genului, care au trecut în nefiinţă.

Alice In Chains se pregăteşte de un turneu european, care îi va duce în această lună în Belgia, Franţa, Marea Britanie şi Luxembourg, apoi în iunie în Elveţia şi Germania.

PUBLICITATE
Comentarii